Bydlení výstředního skladatele Varhana Orchestroviče Bauera: Žijeme vlastně na venkově uprostřed Prahy

Varhan Orchestrovič Bauer ukázal bydlení na pražském Smíchově: Žijeme vlastně na venkově uprostřed Prahy
Zdroj: Profimedia
Výstřední hudebník Varhan Orchestrovič Bauer bydlí v prvorepublikové vile na pražském Smíchově.Součástí pozemku je prostorná romantická zahrada, kde Varhan rád hostí své návštěvy.Výstřední umělec si nedokáže představit život v novostavbě.Takto vypadá pražská vila skladatele Varhana Orchestroviče Bauera.+ 7 fotek+ 8 fotek

Hudební skladatel Varhan Orchestrovič Bauer, který komponoval například hudbu k filmu Miloše Formana Goyovy přízraky, bydlí s rodinou v prostorné prvorepublikové vile na pražském Smíchově. Magazínu Lifee.cz prozradil, kde doma nejraději hostí návštěvy nebo proč si k bydlení vybral právě Prahu 5.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 12. 03. 2023 08:00

Ve vile na Smíchově se skladatel naplno věnuje své vášni, mimo prostornou pracovnu je zde ale také dostatek místa pro jeho početnou rodinu. Čas prý nejraději tráví na zahradě. Trojnásobný otec Varhan je podle Wikipedie ve svých postojích velmi kritický, velký perfekcionista a rád provokuje. Dvacet let například jezdil trabantem. Skladatele můžete potkat třeba v empírovém kostele v areálu Malostranského hřbitova, kousek od jeho domova, kde často pořádá varhanní koncerty a chodí i komponovat hudbu.

Varhan Orchestrovič miluje procházky na Petřín

„Jsem rodilý Pražákrád se procházím na energeticky silná místa a různá pražská zákoutí. Na Malý Straně je například tolik nádherných zahrad! A samozřejmě malostranské hospůdky, takže jsem šťasten, že se k nim dostanu krásnou procházkou přes Petřín," popisuje umělec magazínu Lifee.cz.

Prvorepubliková vila je podle něj ideálním místem, kde by chtěl žít. I když staré domy vyžadují mnoho péče, cítím se v nich mnohem lépe. Nikdy jsem nebydlel v novostavbě a ani to neplánuji," míní Varhan. V blízkosti pochopitelně nechybí kostel s varhany, kde by se mohl umělecky realizovat. Prostředí se zdá být pro jeho osobnost dokonalé.

Jaro ve znamení úprav zahrady

„Na interiéru se ženou pořád pracujeme a koncem března se chystáme i na úpravu zahrady. Od dubna hodně večeříme a trávíme čas venku. To je to, co na tomhle místě milujeme - na venkově uprostřed Prahy," pochvaluje si skladatel, který návštěvy nejraději hostí právě na rozlehlé zahradě.

Skladatele můžete osobně poznat například 15. března v pražském hudebním klubu Vagon na Národní třídě nebo 31. března na meditativní hudební akci Hudbou po úrovních vědomí na pražském Anenském náměstí.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články