Když se vám povede parádní houbový úlovek, je spousta způsobů, jak si s ním poradit. Co třeba připravit si na víkend houbový guláš? Recept je rychlý, jednoduchý a mimořádně chutný.
Houbový guláš se často zahušťuje moukou, ale obejdete se i bez ní. Klidně můžete přidat nadrobno nakrájené brambory.
Jak uvařit houbový guláš
Příprava guláše z hub je mimořádně jednoduchá, do hodiny máte na stole chutné jídlo. Na tento recept budete potřebovat:
- 500 g čerstvých lesních hub
- 3 cibule
- 1 lžíce sladké papriky
- vývar (podle potřeby)
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 stroužek česneku
- sádlo
- 1–2 lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř mletý
- cibule na ozdobu
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. V hrnci rozpustíme sádlo, vložíme cibuli a orestujeme ji do středně hnědé barvy. Zasypeme ji moukou a osmažíme.
Přidáme mletou papriku, velmi krátce osmahneme a ihned vše zalijeme studeným vývarem. Prošleháváme metličkou, dokud základ nezačne vřít. Pak přidáme houby, česnek, sůl a koření. Dusíme, až jsou houby měkké.
Hustotu guláše můžeme v průběhu přípravy upravit přidáním vývaru nebo naopak zahuštěním moukou. Houbový guláš podáváme posypaný syrovou cibulí, kterou jsme si nakrájeli na tenká kolečka.
Zdroje informací:
Toprecepty.cz: Jednoduchý houbový guláš
Zdroj fotografie:
se souhlasem Toprecepty.cz