GLOSA: Zvonky štěstí Laury Homolové se rozezněly o pět let později, než to bylo u mámy Dary Rolins

koncert Arena O2 1/2023
Zdroj: Se souhlasem Dary Rolins/Luboš Prager
Laura Homolová vystoupila poprvé se svojí mámou Darou. Velkolepý koncert v O2 Areně nazval Leoš Mareš největší show v historii showbyznysu.Dara Rolins oslavila koncertem padesáté narozeniny, postavu má pořád jako dvacítka.Dcera Laura se narodila v roce 2008 a jejím otcem je zpěvák Matěj Homola.Dara Rolins si počkala na mateřství do 36 let.+ 10 fotek+ 11 fotek

Laura Homolová, půvabná dcera zpěvačky Dary Rolins, vystoupila na koncertě své mámy ve vyprodané O2 Areně. Téměř patnáctiletá slečna zabodovala a dojatí diváci se začali zabývat otázkou, proč Lola (jak jí Dara ráda přezdívá) už dávno nezpívá.

Markéta Behinová
Markéta Behinová 02. 02. 2023 16:30

Velkolepá show, kterou Dara Rolins uspořádala o víkendu na oslavu svých padesátin, byla plná tance, třpytivých kostýmů i zajímavých hostů. Publikum dojal nejen Dařin duet s dcerou Laurou, ale také virtuální duet Zvonky štěstí, který si zpěvačka užila s Karlem Gottem jako za starých časů. Právě tato píseň patří mezi její osudové, vynesla ji jako devítiletou do světa showbyznysu.

Známé pravidlo: Nelpět

Dara Rolins, tehdy Darinka Rolincová, prožila v dětství neuvěřitelný start kariéry. Pro showbyznys byla jako stvořená a její písničky rychle kralovaly československým hitparádám. Své úspěchy si Dara užívala a přijímala je s pokorou a úsměvem. Zvonily jí opravdové zvonky štěstí. Později jako máma dívky ve stejném věku nelpěla na tom, aby Lola také zpívala. A právě tím jí pravděpodobně otevřela cestu ke tomuto umění.

Máma jako kamarádka

Vztahy matek a dcer patří mezi ty vůbec nejpevnější a mohou v určitý moment přerůst v přátelství. Dara měla Lauru vždycky za parťačku a kamarádku. Na své jediné dítě si počkala do 36 let, a do výchovy tak mohla otisknout svoji zralost, nadhled a optimismus. Být mámou kamarádkou je skvělá věc a můžeme se to všechny naučit. Dost se nám, potažmo dětem, uleví. Samozřejmě, že autorita někde na pozadí musí být a že i kámoška občas zavelí nebo dá zaracha.

Děti a svoboda

V čem děti uvítají svobodu, je oblast koníčků a jejich výběr. Takové to "hrála jsem výborně na klavír, tak moje děti budou taky", zažil možná každý druhý z nás. Včetně toho, že zvonky štěstí v těchto případech moc nezvoní. V útlém věku to ještě klapne, a chlapec tak třeba mamince odkýve, že bude chodit na balet. Přesvědčit ale dospívající dítě je de facto nemožné. To jen k otázce na začátku, proč Laura už dávno nezpívá. Dost možná i proto, že má rozumné rodiče Daru a Matěje, kteří jí dávají tolik potřebnou svobodu. Postavit se před dvacetitisícové publikum O2 Areny, navíc tak suverénně - žádná tréma, žádný stud – to musí člověk prostě ze srdce chtít.

Když dáme dětem možnost výběru a nebudeme se na nich seberealizovat, je pravděpodobné, že nás samy časem překvapí talentem. Jako Laura Homolová, jejíž hvězda se před pár dny rozzářila českým showbyznysem.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články