Tortilla s krůtím masem a kukuřicí: Skvělá svačinka i lehký oběd

Tortilla s krůtím masem a kukuřicí: Skvělá svačinka i lehký oběd
Zdroj: Albert

Přemýšlíte, co dát dětem k svačině, nebo co si udělat lehkého k obědu? Pak je tortilla s krůtím masem a kukuřicí tím správných řešením.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 28. 08. 2021 09:00

Její příprava vám zabere přes hodinu, ale není nijak obtížná. Výsledný pokrm má i tu výhodu, že se dá snadno sbalit na cesty a posvačit či poobědvat tak můžete prakticky kdekoli.

Tortilla s krůtím masem a kukuřicí

Na 4 porce budete potřebovat: 4 plátky slaniny, 120 g majonézy, 120 g smetanového sýra, 60 g nakládaných papriček, 1 hrst čerstvého koriandru, 600 g krůtích prsou, sůl, pepř, 2 lžíce kokosového oleje, 4 pšeničné tortilly, 100 g cherry rajčat, 50 g kukuřice v nálevu, 2 avokáda, 50 g baby špenátu

Příprava: Plátky slaniny opečte na pánvi dokřupava. V malé misce smíchejte majonézu se smetanovým sýrem. Vmíchejte pokrájené papričky, koriandr a na kousky pokrájenou slaninu. Omyté a osušené krůtí maso pokrájejte na silnější plátky, osolte je a opepřete z obou stran. Na pánvi rozehřejte lžíci kokosového oleje a maso opékejte z obou stran dozlatova. Dejte stranou.

Podle návodu na obalu ohřejte tortilly. Na tortilly rovnoměrně rozdělte připravenou směs a rozetřete. Na směs přidejte pokrájená rajčata, na tenké plátky pokrájené krůtí maso, kukuřici, plátky avokáda a špenát. Pevně srolujte a rozpulte. Každou půlku upevněte párátkem a tortillovou placku opečte ze všech stran na zbylém kokosovém oleji dozlatova.

Zdroj receptu: Albert

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články