Drsňák Marek Vašut se objeví v nezvyklé roli: Konečně se nebudu muset přetvařovat, říká

Drsňák Marek Vašut se objeví v nezvyklé roli: Konečně se nebudu muset přetvařovat, říká
Zdroj: Herminapress
Herec Marek Vašut se většinou tváří jako drsňák, které tak často hraje.V případě webu Lifee.cz ale udělal výjimku a poskytnul mu milý rozhovor o chystaném muzikálu Noc na Karlštejně.V muzikálu Noc na Karlštejně se potká například se zpěvačkou Monikou Absolonovou.Marka Vašuta znají hlavně milovnice romantických komedií, exceloval například v Románu pro ženy.+ 2 fotky+ 3 fotky

Herec Marek Vašut (62) patří už řadu let k idolům českých žen a dívek. Není divu, za svou kariéru ztvárnil díky své vizáži nejednoho drsného chlápka, kterému dámy padaly v nohám. V rozhovoru pro Lifee.cz ale charismatický umělec prozradil, že jeho podstata je úplně jiná.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 16. 05. 2022 12:00

Marek Vašut se na letní scéně pražské Občanské plovárny a na Zámku Mělník objeví v legendárním muzikálu Noc na Karlštejně, kde ztvární pro sebe hodně nezvyklou roli. "Konečně se nebudu muset přetvařovat," pochvaluje si nicméně představitel tvrďáků a donchuánů.

Proč jste se rozhodl přijmout roli v muzikálu Noc na Karlštejně?

Přivedla mě k němu nabídka principálky Kateřiny Brožové, která je mou dlouholetou kamarádkou. Ale nejen to. Mám opravdu rád ten titul, protože v mé generaci ho známe všichni. Líbí se mi, že to je lehká letní jiskřivá komedie. Přijal jsem roli opravdu bez váhání.

Koho konkrétně budete hrát?

Arcibiskupa Arnošta z Pardubic.

Uslyší vás diváci zpívat?

Tahle role nikdy neměla pěvecké party, ani ve filmu. Toho se držím a bude to čistě činoherní role.

Pro mnohé vaše fanynky možná velmi nezvyklá. Vy a arcibiskup?

To je fakt, hlavně v pozdějších letech jsem byl díky své vizáži řazen mezi drsnější chlapíky. Ale nejednou jsem si zahrál také v romantické komedii, to je zase plus, ne? Teď teprve přichází role mého života, která je mi nejvlastnější - svatý muž a filosof. Takže se konečně nebudu muset přetvařovat.

Jak se na tuto roli připravujete?

Přípravy? Je to jednoduché. Stačí zapátrat v hlubokém meditativním a spirituálním nitru. Budeme se držet tradičního výkladu tak, jak to bylo ve filmu - a to mi také imponuje. Dnešní divadelní experimenty nejsou můj šálek kávy, proto jsem velmi rád, že to celé proběhne obyčejně, jak to máme rádi.

Budete hrát celé léto sám nebo máte v této roli alternaci?

Alternací bych to úplně nenazval. Velmi ho respektuji, protože je starší a zkušenější. Střídat se budeme s Honzou Vlasákem, přibližně půl na půl. Je to spravedlivé a je to i nutné - stát se může cokoli. Představení, které se uvádí takto v bloku, mít alternaci prostě musí. Když máte repertoárové divadlo, můžete nasadit náhradní představení, ale tady opravdu ne.

Máte na léto také jiné plány?

Zaplať pánbůh mám pořád dost práce. Na Primě začínám natáčet nový televizní seriál a budu opět hrát v jedné zamilované komedii. Léto mám, jak se říká, pokryto.

Stále patříte mezi idoly žen a dívek. Jak se k tomu stavíte?

Mezi idoly? Myslíte bývalé? Je to příjemná vzpomínka. Pravda je, že ve středověku církevní hodnostáři neměli problém s celibátem a byli známí tím, že si vydržovali celou řadu konkubín. Nevím, jestli je to známo i o Arnoštu z Pardubic, ale já se budu jednoznačně držet té profesionální linie.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články