Ze zákulisí Bridgertonových: Proklaté paruky a další zajímavosti, které vás zaručeně pobaví

Ze zákulisí Bridgertonových: Proklaté paruky a další zajímavosti, které vás zaručeně pobaví
Zdroj: se souhlasem Netflix
Historický rodinný seriál Bridgertonovi vidělo v průběhu prvního měsíce uvedení na Netflixu rekordních 82 milionů domácností po celém světě. Podívejte se největší zajímavosti o seriálovém hitu současnosti.Seriál Bridgertonovi vznikl na motivy devítidílné série bestsellerů Julie Quinnové, která je dobře známá i českým čtenářkám.Seriál sleduje příběhy osmi nerozlučných sourozenců Bridgertonových a jejich touhu po lásce. Často té fyzické.Golda Rosheuvel si zahrála královnu Šarlotu Meklenbursko-Střelickou, která vládla v Anglii v letech 1761-1818. Dle historiků měla pravděpodobně africké předky. + 6 fotek+ 7 fotek

Bridgertonovi jsou stále největším hitem současnosti, dívají se na ně stovky milionů lidí po celém světě. Pokud jste je viděli také, možná netušíte, co se dělo před natáčením, nebo když zhasly reflektory a z režie se ozvalo slovo stop. Bude to stát za to...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 06. 04. 2021 14:00

Věděli jste, že Simona měl původně hrát úplně někdo jiný? Které herce pojí přátelství i ve skutečnosti? Jak se cítí představitelka královny Šarloty, když má na hlavě opravdu těžkou paruku? A kolik kostýmů měli hrdinové seriálu k dispozici?

Anthony místo Simona

S touto překvapivou zákulisní informací přišel web Oprahmag.com. Simona si měl původně zahrát Jonathan Bailey, který se musel nakonec spokojit s postavou Anthonyho Bridgertona. Ke změně došlo až po finálním castingu a rozhovoru s produkční společností.

„Hovořili jsme o všem možném. O našich rodinách, postavení mužů a žen ve společnosti a osobních zkušenostech. Najednou mi nabídli, jestli jsem také přemýšlel o postavě Anthonyho. Nato mi poslali scénář, abych si ho přečetl. Vlastně je to možná i lepší, když hrajete to, co vám určí druzí. Evidentně vás v tom vidí a chtějí, abyste to byli právě vy,“ prozradil Bailey.

Proklaté paruky

Královna Šarlota má k dispozici celou řadu paruk. Jsou tak úchvatné, že musely nechat v němém úžasu nejednoho člena štábu. Na pohled to sice vypadá velmi pěkně, ale pro herce, v tomto případě pro Goldu Rosheuvel, je to spíše jedno velké utrpení.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Golda Rosheuvel (@goldarosheuvel)

„Jsou opravdu krásné, ale je to skutečná výzva. Myslím to vážně. Jsou velmi těžké. Musela jsem se tak kvůli nim naučit různé cviky, jinak by se mi zablokoval krk,” postěžovala si herečka.

Kostýmy Bridgertonových

Historické seriály, zejména pokud jsou doopravdy výpravné, mají k dispozici obrovské množství kostýmů. Bridgertonovi nebyli v tomto směru žádnou výjimkou. Vše, co jsme mohli na hercích vidět, bylo vyrobeno ručně, hlavně ve Španělsku a v Itálii. Všechny šaty, obleky, doplňky a šperky dohromady tvoří neuvěřitelné číslo 7 500. Jen samotná Daphne vystřídala za celou první sérií 108 kostýmů.

„Na každém plese měly herečky jiné šaty, převlékaly se také během dne, a to hned několikrát,” řekla kostýmní výtvarnice Ellen Mirojnick pro časopis Harper’s Bazaar. Věděli jsme, že nás bude čekat spousta, spousta práce...” 

Nejlepší kamarádky

Kamarádky před kamerou i mimo ni. Řeč je o Eloise a Penelope, nebo lépe řečeno o jejich představitelkách Claudii Jessie a Nicole Coughlan. Jsme rády, že jsme tuto práci dostaly. Natáčení je vždy příjemné, zároveň k němu však přistupujeme zodpovědně. Bridgertonovi pro nás znamenají hodně,” řekla Jessie.

„Pracovat s Claudií je snadné. Je ta nejmilejší a nejhodnější osoba, kterou znám. Taky je velmi nadaná herečka. Ta vzájemná chemie mezi námi je vidět. Pracovali s námi čtyři režiséři a říkali, že zbožňují Peneloise (Penelope a Eloise), a my jim vždy odpověděly, že my taky!” prozradila Nicola.

Zdroje informací:

Netflix: Bridgertonovi

Oprahdaily.com: 9 fun facts you didn’t know about Bridgerton

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články