GLOSA: Zvonky štěstí Laury Homolové se rozezněly o pět let později, než to bylo u mámy Dary Rolins

koncert Arena O2 1/2023
Zdroj: Se souhlasem Dary Rolins/Luboš Prager
Laura Homolová vystoupila poprvé se svojí mámou Darou. Velkolepý koncert v O2 Areně nazval Leoš Mareš největší show v historii showbyznysu.Dara Rolins oslavila koncertem padesáté narozeniny, postavu má pořád jako dvacítka.Dcera Laura se narodila v roce 2008 a jejím otcem je zpěvák Matěj Homola.Dara Rolins si počkala na mateřství do 36 let.+ 10 fotek+ 11 fotek

Laura Homolová, půvabná dcera zpěvačky Dary Rolins, vystoupila na koncertě své mámy ve vyprodané O2 Areně. Téměř patnáctiletá slečna zabodovala a dojatí diváci se začali zabývat otázkou, proč Lola (jak jí Dara ráda přezdívá) už dávno nezpívá.

Markéta Behinová
Markéta Behinová 02. 02. 2023 16:30

Velkolepá show, kterou Dara Rolins uspořádala o víkendu na oslavu svých padesátin, byla plná tance, třpytivých kostýmů i zajímavých hostů. Publikum dojal nejen Dařin duet s dcerou Laurou, ale také virtuální duet Zvonky štěstí, který si zpěvačka užila s Karlem Gottem jako za starých časů. Právě tato píseň patří mezi její osudové, vynesla ji jako devítiletou do světa showbyznysu.

Známé pravidlo: Nelpět

Dara Rolins, tehdy Darinka Rolincová, prožila v dětství neuvěřitelný start kariéry. Pro showbyznys byla jako stvořená a její písničky rychle kralovaly československým hitparádám. Své úspěchy si Dara užívala a přijímala je s pokorou a úsměvem. Zvonily jí opravdové zvonky štěstí. Později jako máma dívky ve stejném věku nelpěla na tom, aby Lola také zpívala. A právě tím jí pravděpodobně otevřela cestu ke tomuto umění.

Máma jako kamarádka

Vztahy matek a dcer patří mezi ty vůbec nejpevnější a mohou v určitý moment přerůst v přátelství. Dara měla Lauru vždycky za parťačku a kamarádku. Na své jediné dítě si počkala do 36 let, a do výchovy tak mohla otisknout svoji zralost, nadhled a optimismus. Být mámou kamarádkou je skvělá věc a můžeme se to všechny naučit. Dost se nám, potažmo dětem, uleví. Samozřejmě, že autorita někde na pozadí musí být a že i kámoška občas zavelí nebo dá zaracha.

Děti a svoboda

V čem děti uvítají svobodu, je oblast koníčků a jejich výběr. Takové to "hrála jsem výborně na klavír, tak moje děti budou taky", zažil možná každý druhý z nás. Včetně toho, že zvonky štěstí v těchto případech moc nezvoní. V útlém věku to ještě klapne, a chlapec tak třeba mamince odkýve, že bude chodit na balet. Přesvědčit ale dospívající dítě je de facto nemožné. To jen k otázce na začátku, proč Laura už dávno nezpívá. Dost možná i proto, že má rozumné rodiče Daru a Matěje, kteří jí dávají tolik potřebnou svobodu. Postavit se před dvacetitisícové publikum O2 Areny, navíc tak suverénně - žádná tréma, žádný stud – to musí člověk prostě ze srdce chtít.

Když dáme dětem možnost výběru a nebudeme se na nich seberealizovat, je pravděpodobné, že nás samy časem překvapí talentem. Jako Laura Homolová, jejíž hvězda se před pár dny rozzářila českým showbyznysem.

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Související články

Další články