Hráškový krém: Jednoduchý recept se smetanou a zeleninovým vývarem

Hráškový krém patří k nejoblíbenějším krémovým polévkám. Nasládlou chuť hrášku a svěží zelenou barvu milují zejména děti. Zkuste si hráškový krém připravit podle jednoduchého receptu.

Jana Jánská
Jana Jánská 28. 04. 2023 15:00

Hlavní roli v této krémové polévce sice hraje hrášek, ale nic nezkazíte, pokud do ní přidáte třeba kousek pórku. Hotovou polévku můžete na talíři doplnit krutonky nebo restovanou cibulkou.

Jak připravit hráškový krém

Pokud potřebujete rychle uvařit chutné jídlo, hráškový krém přijde vhod. Na tento recept budete potřebovat:

Cibule oloupeme, nakrájíme nadrobno a zpěníme na máslePřisypeme mražený hrášek a zalijeme ho zeleninovým vývarem. Přivedeme k varu a pozvolna vaříme doměkka. Ve smetaně rozšleháme mouku, kterou můžeme doředit trochou mléka. Za stálého míchání ji vlijeme do polévky.

Vše rozmixujeme ponorným mixérem a necháme pozvolna provařit cca 15 minut. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.

Zdroj informací:

Toprecepty.cz: Hráškový krém

Zdroj fotografie:

se souhlasem Toprecepty.cz

Související články

Další články