Barbra Streisand slaví 78. narozeniny: Pracovala jako uvaděčka, pak ji proslavil velký nos

Barbra Joan Streisand je americká zpěvačka, divadelní a filmová herečka, hudební skladatelka, politická aktivistka, filmová producentka a režisérka a filantrop.
Zdroj: Wikimedia Commons/lifescript, CC BY
Barbra Joan Streisand je americká zpěvačka, divadelní a filmová herečka, hudební skladatelka, politická aktivistka, filmová producentka a režisérka a filantropka.Jde o držitelku Oscara za nejlepší ženský herecký výkon a nejlepší původní píseň, kromě toho má několik Emmy, Grammy a Zlatých glóbů.Bývá považována za jednu z komerčně nejúspěšnějších umělkyň v moderní historii a za jednu z nejprodávanějších zpěvaček sólových alb ve Spojených státech amerických.Celkový prodaný náklad ověřený RIAA činí více než 70 milionů nosičů. Na výsluní popularity se pohybuje padesát let. + 5 fotek+ 6 fotek

Americká zpěvačka, herečka, producentka a politická aktivistka je nositelkou mnoha světových ocenění včetně několika cen Emmy, Grammy a Zlatých glóbů. Je právem považována za jednu z nejúspěšnějších umělkyň všech dob. Na špičce se drží už neuvěřitelných padesát let a na svůj věk je stále neuvěřitelně vitální a svěží.

Petra Járková
Petra Járková 24. 04. 2020 08:00

Barbra Streisand rozhodně nepatří mezi žádné krásky, a i přesto si dokázala podmanit celý svět. Je velmi talentovanou zpěvačkou, ale také herečkou a hudební producentkou, která i ve svém věku patří mezi hvězdy první velikosti.

Ošklivost jako přednost

O tom, že je Barbra chytrá, svědčí i to, že si kariéru postavila na své ošklivosti. Hlavně na svém obřím nosu. Ale ani ostatní detaily zpěvaččiny tváře nejsou úplně ukázkové. Má malá očka a vysoké čelo. Ze svého vzhledu však komplex nemá, umí zahrát osudovou ženu i svůdnici.

Smrt otce

Ani její dětství nebylo úplně šťastné, otec jí zemřel, když byl Barbře jeden rok. Po maturitě pracovala jako telefonistka a uvaděčka v kině. Všechny vydělané peníze investovala do hereckých kurzů, navštěvovala jich několik najednou.

Pěvecké konkurzy

Pěvecky poprvé uspěla při konkurzu na zpěvačku v nočních klubech Bon Soir a The Blue Angel. Na Broadwayi se poprvé objevila v roce 1962 v malé roli ošklivé sekretářky v muzikálu Mohu ti to opatřit ve velkém.

Hvězda muzikálu

Poprvé se však do širšího povědomí dostala až jako hvězda muzikálu Funny Girl. Tento muzikál byl v roce 1968 zfilmovaný a Barbra v něm opět hrála hlavní roli. Za tento film byla oceněna Oscarem.

Zpívání v Bílém domě

Stejného úspěchu dosáhla i jako zpěvačka. Roku 1963 například zpívala prezidentovi J.F.Kennedymu v Bílém domě a roku 1993 na inauguraci prezidenta Billa Clintona.

Hudební ocenění

Za svou kariéru absolvovala řadu koncertů a nahrála několik desítek alb. Většina z nich byla komerčně úspěšná a za mnohá obdržela nejrůznější ocenění. Za zmínku stojí zlaté a platinové desky i osm cen Grammy.

Široká škála rolí

Jako filmová herečka se prosadila také rychle. Nejprve hrála výstřední charismatické ženy a poté dobrosrdečné hrdinky. Vážnější roli si vyzkoušela jako komunistka Katie Moroskiová v dramatu Takoví jsme byli. Za tuto roli byla Barbra nominovaná na Oscara.

Producentka

Roku 1989 Streisandová založila produkční společnost a debutovala jako režisérka muzikálu Yentl. Na tomto díle se podílela i jako scénáristka.

Soukromí

V soukromí byla dvakrát vdaná. Jejím prvním manželem byl herec Elliott Gould a měli spolu syna Jasona Emanuela Goulda. Za druhého muže pojala herce Jamese Brolina.

NA FOTKY BARBRY STREISAND SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články