Rizoto s houbami a vepřovým masem: Chutný tip na romantickou večeři

Rizoto s houbami a vepřovým masem: Chutný tip na romantickou večeři
Zdroj: Albert

Rizoto se dá připravit na mnoho způsobů. To s houbami a vepřovým masem patří bezesporu mezi nejoblíbenější.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 04. 03. 2023 11:30

Příprava rizota s houbami a vepřovým masem vám zabere více než hodinu, ale je snadná. A pochutnají si na něm opravdu všichni.

Rizoto s houbami a vepřovým masem

Na 4 porce budete potřebovat: 2 kostky zeleninového bujónu, 2 lžíce olivového oleje, 40 g másla, 2 šalotky, 2 stroužky česneku, 200 ml suchého bílého vína, 300 g rýže arborio, 200 g hnědých žampionů, 150 g mletého vepřového masa, 70 g parmazánu, 2 snítky čerstvé petržele

Příprava: V hrnci přiveďte k varu 800 ml vody a rozdrobte do ní 2 kostky bujónu, nechte provařit 8 minut. V jiném hrnci nebo hluboké pánvi nechte zpěnit na lžíci rozpáleného oleje a 15 g másla 2 oloupané, najemno nakrájené šalotky a 2 stroužky česneku. Přidejte 300 g rýže a za stálého míchání ji krátce orestujte.

Přilijte 200 ml ohřátého vína a následně jej nechte odpařit. Přilijte jednu třetinu připraveného vývaru, promíchejte a za občasného míchání a přilévání zbylého vývaru vařte 30–40 minut. Mezitím na pánvi na lžíci rozpáleného oleje a 10 g másla orestujte 200 g žampionů nakrájených na kousky. Orestované houby dejte stranou a do pánve přidejte 150 g mletého masa.

Nyní vše spojte, přidejte k rýži a nechte ještě 10 minut na mírném ohni podusit, dokud nebude rýže al dente. Poté vmíchejte zbylých 15 g másla a 50 g nastrouhaného parmazánu, nechte chvilku odpočinout a servírujte posypané zbylými 20 g nastrouhaného parmazánu a nasekanými 2 snítkami petrželky.

Zdroj receptu: Albert

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články