Nespoutaná Bendová a úsměvná chyba se sněhem: Zajímavosti o snímku Vánoční Kameňák

Nespoutaná Bendová a úsměvná chyba se sněhem: Zajímavosti o snímku Vánoční Kameňák
Zdroj: TV Nova
Vánoční Kameňák je česká filmová komedie F. A. Brabce z roku 2015, kterou produkoval Jiří Pomeje. Po Kameňáku 4 se jedná o pátý celovečerní snímek této filmové série. Pátý díl úspěšné série se značkou Kameňák opět sleduje neskutečné karamboly kolem starosty Pepana, který tentokrát opravdu nemá klidný adventní čas. Zdá se, že Kameňákov neproslaví, protože nepřející občanští aktivisté mu zhatili plán postavit obří skokanský můstek na nedaleké hoře Říp.A to si přímluvu obstaral osobně u samotného pana prezidenta!+ 4 fotky+ 5 fotek

Vánoční Kameňák režiséra F. A. Brabce je nedílnou součástí každoroční sváteční pohody. Během jeho natáčení se ale musel řešit jeden problém za druhým. S kým skončil Martin Dejdar v posteli? Vášnivá scéna skončila střelbou.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 06. 12. 2020 16:00

Na komedii Vánoční Kameňák se můžete podívat dnes ve 20:20 na TV Nova. Vánoční crazy komedie, která opět sleduje dění kolem rodiny starosty Pepana. Ten může rovnou zapomenout na to, že adventní čas stráví rozjímáním. Místní aktivisté mu totiž narušili jeho velký plán toho, jak Kameňákov jednou provždy proslavit.

Ostrá postelová scéna

Herci z Vánočního Kameňáku se uměli pěkně rozjet. Důkazem toho je postelová scéna s Alicí Bendovou a Martinem Dejdarem. O co šlo? Stačila jedna nemístná poznámka, která dokáže urazit, a už byl oheň na střeše. Dejdar dokonce vytáhl revolver. Jeho filmovou manželku to vůbec neodradilo a neváhala mu uštědřit pořádnou ránu polštářem. Naštěstí za jejich „spor“ mohl pouze scénář.

Ukradený sníh

„Sníh se vozil z Krkonoš, protože na Mělnicku tehdy nespadla ani jedna vločka,“ prozradil deníku Blesk producent filmu Pavel Pásek. Do celé akce se zapojila dvě nákladní auta, jež najezdila více než tisíc kilometrů. Tím to ale zdaleka nekončilo. Přišel totiž pokyn z radnice, že jelikož je náměstí podsklepené, nesmí na něj těžká technika.

Filmaři ale poté, co zjistili výši své pojistky, nakonec zkusili štěstí, a přece jenom s náklaďáky na náměstí vjeli. Nedovedli si totiž představit, že by se takové množství sněhu mělo vozit na kolečkách. První vyklopení bílé nadílky na skokanský můstek přilákalo spoustu místních, kteří považovali zdlouhavé přípravy na natáčení scény za zajímavou atrakci.

Chybička se vloudí

Hlavní devízou Vánočního Kameňáku jsou vtipy, které nešetří opravdu nikoho. Ať už to jsou ženy, muži, tchyně, politici, policisté, zvířata, anebo pohřby a smrt obecně. Některým lidem se to líbí, jiným ne. Všimli jste si ale jedné chyby, která pobaví opravdu každého?

Jak již bylo uvedeno výše, na natáčení se musel dovézt sníh. Bohužel byl však naaranžován tak, že šlo poznat, že jde opravdu jen o „rekvizitu“. V záběru na dům Pepana vidíme sníh pouze na jeho střeše, okolní domy jsou čisté. A stejně tak i na náměstí. Sněhová pokrývka je jen na určitém úseku, pak náhle končí, jako by ji někdo uřízl.

Zdroje informací:

TV Nova: Vánoční kameňák

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články