Vánoční recept: Jednoduché pařížské rohlíčky se dvěma druhy krému

Pařížské neboli škaredé rohlíčky patří mezi nejchutnější vánoční cukroví, proto nesmí chybět na žádném svátečním stole. Spojení lehoučkého ořechového těsta, poctivého krému a lahodné čokolády vytváří neopakovatelný chuťový zážitek.

Jana Jánská
Jana Jánská 10. 12. 2022 17:30

Když budete chystat krém na pařížské rohlíčky, kterým se říká i škaredé, je vhodné, aby měly všechny ingredience stejnou teplotu. Pak by se vám nemělo stát, že se nespojí.

Jak připravit nejlepší pařížské (škaredé) rohlíčky

Vánoce bez pařížských rohlíčků? To si snad ani nelze představit. Zkuste si je připravit i vy. Na tento recept budete potřebovat:

  • 2 vejce
  • 250 g cukru moučka
  • 300 g mletých ořechů

Vejce s cukrem šleháme do pěny a přidáme ořechy. Cukrářským sáčkem nastříkáme těsto ve tvaru rohlíčků na vymazaný plech. Pečeme v troubě předehřáté na 100 °C po dobu 40 minut.

Jak připravit krém na pařížské rohlíčky

Na pařížské rohlíčky se hodí dva krémy. První vytvoříme vymícháním 250 g másla a 100 g cukru moučka. Nad párou ušleháme vejce s 100 g cukru moučka a jedním sáčkem vanilkového cukru. Po asi 5 minutách šlehání přidáme kakao. Po vychladnutí spojíme hmotu s vymíchaným máslem a můžeme lehce ochutit rumem.

Na druhý krém budeme potřebovat jeden kelímek smetany na šlehání, kterou svaříme se 100 g nasekané čokolády na vaření. Tuto hmotu dáme odležet do druhého dne. Pak ji zašleháme do 250 g změklého másla s asi 100 g cukru.

Krém nastříkáme na rohlíčky a čekáme na Vánoce.

Zdroj informací:

Toprecepty.cz: Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)

Zdroj fotografie:

se souhlasem Toprecepty

Související články

Další články