Ben Affleck slaví 50. narozeniny: Ani komplikovaný vztah s otcem ho neuchránil před pitím

Ben Affleck slaví 50. narozeniny: Ani komplikovaný vztah s otcem ho neuchránil před pitím
Zdroj: Profimedia
Ben Affleck se svými dvěma blízkými osobami, mámou Chris (vlevo) a nejlepším kamarádem Mattem Damonem. "Chris měla vždycky velký smysl pro spravedlnost a cenila si morálky," prozradil listu People její dlouholetý kamarád Peter Garrison, "snažila se něco z toho předat i Benovi. Když byl malý, chtěl například psa. Máma ho proto přiměla, aby týden venčil imaginárního podvraťáka. Když přišel po pěti dnech s tím, že to nezvládá, psa nedostal. Bylo to tvrdé. Tvrdé, ale moudré." S Chris má Ben dodnes velmi vřelý vztah.
Totéž už se nedá říct o otci. S tím měl Ben v dětství velké problémy zaviněné Timovým alkoholismem. "Pil od rána do večera," naznačil hrdina Armageddonu. Když se rodiče rozvedli, Benovi se ulevilo. Tim po rozvodu pokračoval v pití, až se z něj stal bezdomovec. Na ulici strávil dva roky. Když bylo Benovi 16 let, nastoupil jeho otec do léčebny, kde žil celkem 12 let. Nejprve se zbavoval závislosti na alkoholu, posléze zde pracoval jako poradce pro závislé. S Benem se drobný prošedivělý muž s plnovousem tu a tam stýká, o druhých zásnubách s Jennifer Lopez ho ale syn podle listu The US Sun neinformoval.Vedle matky byl herci vždycky oporou dlouholetý kamarád Matt Damon, se kterým se seznámil během studií a přátelství jim vydrželo dodnes.S první manželkou Jennifer Garner vychovává Ben Affleck 3 děti - dcery Violet (16) a Seraphinu (13) a syna Samuela (10). Rozvod zdaleka neproběhl hladce a Ben se přiznal, že měl tehdy velké problémy s alkoholem. Naznačil i, že dvakrát skončil v léčebně.+ 6 fotek+ 7 fotek

Americký herec Ben Affleck slaví 15. srpna 50. narozeniny. Hrdina Armageddonu či Pearl Harboru momentálně prožívá jedno z nejlepších období v životě. V létě si vzal za manželku životní lásku Jennifer Lopez (53) a vše by mohlo být zalité sluncem. Některé indicie ovšem napovídají tomu, že i v ráji se mohou objevit mráčky.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 14. 08. 2022 10:30

Ben neměl jednoduché dětství. Máma, intelektuálka a politická aktivistka Chris, byla učitelkou na základní škole a otec Timothy (78) sám sebe označoval za divadelního scénáristu a režiséra. V podstatě byl ale většinu času nezaměstnaný. O co méně vydělával peněz, o to více holdoval alkoholu. Sám o sobě nepokrytě prohlašoval, že "má vážné a chronické problémy s alkoholem".

S tátou neměl Ben tou dobou vůbec dobrý vztah, a tak se mu ulevilo, když se rodiče v jeho jedenácti letech rozvedli. Budoucí hollywoodská star zůstala bydlet v Cambridge s mámou a bratrem Caseym. Neblahá zkušenost s otcem alkoholikem by u někoho vyvolala odpor k pití. Ne tak u Bena.

Během rozvodu s Garner skončil dvakrát v léčebně

V počátcích kariéry se mu sklenka něčeho ostřejšího stala věrným druhem a proslýchá se, že měl s alkoholem problém už v roce 2002, kdy začal poprvé chodit se svou současnou ženou Jennifer Lopez. Ostatně premiérově se na léčení ocitl v roce 2001, další pak následovala v letech 2017 a 2018, kdy se rozváděl s tehdejší manželkou Jennifer Garner (50), se kterou má tři děti.

V interview s Howardem Sternem dokonce herec naznačil, že za jeho problémy s pitím mohla tak trochu jeho exmanželka. "Možná bych pil dodnes. Začal jsem pít proto, že jsem se cítil v pasti. Nemohl jsem odejít kvůli dětem. A tak jsem vypil láhev skotské a usnul na gauči. Což samozřejmě není řešení. Odcizili jsme se sobě navzájem. Měli manželství, které nefungovalo, i když jsem v něm byl s někým, koho jsem miloval a respektoval. Zkoušeli jsme to udržet kvůli dětem. Ale cítili jsme, že nechceme, abychom jim v tomto směru šli špatným příkladem, a tak jsme se nakonec rozvedli," vysvětlil Affleck.

Zvládne Affleck po boku Lopez abstinovat?

Tři roky po rozvodu se Ben vrátil ke své bývalé lásce Jennifer Lopez, kterou si letos 16. července vzal v Las Vegas za ženu. Fotky z líbánek v Paříži nicméně některé fanoušky znepokojily. Ben je na nich zachycen, jak zcela vyčerpaný usnul za bílého dne na výletě lodí po Seině, zatímco jeho drahá (a starší) polovička působí na snímcích o poznání vitálněji. Že by se herec, který od roku 2019 abstinuje, znovu sáhl po skleničce, byť tentokrát z radosti?

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený StaseraPopcorn (@staserapopcorn)

Ben Affleck nejspíš oslaví narozeniny pouze s dětmi

To se asi jen tak nedozvíme. Herci o "incidentu" svorně mlčí a pro jistotu se každý zdržuje na opačné straně světa. Zatímco Ben se z líbánek vrátil do Los Angeles, Jennifer zůstává v Evropě. Zdroj listu Hollywood Life tvrdí, že jim odloučení prospívá. "Jejich vztah to posiluje. Oba v tu chvíli mohou vydělávat peníze a vzhledem ke společné profesi vědí víc než kdo jiný, co herectví obnáší," píše Hollywood Life. Ben tak nejspíš své nedělní kulatiny oslaví pouze se svými dětmi...

Zdroje informací:

People.com

Marca.com

Hollywoodlife.com

Wikipedia.org

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články