Kakaové linecké tyčinky s kouzelnou polevou: Nejen skvěle chutnají, ale představují i zábavu

Kakaové linecké tyčinky s kouzelnou polevou: Nejen skvěle chutnají, ale představují i zábavu
Zdroj: Albert

Upečte si tradiční kakaové linecké cukroví jinak! Tento recept vám půjde nejlépe s dětmi, při jeho realizaci se totiž pobaví celá rodina.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 03. 12. 2022 11:30

Příprava kakaových lineckých tyčinek s kouzelnou polevou vám zabere přes hodinu, je ale snadná. A hlavně kreativní, neboť na výzdobě se můžete opravdu vyřádit.

Kakaové linecké tyčinky s kouzelnou polevou

Budete potřebovat: 500 g hladké mouky, 50 g holandského kakaa, 320 g másla, 280 g moučkového cukru, 4 vejce, 50 g hořké čokolády (70 %), 50 g bílé čokolády, 15 g ztuženého rostlinného tuku, modré potravinářské barvivo, cukrové zdobení

Příprava: V míse smíchejte 450 g mouky, 50 g holandského kakaa, 320 g měkkého másla, 160 g moučkového cukru, 3 žloutky a uhněťte v hladké těsto. To zabalte do potravinářské fólie a dejte na 3 hodiny odležet do lednice.

Pomoučněte si vál, těsto vyndejte z lednice a vyválejte ho na placku silnou 5 mm. Z těsta vykrájejte tyčinky o rozměru 1,5×8 cm. Tyčinky přendejte na plech opatřený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 9 minut.

Připravte si polevy. Nad vodní lázní rozehřejte ve dvou miskách 50 g hořké a 50 g bílé čokolády. Do hořké čokolády přidejte 10 g rostlinného tuku a do bílé čokolády 5 g. Ve třetí misce smíchejte 1 bílek ze zbylého vejce se 120 g moučkového cukru na hladkou bílkovou polevu. Do ní nakonec vsypte modré potravinářské barvivo na požadovaný odstín polevy.

Upečené tyčinky namočte do poloviny do jednotlivých polev a dozdobte zvoleným cukrovým zdobením. Tyčinky přendávejte na plech opatřený pečicím papírem. Nakonec je dejte ztuhnout do lednice.

Zdroj receptu: Albert

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články