Kamila Nývltová prozradila rodinný recept na vanilkové rohlíčky: V Podkrkonoší je cukrují dvakrát

Recept na vanilkové rohlíčky Kamily Nývltové podle rodinného receptu
Zdroj: Se souhlasem Kamily Nývltové/Herminapress
Nejoblíbenější vánoční cukroví - vanilkové rohlíčky.Populární je i linecké pečivo.Pečením zabavíte i ty nejmenší.Zdobení cukroví je zábava.+ 7 fotek+ 8 fotek

Zpěvačka Kamila Nývltová se s redakcí Lifee.cz podělila o rodinný recept na vanilkové rohlíčky, jak je připravovala už její prababička, která sloužila v zámecké kuchyni. Důležité je podle Kamily odpočinuté těsto, správně vyhřátá trouba a také čas, který v ní cukroví stráví. Závěrem přidává zpěvačka ještě malý tip, jak vylepšit servírování.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 08. 12. 2022 12:00

Zpěvačka Kamila Nývltová peče cukroví každoročně a protože se rychle rozkřiklo, jak je skvělé, prodává ho dnes doslova po tunách. Na podzim také zpěvačka vydala kuchařku Na plech s Kamilou, která je plná jejích rodinných receptů z městečka Rtyně v Podkrkonoší, které jsou lety prověřené a vyzkoušené.

Recept na vanilkové rohlíčky Kamily Nývltové

Vanilkové rohlíčky od Kamily jsou jeden jako druhý, bohatě pocukrované a rozpadají se na jazyku. Zde také zpěvačka přidává jednu vychytávku - abyste měli rohlíčky úhledně vytvarované, můžete místo jejich tvarování a válení použít moderní silikonovou formu, do které těsto vtlačíte.

Na 40 kusů vanilkových rohlíčků podle rodinného receptu zpěvačky Kamily Nývltové budeme potřebovat:

  • 50 g vlašských ořechů
  • 150 g hladké mouky
  • 20 g cukru moučka
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 žloutek
  • 100 g másla
  • moučkový a vanilkový cukr na obalení

Nejprve si nameleme oříšky najemno, přidáme mouku a moučkový s vanilkovým cukrem. Vše smícháme a přidáme žloutek a vlažné rozpuštěné máslo. Vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a necháme alespoň 24 hodin uležet v chladu„My ho doma vždycky dělali alespoň dva dny předem. Chutě se hezky propojí a těsto se odleží,“ radí Kamila.

Druhý den těsto vyndáme chvilku předem, aby stačilo povolit, a začneme vytvářet stejně velké kuličky, ze kterých pak tvarujeme rohlíčky.

Takto připravené rohlíčky rozmístíme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme na cca 14 minut do trouby vyhřáté na 170 °C. Jakmile jsou rohlíčky lehce nazlátlé, vytahujeme. Asi 5 minut je necháme odstát a následně je ponoříme do misky s cukrem a důkladně obalíme.

Rohlíčky skladujeme v uzavřené krabici ve tmě.

TIP na servírování: Před vykládáním z krabice rohlíčky ještě lehce posypte moučkovým cukrem.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články