Kamarád do deště: Sagvan Tofi se stal idolem žen, ta nejdůležitější ho ale líbat nechtěla

Kamarád do deště: Sagvan Tofi se stal idolem žen, ta nejdůležitější ho ale líbat nechtěla
Zdroj: se souhlasem Prima Max
Kamarád do deště: Kamarádství je také o pomoci v nouzi. Není však dobré zaplést se přitom s nebezpečnými lidmi. Na vlastní kůži to poznají číšník Michal (Sagvan Tofi) a taxikář Tomáš (Lukáš Vaculík).Scénář snímku Kamarád do deště vznikl už v roce 1985, muselo se ale počkat, až Lukášovi Vaculíkovi skončí vojenská služba.Výbuch auta se natáčel u jazzového klubu Reduta. Exploze poškodila několik výloh obchodů.Scéna, kdy jde Michal (Sagvan Tofi) vyzvednout peníze z nádržky záchodu, byla inspirována skutečnou událostí.+ 2 fotky+ 3 fotky

Sagvana Tofiho a Lukáše Vaculíka, ústřední dvojici filmu Kamarád do deště, není třeba dlouze představovat. Ač se oba stali idoly mnoha žen, Sagvan byl vždy ten výraznější. Co mu přinesla do života sláva? A proč se dnes vyhýbá oslavám svých narozenin?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 24. 02. 2022 11:00

Kamarád do deště: Mladý číšník Michal (Sagvan Tofi) se dostane do pěkného problému. Ukradnou mu tržbu, jenž má na šéfův příkaz doručit do banky. Jelikož je v podmínce, chová se, jako by se nic nestalo. Současně ale požádá o pomoc kamaráda Tomáše (Lukáš Vaculík). Ten mu samozřejmě pomůže, ale peníze si půjčí od nebezpečného veksláka. Na drama Kamarád do deště z roku 1988 se můžete podívat dnes ve 20:00 na Prima Max.

Polibek pro Sagvana Tofiho

Šílely po něm davy fanynek, ta nejdůležitější dívka jej ale odmítla políbit. Sagvan Tofi měl prostě smůlu. Řeč je o Beatě Andraszewicz, která si ve filmu Kamarád do deště zahrála jeho přítelkyni Magdu. Jak zavzpomínal režisér Jaroslav Soukup pro web Max.iprima.cz, Beata byla příjemná a dobrá herečka, přesto ho dokázala naštvat.

Se slzami v očích se mu měla přiznat k tomu, že má v Polsku šíleně žárlivého přítele, který by jakékoli intimnosti na place jen velmi těžko rozdýchal. Musela mu slíbit, že se ve filmu nebude, za žádných okolností, s nikým líbat.

Idol dívčích srdcí Sagvan Tofi

Sagvan Tofi se proslavil díky filmu Vítr v kapse (1982), kde se objevil po boku tehdy už známého Lukáše Vaculíka. Když šel do kin Kamarád do deště, už byli oba dívčími idoly. Jejich plakáty nechyběly snad v žádném pokojíčku puberťaček. Takový úspěch bylo samozřejmě potřeba oslavit, a tak jeden večírek střídal druhý, čehož Sagvan využil naplno.

„Někdy mi to bylo až nepříjemné, ale když zafungovala ta správná chemie, nebránil jsem se, taky proč? Dokonce se mi stalo, že jsem si začal nějaký románek, ale pak jsem zakrátko tu holku vůbec nemohl poznat, protože jsem si ji prostě nezapamatoval,” vzpomínal Sagvan Tofi v roce 2013 pro deník Aha. A dodal, že hotelové pokoje a cizí postele už mu nic neříkají. Prostě se zklidnil.

Narozeniny Sagvana Tofiho

Bouřlivá léta hodil s přibývajícím věkem za hlavu. Rozhodnutí žít klidně dokazuje i fakt, že odmítá okázale slavit své narozeniny. Tento den si pokaždé vypíná telefon. Nejraději vždy někam odjede. Oslav si užije na jevišti, kdy na jeho muzikálech lidé tancují a zpívají. V soukromí je ale nejraději sám. A kdy že vlastně má ty narozeniny? Sagvan Tofi se narodil 7. září 1964...

Zdroje informací: 

Wikipedia.org: Sagvan Tofi 

Max.iprima.cz: Kamarád do deště: Režisér Soukup vzpomíná, proč se hlavní hrdinka odmítla líbat se Sagvanem Tofim 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články