Čerstvě zasnoubená Jana Fabiánová se nám pochlubila prstýnkem a promluvila o dítěti: Plánuje ve svých 46 letech ještě miminko?

Čerstvě zasnoubená Jana Fabiánová se nám pochlubila prstýnkem a promluvila o dítěti: Plánuje ve svých 46 letech ještě miminko?
Zdroj: Herminapress
Herečka Jana Fabiánová se pochlubila čerstvým zásnubním prstenem, který zdobí laboratorně vypěstované safíry.Jana Fabiánová je totiž velkou fanynkou udržitelnosti.Za rok si bude Jana Fabiánová brát podnikatele Petra Baťhu.Petr Baťha požádal Janu Fabiánovou o ruku na vyhlídce Jiráskova chata v Náchodě.+ 8 fotek+ 9 fotek

Herečka Jana Fabiánová (46), dcera zesnulé zpěvačky Nadi Urbánkové (†83), promluvila v rozhovoru pro Lifee.cz o svém partnerovi, podnikateli Petru Baťhovi, a o zásnubách, které proběhly před necelým týdnem. Jaké kameny má její zásnubní prsten? Jak probíhaly jejich romantické zásnuby? A plánuje Jana, která se aktuálně stará o partnerovy dva potomky, přivést na svět také jejich společné dítě?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 19. 07. 2023 13:00

Herečka Jana Fabiánová (46) se na soustředění letošních finalistů Muže roku pochlubila čerstvým zásnubním prstenem. Ten zdobí laboratorně vypěstované safíry. Má k tomu své důvody. "Pokud už šperk musí být nový, ať jsou kameny laboratorně vypěstované. Fandím udržitelnosti a nemám ráda představu, že se kameny musejí těžit v Africe. Fandím také udržitelné módě a jsem veganka. Prstýnek s tímto směrem velmi ladí. A je dělaný na míru, protože mám strašně hubené prsty," vysvětluje dcera zesnulé zpěvačky Nadi Urbánkové (†83).

Její snoubenec, podnikatel Petr Baťha, má z předchozího vztahu dvě děti, které má ve střídavé péči. Z Jany se tak stala maceška. Jana zatím vlastní děti nemá, byť je v minulosti dokonce plánovala adoptovat. Dočká se s novým partnerem také společných potomků? "Vím, že fyzicky jsem na tom dobře. Na druhou stranu - je mi 46 let. To znamená, že až by dítěti bylo 10 let, mně by táhlo na 60. A já nevím, jestli to je úplně fér, mít spíše babičku namísto maminky. Takže to necháváme otevřené," zamýšlí se Jana v našem rozhovoru.

Jana Fabiánová o zásnubách

Jano, jak trávíte léto? Zřejmě se svým partnerem.

Ano, jsme spolu rok a třičtvrtě. Před čtyřmi dny jsme se zasnoubili. Moc si to užíváme. Miluju léto v Česku, takže zůstáváme u nás. Je to tady nádherné.

Už jste se stihli bavit o svatbě?

Zatím je to opravdu čerstvé, takže jsme zatím neměli čas sednout a začít plánovat. Myslím, že se vezmeme hezky za rok, až zase bude hezky.

Jak vás partner požádal o ruku?

Bylo to moc romantické. Můj partner byl totiž před čtyřiceti lety ve druhé třídě na škole v přírodě v Náchodě. Bydleli na Jiráskově chatě, to je ta nádherná rozhledna. Čtyřicet let se tam nepodíval. Teď jsme jeli na výlet do Náchoda s tím, že si projdeme bunkry, zámek a Babiččino údolí. Vzal mě právě na Jiráskovu chatu, na rozhlednu, a nikdo tam nebyl. Otočila jsem se, on poklekl a požádal.

Je prstýnek vyšší hodnoty?

Nezkoumala jsem to, ale jistě vím, že jsou to laboratorně vypěstované safíry. Jsem totiž velký fanda těchto věcí. Můj starší přívěsek je například art deco platina s brilianty. Ale pokud už šperk musí být nový, ať jsou kameny laboratorně vypěstované. Fandím udržitelnosti a nemám ráda představu, že se kameny musejí těžit v Africe. Fandím také udržitelné módě a jsem veganka. Prstýnek s tímto směrem velmi ladí. A je dělaný na míru, protože mám strašně hubené prsty.

Můj partner je hezký chlap, musela jsem se s tím srovnat

Jsme na večírku soutěže Muž roku. Jaké kvality má váš snoubenec?

Můj muž má kvalitu, která je pro mě ze všech nejdůležitější, a tou je totální laskavost. Je hodný a laskavý, ale rozhodně není uťápnutý. Je to laskavý a silný chlap, který má v životě srovnané hodnoty. Je to rodinný typ, ale také má rád dobrá auta, hodně posiluje a je s ním velká legrace. Prostě takový kamarád do nepohody. Navíc je velice pohledný. To byl pro mě ze začátku skoro problém, protože já jsem to nikdy neřešila.

Žárlíte na ostatní ženy?

To ne, je mi hrozně příjemné mít vedle sebe krásného mužského - a také mu to pořád říkám a on je z toho, chudák, celý nesvůj. Je to hezká třešnička navíc. Je krásný fyzicky i duševně.

Jana Fabiánová o mateřství a mamince Nadě

Má také děti.

Ano, máme dvě děti ve střídavé péči.

Jak jste se s novou rolí sžila? Je to pro vás jiný režim?

Jsem v tomto směru velice zběhlá. Asi jsem to vždycky přitahovala, ale moji partneři vždy nějaké dítě měli. Takže jsem se stávala maceškou, ale docházelo k následující situaci - on už dítě měl a já ho prosila: "Můžeme mít spolu miminko?" "Ne, já už mám!". Takže bylo v pořádku, že já se starám o jeho děti, ale další už se mnou mít nechtěl. Mít děti rozhodně není problém. Dokonce jsem si už říkala, že kdybych svého muže nepotkala, tak bych si děti adoptovala. Je mi úplně jedno, jestli je dítě z mého těla nebo z jiného. Je to dítě, které miluji.

Říkáte to moc hezky. Znamená to tedy, že ještě společné dítě plánujete?

Vím, že fyzicky jsem na tom dobře. Na druhou stranu - je mi 46 let. To znamená, že až by dítěti bylo 10 let, mně by táhlo na 60. A já nevím, jestli to je úplně fér, mít spíše babičku namísto maminky. Takže to necháváme otevřené.

Vím také, že plánujete vzpomínkový koncert na svoji maminku. Na co se můžeme těšit?

Koncert chystáme na 11. duben roku 2024 ve velkém sále Lucerny. Zatím je všechno ve fázi prvních jednání, ale už máme úžasné interprety, kteří nám přislíbili účast. Budou tam Leona Machálková, Michal David, Magda Malá, Eva Burešová nebo Dasha. Skutečné přípravy začnou až na podzim.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články