Fóbie slavných: Dalibor Janda se bojí psů, Csáková létání, Poppy Delevingne knoflíků a Depp klaunů

Fóbie slavných: Dalibor Janda se bojí psů, Csáková létání, Poppy Delevingne knoflíků a Depp klaunů
Zdroj: Herminapress, Profimedia/koláž Lifee
Johnny Depp má prý fóbii z klaunů - kvůli líčení není jasné, v jaké jsou zrovna náladě.Daniel Radcliffe, představitel Harryho Pottera, trpí stejnou fóbií jako Johnny Depp.Dalibor Janda a jeho dcera Jiřina mají kynofobii, tedy strach ze psů.Influencerka Kendall Jenner se bojí shluků malých otvorů, jako jsou například v plástvích.+ 6 fotek+ 7 fotek

Každý máme z něčeho strach a týká se to také známých osobností. Věděli jste například, že existuje fóbie z knoflíků a trpí jím sestra jedné z nejslavnějších modelek planety Poppy Delevingne? A proč se Johnny Depp bojí klaunů? Zpěvák Dalibor Janda má zase kynofobii. Co to znamená?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 26. 03. 2023 12:00

Nějakou fóbii, tedy úzkostnou poruchu ze situací nebo objektů, má spousta z nás. Může být vyvolaná nehezkými vzpomínkami, zkušeností, ale také naprosto iracionální a neopodstatněná. Stejně jsou na tom i známé tváře.

Kylie Jenner nesnáší prach a motýly

„Nejpodivnější věc, které se bojím, je prach v šálku. Nevím proč," prozradila v talk show Ellen DeGeneres modelka a podnikatelka Kylie Jenner. Mimo to se obává také motýlů, což je porucha známá jako lepidopterofobie.

Paradoxně jí přítel Travis Scott daroval k narozeninám motýlí náhrdelník posetý diamanty - s tím problém neměla. „Takhle o nich přemýšlím - odřízněte jim křídla, a když se podíváte na jejich těla, nejsou tak hezká," vysvětluje modelka.

Kendall Jenner se bojí shluků dírek

Lépe na tom není ani další členka slavné rodiny. Influencerka Kendall Jenner se zase podle svého prohlášení bojí malých otvorů„Každý, kdo mě zná, ví, že mám opravdu silnou trypofobii. Trypofobové se bojí shluků malých dírek. Věci, které mě děsí, jsou palačinky, plástve nebo sušené lotosové květy (ty jsou nejhorší!). Zní to směšně, ale spousta lidí to skutečně má! Nemůžu se ani podívat na malé dírky – to ve mně vyvolává největší úzkost. Kdo ví, co tam je???" ptá se mladá žena.

Dalibor Janda s dcerou se drží dále od psů

Zpěvák Dalibor Janda na tom se zvířaty také není právě růžově. Byť vyrůstal na statku, bojí se psů. „Všeobecně mám takový pocit, jak říkal Vlasta Burian, že pes jak člověka nezná, tak je úplný blbec," prozradil webu Super.cz. A fóbii po něm podědila také dcera Jiřina. „Já se bojím všech psů, asi jsem divná. Říkala jsem si, jestli se do mě nezakousne, kdyby mu někdo vedle mě nevoněl," strachuje se. Odborně se této obavě říká kynofobie.

Johnny Depp má respekt z klaunů

Miláček žen, charismatický herec Johnny Depp, překvapivě trpí jednou z deseti nejčastějších fóbií na světě - coulrofobií, tedy strachem z klaunů. Vždy se mi zdá, že pod povrchem číhá temnota, potenciál pro skutečné zlo. Asi se jich bojím, protože je nemožné - kvůli jejich malovaným úsměvům - rozlišit, jestli jsou šťastní, nebo jestli se vám chystají ukousnout obličej," uvádí herec.

Stejně je na tom podle Glamour magazine také představitel Harryho Pottera Daniel Radcliffe.

Nejen spisovatel Dan Brown zůstává při zemi

Podle Super.cz je mezi známými tvářemi také překvapivě velké množství osobností, které se bojí výšek. Patří mezi ně například nejslavnější spisovatel světa Dan Brown. Teprve při návštěvě Prahy se překonal a vystoupal na Astronomickou věž v areálu Klementina, ze které se kochal pohledem na Staré Město.

Podobně je na tom například zpravodajec Matěj Rychlý, syn známého herce Petra Rychlého. Ten svoji fóbii prozradil v reality show Pevnost Boyard. A co dělat má ve výškách i hezoun David Gránský„Mám strach a závratě, ale říkal jsem, že jakmile jde o jeviště, tak jdou veškeré nemoci, fóbie, závratě a strachy stranou. Když mě něco bolí, tak mě najednou na jevišti nebolí nic," vysvětluje herec.

Csáková a Mikolas Josef raději cestují po zemi

Poměrně běžným strachem je fóbie z létání. Tedy, pokud nejste celebrita, protože potom vám to může komplikovat kariéru. Své o tom ví například zpěvák Mikolas Josef, vítěz soutěže Eurovize. „Spousta mých fanoušků si z toho dělá legraci,” přiznává v rozhovoru pro Super.czNež vlezu do letadla, tak si musím vzít prášek, abych se uklidnil,” vysvětluje Mikolas. „Mám spoustu kamarádů, kteří měli s létáním špatné zkušenosti. Není to úplně dobrý a já to nedávám,” tvrdí.

Stejně je na tom také zpěvačka Ilona Csáková„Z letadel mám prostě hrůzu. Teď, když jsem si pořídila děti, tak se ten strach jen umocnil. Ten můj strach má asi milión podob a těžko se ho zbavuju," prozradila zpěvačka Super.cz.

Poppy Delevingne děsí knoflíky

„Mám fobii z knoflíků, se kterými jsem musela pracovat kvůli své profesi. Vyděsily mě," říká pro Daily Mail blogerka a modelka Poppy Delevingne, sestra slavné manekýny Cary. „Kamarád kdysi nosil džíny s pestrobarevnými knoflíky na kapsách. Objala jsem ho a říkala si: 'Panebože, co to je?' Když jsem je uviděla, zezelenala jsem," přiznala.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články