Horká čokoláda s chilli papričkou: Afrodiziakum hned ve dvojité podobě

Horká čokoláda s chilli papričkou: Afrodiziakum hned ve dvojité podobě
Zdroj: Albert ČR

Horká čokoláda je ideálním nápojem do chladných dnů. Prohřívá a spolu s chilli vytváří báječnou kombinaci. Můžete ji ocenit i na Den svatého Valentýna. Jak čokoláda, tak i chilli paprička patří totiž mezi známá afrodiziaka.

Lucie Cermanová
Lucie Cermanová 13. 02. 2021 10:30

Možná si horkou čokoládu připravujete jen tak pro pohodu v křesle. Když k ní přidáte chilli papričky, lahodný nápoj hned získá úplně jiné grády. Vychutnejte si tento nápoj, ať ho pijete v kterékoliv podobě.

Chilli pro zdraví pouze s mírou

Kromě toho, že chilli přispívá k lepšímu trávení, může ve větším množství působit na různé části organismu dráždivě. V rozumných dávkách má ale například na žaludek lepší vliv než černý pepř. Upravuje střevní sliznici, a ta je pak odolnější. Za pálivost může látka zvaná kapsaicin.

Různé druhy chilli

Chilli je hned několik druhů. Jejich papričky mají různou chuť a sílu. Podle toho, který druh chilli si vyberete, pak můžete vychutnat jeho aroma. Mezi velmi pálivé patří třeba papričky habanero. Mírně pálivé jsou například odrůdy anaheim, jalapeño nebo poblano. Takzvaný kayenský pepř pak představuje sušený prášek z několika druhů chilli papriček.

Den svatého Valentýna, když jste single

Den svatého Valentýna si nemusí užívat jen ti, kteří mají partnery. Oslavit si ho zaslouží i ti, kteří jsou single, a to třeba ve společnosti blízkých. Tento den by určitě neměl být tím, kdy osoby bez partnerů budou smutné a opuštěné. Ostatně Den svatého Valentýna se v některých zemích slaví jako den přátelství, a ne svátek zamilovaných. Příkladem je třeba Finsko a Estonsko.

Ať už ho budete trávit sami, třeba právě s lahodnou horkou čokoládou s chilli papričkou v hrnku, s blízkými, nebo s partnerem, stojí za to si tento den hezky užít.

Horká čokoláda s chilli papričkou

Budete potřebovat: 100 ml mléka, 2 menší chilli papričky, 1 lžíci smetany ke šlehání, 1 lžíci medu, 100 g tmavé 70% čokolády, 100 g mléčné 30% čokolády, 1 kelímek smetany ke šlehání.

Postup: Mléko nalijte do rendlíku, přidejte 1 nasekanou chilli papričku a nechte přes noc louhovat. Druhý den přidejte k mléku smetanu a med a přiveďte těsně pod bod varu. Sejměte z ohně, vyndejte kousky papričky, přidejte obě nalámané čokolády a míchejte, dokud nezískáte krásně hustou horkou čokoládu.

Rozdělte ji do dvou kalíšků a podávejte s dotuha ušlehanou šlehačkou, tu můžete ozdobit kousky nakrájené chilli papričky.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články