Venkovský učitel: Liška se rozhádal s režisérem, intimní scény byly peklo

Venkovský učitel
Zdroj: Česká televize
Některé záběry se točily i dvacetkrát, intimní scéna, i přes Ladislavův smích, jen čtyřikrát.Scénu s porodem telete si musel Ladislav Šedivý nacvičit dopředu. Za prvé v posilovně a za druhé při brigádě v JZD.Zuzana Bydžovská získala za svůj výkon Českého lva.Mariin statek ve skutečnosti neexistoval. Byl vybudován před natáčením.+ 2 fotky+ 3 fotky

Příběh o muži, který se vydá na venkov, aby si srovnal vlastní život, nebo lépe řečeno orientaci, to je film Venkovský učitel. Představitel hlavní role, Pavel Liška, měl s postavou homosexuálního učitele zprvu velký problém, dokonce se kvůli tomu rozhádal s režisérem Slámou. Ale určitě neměl takové nervy jako objekt jeho touhy, Ladislav Šedivý. Ten měl oprávněné obavy, že se mu budou kvůli tomu ve škole smát.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 26. 08. 2020 16:00

Učitel, v podání Pavla Lišky, opouští své rodiče a stěhuje se na venkov. Chce zapomenout na nevydařené vztahy. Záhy si dokáže získat přízeň místních lidí. Mezi ně patří i statkářka Marie a její sedmnáctiletý syn. A právě tehdy se začínají zamotávat vztahy. Marie se zamiluje do učitele, za kterým přijede jeho partner. Přítelkyně chlapce, Beruška, jej najednou opouští. Učitel chce chlapci pomoci získat ztracené sebevědomí, jenže bojuje také s touhou se ho dotknout.

Na film Venkovský učitel se můžete podívat dnes ve 20:00 na ČT 2

Velká hádka

Režisér Bohdan Sláma je známý svými svéráznými filmy, kde není nouze o zajímavé, a hlavně dobře zapamatovatelné postavy. A nejinak tomu bylo i u Venkovského učitele. Kdo by měl hrát pedagoga, který si potřebuje srovnat život, měl hned jasno. Jenomže herec Pavel Liška to viděl trošku jinak, alespoň zpočátku.

Když si Pavel Liška přečetl scénář a narazil na onu intimní scénu, měl pochybnosti, zda do toho jít. A to Slámu naštvalo a pořádně! Dokonce uvažoval, že Lišku z filmu úplně vyškrtne. Naštěstí si vše vyjasnili a mohl vzniknout velmi zajímavý film.

Náročný casting

Ladislav Šedivý, představitel chlapce, který se stane objektem touhy Pavla Lišky, by si mohl gratulovat. Na castingu bylo celkem tisíc zájemců a vyhrál právě on. Sice musel ještě absolvovat několik scén z filmu, ale jakmile se tak stalo, věděli producenti, že je ten pravý.

Co na to řeknou ve škole?

Zahrát si v celovečerním filmu byl jeho sen. Měl však obavy z intimní scény s Pavlem Liškou. V době natáčení zrovna končil druhý ročník na odborném učilišti a měl strach, že se mu budou jeho spolužáci posmívat. Když už ale došlo na onu inkriminovanou scénu, přepadl ho smích. Muselo se točit hned několikrát.

Nemám na to

Než se objevil ve Venkovském učiteli, nikdo o něm nevěděl. Sláva mu však stejně nic neříkala. Další nabídku by ale vzal, hlavně kvůli penězům, avšak studovat na herecké či filmové škole? Tak to nikdy. “Říkal jsem lidem ze štábu, že na to nemám,” prozradil Ladislav Šedivý.

Zdroj textu: čsfd, denik.cz

Zdroj fotek: Česká televize

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články