Bridgertonovi: Zajímavosti o seriálu Netflixu, který zbořil čísla sledovanosti

Bridgertonovi: Zajímavosti o seriálu Netflixu, který zbořil čísla sledovanosti
Zdroj: se souhlasem Netflix
Historický rodinný seriál Bridgertonovi vidělo v průběhu prvního měsíce uvedení na Netflixu rekordních 82 milionů domácností po celém světě. Podívejte se největší zajímavosti o seriálovém hitu současnosti.Seriál Bridgertonovi vznikl na motivy devítidílné série bestsellerů Julie Quinnové, která je dobře známá i českým čtenářkám.Seriál sleduje příběhy osmi nerozlučných sourozenců Bridgertonových a jejich touhu po lásce. Často té fyzické.Golda Rosheuvel si zahrála královnu Šarlotu Meklenbursko-Střelickou, která vládla v Anglii v letech 1761-1818. Dle historiků měla pravděpodobně africké předky. + 6 fotek+ 7 fotek

Bridgertonovi, seriál Netflixu, se stal během pár týdnů od uvedení obrovským hitem. Ságu o londýnské smetánce z 19. století, která je plná zajímavostí, od prosince 2020 vidělo jen během prvního měsíce více než osmdesát milionů domácností po celém světě. Na prvních místech v žebříčku sledovanosti se drží i v Česku.

Jana Jánská
Jana Jánská 17. 03. 2021 16:03

Bridgertonovi se rychle stali bezkonkurenčně nejsledovanějším seriálem Netflixu v rekordních 76 zemích. Jak je možné, že se to povedlo projektu bez velkých hereckých jmen, nebo spojitosti s reálnými předobrazy, jako je tomu třeba u Koruny, která mapuje život britské královské rodiny od poloviny 20. století?

Bridgertonovi a Netflix

Dochází mi slova a to se živím psaním slov,“ reaguje bezprostřední Julia Quinn na to, že se po úspěchu seriálu Bridgertonovi její knížky dostaly na vrchní příčky bestsellerů. Navíc se první vydání románu Vévoda a já, tedy úvodní části ságy o Bridgertonových, prodává za násobky původní ceny a není neobvyklé, že se vyšplhá na 800 dolarů, co je asi 18 000 korun.

Dost dobré na ženu, která se po dvacítce nedokázala rozhodnout, co bude dělat. Když padla doslova náhodná volba studia medicíny, chtěla vyplnit čas i něčím jiným než anatomií. A protože byla vášnivou čtenářkou historických romancí, zkusila si jednu napsat...

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Julia Quinn (@juliaquinnauthor)

Seděla jsem ve Starbucks a předstírala jsem, že píšu. Najednou mi zavolal můj agent a zeptal se, jestli jsem už někdy slyšela o Shondě Rhimes. A pak jsem téměř spadla ze židle...“ vzpomíná Quinn v show Tamron Hall na moment, kdy se poprvé dověděla, že z jejích knížek o Bridgertonových vznikne seriál pro Netflix. Shonda Rhimes patří mezi největší televizní esa a vytvořila seriály jako Chirurgové, Skandál nebo Vražedná práva. A díky jejímu dohledu se na Netflixu zrodil novodobý kult.

Africká královna v Bridgertonových

Od již zmiňované Koruny jsou Bridgertonovi odlišní na první pohled, postavy totiž nejsou jen bělošského původu, ale objevují se tady i černoši nebo míšenci. To sice není úplně v souladu s dobovou realitou, ale spolutvůrce seriálu Chris Van Dusen říká, že i když jde o alternativní verzi dějin, vychází z jisté hodně diskutované skutečnosti.

Manželce Jiřího III, královně Šarlotě Meklenbursko-Střelické se totiž připisuje africký původ. A v realitě Bridgertonových byla právě ona a její dědictví určujícím momentem, který v jistém smyslu pozvedl lidi s jinou barvou pleti. A proto je v seriálu vidíme mezi šlechtou.

Stejnou měrou, ne-li větší dopřává Julia Quinn úspěch také svým ústředním postavám. Každý z osmi sourozenců Bridgertonových (Anthony, Benedict, Colin, Gregory, Daphne, Eloise, Francesca a Hyacint) se totiž nakonec dočká štěstí v lásce. Spisovatelka má v oblibě šťastné konce, po kterých zažívají pocity štěstí a rozbušená srdce i čtenářky, a proto s tím počítá už na začátku psaní.

Bridgertonovi se vrací

První série se stala globálním fenoménem, Netflix proto již v lednu ohlásil druhou, která by se mohla brzo začít točit. A o čem to bude? Zaměří se na nejstaršího ze sourozenců, Anthonyho Bridgertona v podání Jonathana Baileyho a jeho hledání manželky. Ostatně, velkou nápovědu k tomu dalo finále osmého dílu první série. Neprozradíme nic tajného, když řekneme, že Anthony si sice vybere tu nejhezčí debutantku sezony Edwinu Sheffield, ale její sestra Kate se proti tomu vzbouří a rozpoutá sít intrik.

Pokračování Bridgertonových vznikne podle knížky Vikomt, který mě miloval, tedy druhého dílu ságy z pera Julie Quinn. Na Netflix se vrátí téměř kompletní obsazení z první sezony, plus spousta nových postav. A opět to bude výpravné, dojemné a mimořádně romantické.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Bridgerton

Deadline.com: ‘Bridgerton’ Renewed By Netflix; Season 2 Subject & Start Of Production Confirmed

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články