Velikonoční mini burgery: Netradiční odměna pro koledníky

Velikonoční mini burgery: Netradiční odměna pro koledníky
Zdroj: Albert

Malovaná vajíčka vám přijdou příliš fádní? Zkuste na velikonoční pondělí odměnit koledníky lahodnými mini burgery.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 08. 04. 2023 11:30

Příprava velikonočních mini burgerů vám zabere přes hodinu, když počítáme kynutí, a je vcelku snadná. Z níže uvedené dávky vykouzlíte hned 12 bulek s masem.

Velikonoční mini burgery

Na 12 mini burgerů budete potřebovat: 100 ml polotučného mléka, 10 g čerstvého droždí, 95 g másla, 25 g cukru krupice, 3 vejce, sůl, 300 g hladké mouky, 1 lžíci sezamu, 1 balení trhaného vepřového Albert Excellent, 1/8 hlávky červeného zelí, 1 mrkev, 1 lžíci octa, pepř, 12 křepelčích vajíček, 1 hlávkový salát

Příprava: Do odměrky nalijte 100 ml mléka a zahřejte ho v mikrovlnce na 40 °C. Na hladinu rozdrobte 10 g droždí, promíchejte vidličkou a nechte asi 10 minut vzejít kvásek. Ve druhé míse utřete stěrkou 95 g změklého másla s 12 g cukru krupice do jemné pasty. Přidejte postupně 2 vejce a zašlehejte do másla.

Pak přilijte kvásek, přidejte ½ lžičky soli a 150 g mouky. Vše promíchejte. Přisypte zbylých 150 g mouky a uhněťte v robotu na hladké lepivé těsto. Přendejte ho do lehce olejem vymazané mísy a přikryjte utěrkou. Nechte kynout na teplém místě 60 minut, až zdvojnásobí objem.

Mezitím připravte ve vodní lázni trhané vepřové maso dle návodu na obalu po dobu 15 minut. Následně ho vyjměte z fólie včetně výpeku a vidličkou natrhejte. Do další mísy nakrouhejte 1/8 červeného zelí a nastrouhejte nahrubo mrkev. Posypte solí, opepřete, přidejte lžíci octa a 13 g cukru.

Vykynuté těsto trochu propracujte na pracovní desce a rozdělte na 12 stejně velkých porcí. Z každé uválejte kuličku. Přendejte na plech s pečicím papírem. Bulky pomažte rozšlehaným vejcem, posypte lžičkou sezamu a nechte ještě 30 minut kynout. Poté pečte v troubě na 180 °C po dobu 20 minut.

Na rozpálené pánvi opečte z vajíček 12 volských ok. Upečené housky rozkrojte napůl. Na spodní polovinu dejte salát, trhané maso, vajíčko a salát a přiklopte. Mini burgery pro koledníky jsou hotové.

Zdroj receptu: Albert

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články