Bridgertonovi pokračují druhou sérií: Anthony se ocitá v milostném trojúhelníku

Bridgertonovi pokračují druhou sérií: Anthony se ocitá v milostném trojúhelníku
Zdroj: se souhlasem Netflix
Bridgertonovi - 2. série: Anthony (Jonathan Bailey) je nejstarší ze sourozenců a v nastávající plesové sezoně má za úkol najít si vhodnou nevěstu.Přestože je Anthonymu na plese představena Edwina (Charithra Chandran), víc ho zaujme její starší sestra Kate (Simone Ashley).I druhá série Bridgertonových se odehrává v nablýskaném světě londýnské smetánky 19. století.V Bridgertonových se ale nezapomíná ani na moderní prvky. Na plesu debutantek zazní píseň Material Girl od Madonny. A když královna předává nejžádanější debutantce titul Diamantu sezony, zazní zase Diamonds od Rihanny.+ 2 fotky+ 3 fotky

Druhá série Bridgertonových, historického romantického seriálu natočeného podle knížek Julie Quinn, dorazila na Netflix. Hlavním hrdinou je teď Anthony, který se u hledání vhodné manželky octne v milostném trojúhelníku. Ovšem intimit je v druhých Bridgertonových už méně, čeká nás víc mluvení a emocí než ložnicových hrátek.

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 25. 03. 2022 13:30

Bridgertonovi - 2. série: Píše se první polovina 19. století a londýnská smetánka se pohybuje na svatebním trhu. Svobodní mladí muži a ženy, často také jejich rodiče a různé dohazovačky, se snaží získat tu nejlepší partii. Anthony (Jonathan Bailey), nejstarší ze sourozenců Bridgertonových, se po smrti otce ujal role hlavy rodiny a upřednostnil rodinné zájmy před osobními. Teď ale nazrál čas na to, aby myslel i trochu na sebe. Povede se mu najít vhodnou nevěstu? Na druhou řadu seriálu Bridgertonovi se můžete podívat již dnes na Netflixu.

O čem je druhá řada seriálu Bridgertonovi?

Když se Daphne (Phoebe Dynevor) provdala za vévodu Simona Basseta (Regé-Jean Page), uzavřela se tím jenom jedna kapitola příběhu Bridgertonových. Ještě zbývá sedm sourozenců, kteří také čekají na své štěstí, což bychom asi mohli volně přeložit zejména jako hledání partie vhodné do postele. To byl jeden z hlavních důvodů úspěchu první sezony seriálu - mladí, pohlední a roztoužení lidé. Herci tehdy měli dokonce speciální koordinátorku intimity, která je učila, jak si poradit před kamerou v lechtivých scénách.

Místo Simona, který udělal hvězdu z René-Jeana, se teď dostává do popředí britský herec Jonathan Bailey, kterého už známe z první sezony jako Anthonyho. Ten teď náhodně potkává Kate Sharma (Simone Ashley), která se vrátila do Anglie i se svou mladší sestrou a matkou. A zjišťuje, že jejich osudy jsou si v mnohém podobné. Také Kate zaměřila všechno své úsilí na zajištění rodiny a zejména na to, aby se mohla dobře vdát její mladší sestra Edwina (Charithra Chandran). A sama sebe v tomto ohledu trochu zanedbávala.

Milostný trojúhelník v Bridgertonových

Když Anthony potká Kate, vyústí to do provokativní a vzrušující výměny názorů. On poté poslušně vyrazí na první ples sezony a je představen dívce, která by měla být jeho nejvhodnější protějškem. Jenže tady se věci trochu zamotají. Ta mladá dívka je Edwina a my už víme, jak to jiskřilo mezi Anthonym a její starší sestrou Kate...

Bridgertonovi jsou stále sladší a perlivější než konkurenční dobová dramata. Ať už jde o nezvykle rasově různorodé obsazení, nebo používání moderních písní typu Material Girl od Madonny ve scénách z plesu debutantek. List The Guardian však připomíná, že v první řadě seriálu byly na žánr neobvykle explicitní a na ženskou zkušenost zaměřené sexuální scény, které působily jako nedílná součást děje. Mladou lásku teď vystřídala dospělá, emoce se střetávající s odpovědností, a už to není tak zábavné a lechtivé.

Bridgertonovi ovšem i nadále nabízejí svižný pohled do světa londýnské smetánky 19. století a činí tak hravě, s potěšením a v opulentních kostýmech, takže jsou jiní, než cokoliv historického teď můžeme vidět na streamu. A to je vlastně fajn.

Zdroje informací:

Netflix.com: Bridgetonovi

Theguardian.com: Bridgerton season two review – back with less fun and far less sex

Edition.cnn.com: 'Bridgerton' turns the page to a new season of gossip-worthy romance

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články