Fit a krásnátestovánísoutěže

Sváteční bábovka jako od babičky: Tyhle triky vám pomohou k úspěchu

Sváteční bábovka jako od babičky: Tyhle triky vám pomohou k úspěchu
Zdroj: Pixabay.com
Přidat na Seznam.cz Přidejte si magazín Lifee.cz na hlavní stránku Seznam.cz

Je vám známá situace, kdy jste se chtěla předvést před rodinnou nebo návštěvou a upéct nadýchanou bábovku, ale tak úplně se nezadařilo? Máte pocit, že jí něco chybělo či nebyla dost vláčná? Nebo se dokonce ani nevyklopila? Vyzkoušejte následující rady, které vám pečení bábovky značně usnadní.

Tereza Endrštová 24. července 2020

Ráda byste upekla chutnou bábovku jako od babičky, ale nevíte jak na to? Důležité je se při pečení držet několika základních pravidel. Co je nejdůležitější?

Sladké jahody v kuchyni: Jak připravit nejlepší zmrzlinu nebo sorbet
Mohlo by Vás zajímat:

Sladké jahody v kuchyni: Jak připravit nejlepší zmrzlinu nebo sorbet

Formu nevymazávejte máslem!

Aby se vám bábovka správně vyklopila, měla byste si dát záležet na vymazání formy. Nejlepší je k tomu použít stoprocentní tuk. Jednou z nejčastějších chyb při pečení bábovky je ale vymazávání formy máslem. To se ale snadno přichycuje a na okrajích formy se připaluje. S pomocí mašlovačky nebo spreje dostaňte tuk pečlivě do všech jejích záhybů. Jedině tak se vám bábovka nepřipálí a bude se vám také lépe vyklápět. Formu potom vysypte klasicky hrubou moukou, ale můžete také strouhankou, krupičkou, jemným kokosem nebo mletými ořechy.

Záleží na způsobu pečení

Důležité je bábovku dát až do předem vyhřáté trouby, jinak by se totiž mohla srazit. Pečte ji pozvolna, aby nepraskla nebo se nespálila na povrchu. Pozor ale dejte i na příliš pomalé pečení, které bábovku vysušuje. Troubu během pečení ani zbytečně často neotvírejte. Bábovka by se totiž mohla srazit nebo pak být nerovnoměrně propečená. Proto ji zkontrolujte nejdříve po půl hodině pečení. Jestli je upečená vyzkoušejte špejlí, kterou opatrně píchněte do bábovky. Když se na ní těsto nelepí, je hotovo. Nespěchejte ale na vyklápění bábovky. Po vyjmutí formy z trouby, ji nechte chvíli vychladnout. Nebudete tak riskovat, že se srazí.

Okurkové léto na různé způsoby: Tip na zavařované okurky
Mohlo by Vás zajímat:

Okurkové léto na různé způsoby: Tip na zavařované okurky

Když dodržíte všechny tyto zásady, uvidíte, že si všichni pochutnají a vaše bábovka bude jedinečná jako od babičky. Nezapomeňte si k ní uvařit i dobrý čaj nebo kávu. Dobrou chuť!

Přidat na Seznam.cz Přidejte si magazín Lifee.cz na hlavní stránku Seznam.cz

Další články

Zavří­t reklamu