Alena Doláková čestvě po rozchodu: S muži končit nechci, ale přemýšlela jsem, že bych si mohla zase začít se ženami

Alena Doláková čestvě po rozchodu: S muži končit nechci, ale přemýšlela jsem, že bych si mohla zase začít se ženami
Zdroj: Se souhlasem Mattoni Life baru
Herečka Alena Doláková je čerstvě po rozchodu.I tak si mladá herečka atmosféru festivalu užívá. A do toho zvládá točit film.S expřítelem Miroslavem Helclem se poznala v roce 2020, těsně před pandemií covidu.Společně také navštívili Karlovy Vary.+ 9 fotek+ 10 fotek

Herečka Alena Doláková (34) se letos v Karlových Varech léčí z rozchodu s hudebním manažerem Miroslavem Helclem. V rozhovoru pro Lifee.cz popisuje, jak složité období prožívá, a také radí ostatním ženám, které si nedávno prošly něčím podobným. Vybírá si Alena podobné typy mužů? Podepsal se rozchod na její linii? A proč by se lidé neměli bát říct si o pomoc přátelům a rodině?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 06. 07. 2023 12:30

Herečka Alena Doláková, kterou známe třeba jako zlou Holenu z pohádky Tři bratři, prochází náročným životním obdobím. Smutek z rozchodu zahání v Karlových Varech prací a veškerou energii věnuje sama sobě. To je podle ní klíč k tomu, jak překonat nával emocí.

V rozhovoru pro Lifee.cz také radí ostatním ženám v podobné situaci. "Pokud mu chcete psát zprávy, zavolejte místo toho nejlepšímu kamarádovi, ségře nebo mamce. Trávit čas s těmi, které milujete, a prožívat ty emoce. Rozhodně je nepotlačovat," radí mladá herečka, se kterou jsme se sešli na karlovarské kolonádě. Jak říká Alena, hlavně nebýt sám. "Nebát se říct si o pomoc: 'Hele, teď je mi fakt smutno.' Lidé se objeví, přijdou a podpoří vás. Ale opravdu je třeba jim to říct. Člověk si myslí, že okolí hned pochopí, že je smutný. Třeba jim je mnohem hůř - a to jsou ve vztahu."

Alena Doláková v Karlových Varech

Jakou garderobu máš letos ve Varech?

Stylistka Natálie Frieblová, Natyna, mi vybrala šaty jak na Moët, tak do filmu, který jsem tady točila. Moje postava je hodně výrazná, září. Jedny šaty mám s ní společné a ty jsem vynesla na Moët. Ty hrají ve filmu, protože se nám zalíbila jejich výrazná zelená barva. Natálie dělá vintage styling, takže jsou to většinou věci z druhé ruky. Dáváme jim tímto způsobem druhý život. Přijde mi neekologické šaty jen tak vyhodit. Mám zde ještě jedny od Lukáše Macháčka a další, které budu mít na slavnostní zakončení festivalu.

Máš s sebou také nějaké šperky?

Je to jako vždy Gismondi, to je má srdeční záležitost. Já a diamanty si zkrátka rozumíme.

Mluvila jsi o tom, že na festivalu natáčíš film. Jak se to kloubí dohromady s večírky a kamarády?

Velmi špatně. Točíme v rámci filmu také Insta stories a lidé většinou nepoznají, že jsem v roli. Většinou totiž nevidí kameru. Takže chodím po kolonádě a dělám, že jsem tak trochu šílená instagramová osobnost. Snažíme se ukázat rozdíl mezi tím, co se děje ve Varech ve skutečnosti, a tím, co vidíme na Instagramu. Čtenářům totiž může připadat, že se ve Varech vznášíme na obláčku a neděláme nic jiného, než že pijeme šampaňské a zasypávají nás diamanty. Ale je to prostě práce.

Alena Doláková je po rozchodu

A chápu správně, že prací tak trochu zapomínáš na svůj osobní život? Jsi čerstvě po rozchodu.

Je to tak. Myslím, že mi práce hodně pomáhá žít v přítomném okamžiku a soustředit se na sebe. To ve vztahu moc nejde. Jsem žena z Moravy a občas jsem měla tendence myslet víc na jiné lidi. Jsem ráda, že letos je to hodně o mně, jaký jsem si udělala hezký čas na hotelu Imperial, v tom krásném pokoji. Je to také o nealko drincích, protože ty alkoholické se s natáčením stíhat nedají. Vary mám prostě letos naplněné self-care a well-beingem. Opravdu si zde dělám na těle a na duši co možná nejlépe. Doufám, že to tak budu mít i nadále.

Co bys tedy poradila ženám po rozchodu?

Prožít si to. A pokud mu chcete psát zprávy, zavolejte místo toho nejlepšímu kamarádovi, ségře nebo mamce. Trávit čas s těmi, které milujete, a prožívat ty emoce. Rozhodně je nepotlačovat. Být s lidmi, kteří vás nabíjejí, a dělat práci, která vás baví. A nebát se říct si o pomoc: "Hele, teď je mi fakt smutno." Lidé se objeví, přijdou a podpoří vás. Ale opravdu to chce jim to říct. Člověk si myslí, že okolí hned pochopí, že je smutný. Třeba jim je mnohem hůř - a to jsou ve vztahu.

Většina lidí stresem z rozchodu hubne. Jak to máš ty?

Stresem jsem zhubla v únoru a od té doby nehubnu. Hrozně dobře mi dělá cvičení s osobní trenérkou Lenkou Havlíček. Měla jsem špatné stravovací návyky z tancování, kdy jsem jedla spíš méně než více. Letos mi hodně pomáhá mít pravidelnou stravu a dostatek bílkovin. A také chodit cvičit. To je zdravá droga, endorfiny udělají hodně.

Vybíráš si pořád podobné typy mužů?

Myslím, že jsem si vlastně vybrala dobrý typ muže. Ale jsem zase moudřejší a víc jsem pochopila, co mi vyhovuje, a co ne. Hodně cítím lidi, jsem empatická, proto jdu někdy až moc naproti. Teď si opakuji, co chci, co je mi příjemné a stanovuji si hranice. Ale to jsem se učila i během toho vztahu. A chci se to učit dál.

Měla jsi během rozchodu nějaké hraniční stavy?

Já s muži nikdy neskončím. Možná jsem přemýšlela, že bych si mohla zase na chvilku začít se ženami. Ale s muži skončit nechci. Jen na ně teď vůbec nemám náladu ani prostor. Beru to tak, že procházím transformací.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články