Terence Hill z filmu Dva misionáři: Jméno mu vymyslela produkce a kvůli neštěstí přišel o syna

Dva misionáři, Terence Hill
Zdroj: Prima Max
Dva misionáři jsou desátým společným filmem této legendární herecké dvojice.Místo zbraní pěsti a místo kulek vtipné hlášky. To byla jejich filozofie.Terence Hill se původně jmenoval Mario Grotti. Přejmenovat se musel na příkaz produkce.Bud Spencer zemřel v roce 2016.+ 3 fotky+ 4 fotky

Kdo by neznal nerozlučnou akční dvojku Terence Hilla a Buda Spencera. Natočili spolu desítky filmů, které nezaznamenaly úspěch jen v Evropě, ale i za oceánem. Jaký měl život první z dvojice, Terence? Jak to, že se jmenoval úplně jinak? A jaká tragédie jej poznamenala na celý život?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 19. 06. 2020 16:00

V roce 1890 žili v Jižní Americe dva misionáři. Otec Pedro de Leon a otec G. Jejich bohulibá činnost však nevypadá tak, jak by měla, a tak jsou častým terčem různých stížností. Nyní se chystají prodat pytle s pepřem a papoušky guvernérovi Gonzagovi. Ten je však velmi vychytralý a zvýší cenu koření tak, že oba pastoři prakticky nic nevydělají. Jejich ovečky tak budou strádat ještě víc než předtím. Navíc, aby se jim pomstil za podvratné řeči, jim nechá guvernér spálit loď. Aby si vydělali na novou, ukradne otec G. biskupovi prsten. Pedro je však zásadně proti tomu a aby jej mohl získat zpět, rozhodne, že oba navštíví kasino.

Na film Dva misionáři se můžete podívat dnes ve 20:00 na Prima Max

Miloval sport

Budoucí hvězda italských akčních filmů se narodila v roce 1939 v Itálii. Přestože bydleli v krásných Benátkách, válku se jeho rodiče rozhodli strávit v malé německé vesničce Lommatzsch. Domů se vrátili až po kapitulaci Německa. Již odmalička tíhl ke sportu. Miloval veslování a plavání. Byl tak dobrý, že dokonce získal i několik medailí.

Před kameru se poprvé postavil ve svých dvanácti letech, a to ve filmu Prázdniny s gangsterem. Diváci si jej ihned zamilovali. A právě proto začal dostávat nabídky na další role. Záhy se z něj stala dětská hvězda. V roce 1963 se dostal do snímku Gepard, ve kterém se objevil Alain Delon či Claudia Cardinale. Touto pomyslnou třešničkou na dortu se mu podařilo velice šikovně zakončit éru před dlouhotrvajícím partnerstvím s Budem Spencerem.

Musel si změnit jméno

Terence pohltilo herectví natolik, že přerušil studium klasické literatury a vrátil se znovu do Německa. Dařilo se mu i tam. Mohli jsme jej vidět hned v několika filmech o slavném Indiánovi Vinnetouovi. Dlouho se tam ale neohřál. O pár let později ho to opět táhlo do rodné Itálie. Svého rozhodnutí určitě nikdy nelitoval.

Po návratu jej čekala úplně první role po boku urostlého Buda Spencera. Než k tomu ale došlo, produkce mu nařídila, že si musí zvolit umělecký pseudonym. Sice pak tvrdil, že Terence vznikl dle římského učence Terentia a Hill zase od příjmení jeho manželky, pravda byla ale taková, že mu dali vybrat z několika jmen a mu se nejvíce zalíbilo právě toto. Z Maria Girottiho se stal Terence Hill.

Nerozlučná dvojka

Už po jejich prvním společném filmu Bůh odpouští, já ne, bylo všem jasné, že tohle filmové spojení hned tak neskončí. Byl to klasický akční počin v italském podání, takzvaný spaghetti western. Režisér Barboni však přišel ještě s jedním nápadem: zbraně vyměnil za holé pěsti a kulky za vtipné hlášky. Tento novátorský přístup se však naplno projevil až ve snímku Pravá a levá ruka ďábla, který dodnes zůstal jejich největším hitem. Pak už jen střídala jedna komedie druhou. Tu poslední natočili v roce 1994.

Soukromá tragédie

Na plátně byl sice pro každou srandu, ale v soukromí ho stihla jedna veliká rána. S manželkou Lori vychoval dva syny, Jesseho, ten byl vlastní, a adoptovaného Rosse. Ross se však bohužel zabil při autonehodě. Bylo mu pouhých 16 let. V roce 2016 se pak musel vyrovnat s dalším bolestivým úmrtím, a to sice se skonem svého nejlepšího přítele Buda Spencera.

Zdroj textu: Wikipedie, čsfd, stars24.cz

Zdroj fotek: Prima Max

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články