Do Prahy přijela dvojnice Whitney Houston: Belinda Davids je od legendární zpěvačky téměř k nerozeznání

Do Prahy přijela dvojnice Whitney Houston: Belinda Davids je od legendární zpěvačky téměř k nerozeznání
Zdroj: Se souhlasem Belindy Davids, Profimedia/koláž Lifee
Jihoafrická zpěvačka Belinda Davids je považovaná za dvojnici Whitney Houston.Teď je Belinda v Praze a připravuje se na svoji show, která má vzdát hold pěvecké legendě Whitney Houston.Diváci se na ni mohou těšit už v pátek 28. dubna v pražském Divadle Hybernia.Belinda Davids přiznává, že je v Praze poprvé.+ 4 fotky+ 5 fotek

Jihoafrická zpěvačka Belinda Davids (47) je světovou hvězdou, kterou média označují za dvojnici Whitney Houston. Nyní se svou show navštívila Prahu, aby se v pátek živě představila i českému publiku. V rozhovoru pro Lifee.cz hovoří o svém šatníku, který je velmi evropský, nebo o kudrnatých vlasech, díky nimž je od legendární pěnice k nerozeznání.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 25. 04. 2023 12:00

V pátek 28. dubna se pražským divadlem Hybernia rozezní show The Greatest Love of All. Chybět nebudou největší hity, jako I Will Always Love You nebo I Wanna Dance With Somebody. Jihoafrická zpěvačka Belinda Davids vzpomíná v našem rozhovoru na chvíli, kdy jako osmiletá objevila repertoár hudební legendy Whitney Houston. Osobně se se svým idolem bohužel nikdy nesetkala.

„Vždycky jsem uměla zpívat, zpívala jsem už od pěti let. Ale když mi bylo osm a slyšela jsem ji, v tu chvíli zjistila, že můžu zpívat jako ona," vysvětluje Belinda. V ten moment jsem si řekla: ,Ok. Přesně tohle chci v životě dělat!'"

Jste v Praze poprvé?

Nikdy jsem nebyla v České republice, je to pro mě nová zkušenost, a byla jsem nadšená, když jsem se dozvěděla, že letíme právě sem. Praha? Ano, víte, je to úplně jiná atmosféra, jiné město, jiná architektura. A jsem velmi zvědavá, jak bude místní publikum reagovat na naši show.

Budete mít čas město prozkoumat?

Ano, dnes se chystáme na dobrý oběd a pak mohu vaše město objevovat. Ale po skončení show bohužel nemám čas - nejprve musím odpočívat a potom pojedeme dál. Čeká nás rakouský Linec.

Těšíte se tedy alespoň na české jídlo?

Poslyšte, zrovna dnes jsem se o tom s někým bavila. Opravdu ráda bych ochutnala nějaké typicky české jídlo.

Takže možná knedlíky se zelím a vepřovým masem?

Aha, to zní podobně jako to, co dělám doma! To nebude takový rozdíl. Doma často dělám knedlíky se zelím a s brambory - k tomu nějaké maso. Myslím, že mi u vás bude chutnat.

Jaká bude vaše páteční show?

Ráda bych, aby lidé věděli, že má show není muzikál a už vůbec to není muzikál o životě Whitney Houston. Show má spíše reflektovat, jaká byla Whitney na scéně. Jak třeba vypadaly její kostýmy - myslím, že se za dvě hodiny převléknu sedmkrát! Předvedeme lidem všechna její nejlepší čísla od začátku kariéry až po její konec. Máme skvělou živou kapelu. Obecně je to show, na kterou se člověk rád podívá, je vizuálně velmi bohatá. Doufám, že lidé na konci vstanou a budou tancovat. Chtěla bych také, aby si v průběhu celé show zpívali.

Na scéně se halíte do flitrů, ale co ráda nosíte v soukromí?

Ano, ale i když pracuji, vždy se snažím, abych se cítila pohodlně. Show je velmi okouzlující, právě díky množství flitrových a nákladných rób. Doma se pochopitelně snažím oblékat maximálně pohodlně. Když si vyrazím do města, miluji vysoké podpatky. Ale často nosím také tenisky, dokonce bych řekla, že jich mám až moc - možná jsem tak trochu teniskový maniak. Obecně jsou pro mě boty velké téma. Boty, boty, boty! Miluji, když je příležitost se krásně obléknout a můj styl oblékání je - myslím - velmi evropský. Líbí se mi, jak se evropské ženy oblékají, proto se jimi ráda inspiruji.

Na Whitney Houston byly bezpochyby výrazné její vlasy. Máte je velmi podobné!

To rozhodně ano! Jsou to velmi kudrnaté vlasy a typově hodně podobné, jako je měla ona.

Není pro vás už únavné neustále slýchat, jak jste si podobné?

Naopak, rozhodně je to pro mě kompliment! Já sama si nemyslím, že vypadám jako ona. Ona byla nádherná. Na vrcholu kariéry byla velmi okouzlující a půvabná. Když mi někdo složí takovýto kompliment, jsem za něj vděčná.

V Praze měl před měsícem premiéru americký muzikál The Bodyguard, který vychází právě ze slavného filmu s Whitney Houston. Navštívila jste jej už ve světě?

Zatím jsem ho neviděla, protože jsem neměla čas. Jsme stále na cestách. Ale doufám, že jednoho dne ho navštívím. Naše show není muzikál, je to něco jiného, ale velmi by mě to zajímalo. Kdybych v Praze strávila více času, ráda bych se zašla podívat.

Nikdy jste nesnila o tom, že byste si zahrála v podobném muzikálu?

Víte... ne. Nechci kategoricky říkat, že bych do toho nikdy nešla. Možná, že kdyby se ta příležitost naskytla a já měla více času, takovou nabídku bych přijala. Ale v tuto chvíli je pro mě číslo jedna má vlastní show. Je to více o mně - pokud bych hrála v muzikálu, nebyla bych to já.

Kdy jste začala tolik obdivovat Whitney Houston?

Kdy mi bylo osm a poprvé jsem slyšela její píseň. Vždycky jsem uměla zpívat, zpívala jsem už od pěti let. Ale když mi bylo osm a slyšela jsem ji, v tu chvíli jsem zjistila, že můžu zpívat jako ona. V ten moment jsem si řekla: „Ok. Přesně tohle chci v životě dělat!" Teď jsem ve věku, kdy si říkám, že je skvělé, že se to povedlo. Ale možná už bych měla trochu zvolnit - jenže zatím se mi nechce. Opravdu si tuhle show užívám.

Která její píseň je pro vás nejtěžší?

Mám to říkat? Chtěla bych, aby lidé přišli a sami to zkusili uhádnout. Všechny její písně jsou velké a těžké. Všechny jsou pro zpěvačku obrovskou výzvou. Pokaždé, když se blíží konec show, jsem totálně vyčerpaná a mám pocit, že bych potřebovala pauzu. Ale - poslouchejte - v show není prostor pro odpočinek, prostě ne! A ty největší výzvy, abych odpověděla na vaši otázku, přicházejí právě v jejím závěru.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články