Vraždící manželé Gallegovi: Charlene svému muži dohazovala otrokyně do postele. Lákala je do dodávky, odkud nebylo úniku

Vraždící manželé Gallegovi: Oběťmi jejich násilného řádění byli mladé ženy a jeden muž
Zdroj: Unsplash

Manželé Gallegovi tvořili perfektní vraždící pár. Zatímco atraktivní brunetka Charlene lákala do auta nevinné mladé lidi s příslibem práce nebo marihuany, její muž Gerald, neukojitelný sériový vrah, je znásilnil a zavraždil na odlehlém místě.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 04. 10. 2023 11:00

Vražedné duo terorizovalo Sacramento dlouhé dva roky. Za oběť jim padlo devět dívek a jeden mladík. Jedna dívka byla těhotná. Gerald jim vyhrožoval zbraní, pak je spoutal, zneuctil a nakonec zamordoval. K tomu většinou použil lopatu nebo kladivo. Tisk jejich počínání označil jako "vraždy sexuálních otroků".

Setkání Geralda a Charlene

Charlene, rozená Williams, se narodila 10. října 1956 v kalifornském Stocktonu. Její rodiče ji doslova zbožňovali, dostala tak vždy vše, co chtěla. Ve škole vynikala, šla jí také hra na housle. Pak ale její matka zůstala trvale invalidní po vážné autonehodě. Poslušná holčička se rázem proměnila v rebelující teenagerku, která místo učení vymetává kdejaký večírek.

Později začala holdovat hazardu, což ji svedlo dohromady s Geraldem. Narazili na sebe v roce 1977 v pokerovém klubu v Sacramentu. Bylo jí tehdy jednadvacet a už byla dvakrát rozvedená. On byl o deset let starší a poznamenaný přísnou výchovou, ač se to zdá, vzhledem k jeho rodičům, přinejmenším absurdní. Geraldův otec byl prvním člověkem v Mississippi, jehož život, za zastřelení policisty, ukončila plynová komora. Matka měla zase vybudovanou solidní kariéru v sexuálním průmyslu. Po týdnu se Charlene k Geraldovi přistěhovala.

Ač tedy vychován zcela jiným způsobem než Charlene, dal se taktéž na dráhu zločinu, konkrétně na ozbrojené loupeže. Kvůli bohatému trestnímu rejstříku tak mohl akorát pracovat jako barman a kamioňák. A na rozdíl od své nové přítelkyně měl za sebou již pět manželství a obtěžování vlastní dcery, když byla ještě dítě. Mezi nimi bylo po intimní stránce zpočátku vše na jedničku, pak ale přišly problémy s erekcí. Bodla by tak možná změna - třeba trojka. A v tom mu Charlene chtěla za každou cenu vyhovět.

Vraždy v Sacramentu

Prvními členkami "klubu zavražděných sexuálních otroků" se staly sedmnáctiletá Rhonda Scheffler a šestnáctiletá Kippi Vaught. Charlene je vylákala z nákupního centra do dodávky pod příslibem marihuany.Uvnitř již ale seděl Gerald se zbraní. Dívky pak skončily znásilněné a s kulkou v hlavě v pohoří Sierra Nevada.

Jejich těla byla nalezena o dva dny později. Krátce poté zmizela v Nevadě třináctiletá Sandra Colley. Tentokrát ji Gerald znásilnil ještě předtím, než ji odvezl na osamocené místo. V dubnu 1979 se vrátili do Sacramenta, kde o život připravil další dvě teenagerky. Měli na to dostatek času. Charlenini rodiče jim neustále pomáhali. Dokonce mu obstarali falešnou identitu, aby se mohl v roce 1980 s Charlene oženit.

Během líbánek nabrali na dálnici v Oregonu těhotnou stopařku Lindu Aguilar. Gallego ji znásilnil, uškrtil a zohavil kamenem. Písek nalezený v plicích napovídal, že ve skutečnosti byla pohřbena zaživa. Na oslavu jeho čtyřiatřicátých narozenin vlákali do dodávky barmanku Virginii Mochel. I ona skončila znásilněná a uškrcená.

Gallegové čelí spravedlnosti

Manželé byli zatčeni federálními agenty 17. listopadu 1980. Poznávací značky jejich auta si všiml jeden všímavý student, jehož kolegu z vysokoškolského bratrstva, spolu s jeho přítelkyní, donutili zvrácení manželé nastoupit do dodávky.

V druhé polovině ledna Charlene za mřížemi porodila. A zřejmě mateřství v ní vyvolalo pud sebezáchovy, takže přistoupila na dohodu. Pokud bude svědčit proti svému muži, dostane se na svobodu za 16 let. Bude mít tak šanci být v životě svého dítěte. A tak se i stalo. V červenci 1997 se mohla znovu nadechnout čerstvého vzduchu. Poté, co přísahala, že jí její manžel vymyl mozek, si mohla ponechat své dívčí jméno a žít v relativním klidu. Gerald byl odsouzen k trestu smrti. Toho se však nedožil. Katem se mu stala rakovina.

Zdroje informací:
Wikipedia.org: Gerald and Charlene Gallelo
Allthatsinteresting.com: Inside The Sacramento Sex Slave Murders Of Gerald And Christine Gallego

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články