I slavní si prošli šikanou: Konvičkové a Noidovi vyčítali postavu, Dytrt a Halouzková trpěli za zrzavé vlasy

I slavní si prošli šikanou: Konvičkové a Noidovi vyčítali postavu, Dytrt a Halouzková trpěli za zrzavé vlasy
Zdroj: Herminapress, Renata Bušková/koláž Lifee
Dětská hvězda Filip Antonio si prý na základní škole prošel šikanou.Zpěvačce Markétě Konvičkové lidé psali, že je tlustá a ošklivá. Přitom bojovala s vážnou nemocí.Konvičkové se zastala zpěvačka Elis Mraz, které lidé také vzkazovali, že je tlustá - dokonce včetně jejího expřítele.Zpěvák Václav Noid Bárta zase řešil problém s nezdvořilými fanoušky, kteří za ním chodí a podivují se, že není vyšší.+ 6 fotek+ 7 fotek

Zpěvák Jan Bendig (29) nedávno přiznal, že na základní škole zažíval šikanu, protože je Rom. Nakonec to prý byl jeden z hnacích motorů, který jej motivoval na cestě ke slávě. Šikanou si ovšem prošli také jeho kolegové. Svalovce Václava Noida Bártu (42) lidé zesměšňují, protože jim připadá moc malý, zpěvačce Markétě Konvičkové (28) zase psali, že je ošklivá a tlustá.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 23. 04. 2023 12:00

Ze zpěváka Jana Bendiga je dnes miláček davů, který koncertuje ve vyprodaných sálech. Ale nebylo to tak vždycky. „Měl jsem to o hodně složitější právě proto, že jsem Rom. Hlavně v mládí na základce, kde jsem zažil i dost ostrou šikanu. Ale právě proto jsem si řekl, že jim to jednou ukážu. Bez píle a vytrvalosti to ale nejde,“ poukazuje Bendig.

Není přitom jedinou známou osobností, která si šikanou prošla, ať už v dětství, dospívání nebo i v dospělosti. S rozmachem sociálních sítí, kde lidé snadno skryjí svoji identitu, je totiž velmi snadné ponížit někoho, komu se daří a je úspěšný. Přesto osobnosti vzkazují, že nejlepší je vstát a z této zkušenosti vyjít silnější.

Václav Noid Bárta obětí bodyshamingu

Zpěvák Václav Noid Bárta nedávno upozornil na podivné chování některých svých fanoušků. Byť pravidelně cvičí, někteří lidé za ním neváhají osobně přijít a mezi řečí prohlásit, že je menší, než čekali, nebo dokonce, že vůbec nevypadá jako chlap.

„Kdybych byl drzý, řeknu jim něco neslušného," přiznává Václav a popisuje situaci, která se mu běžně stává například po koncertu. „Kdyby jen řekli: 'Jé, vy v té televizi vypadáte větší!' Ale oni za mnou přijdou, ještě mi poklepou na rameno, a zahlásí: 'Jéééžiš, no vy jste nějakej střízlík! To já si myslela, že jste pořádnej chlap – a vy jste takový tintítko!' Kdybych byl já neslušný a drzý, můžu takové tetě klidně odpovědět: 'No, podívejte se sama na sebe, jak vypadáte!' Ale to já samozřejmě neudělám," dodává oblíbený zpěvák.

Markéta Konvičková trpěla kvůli nemoci

Zpěvačka Markéta Konvičková u své fotky na Instagramu napsala: „Doprčic, proč všichni hejtujete, proč mi píšete, že jsem tlustá, jsem hnusná.“ Potýkala se totiž s nemocí, kvůli které se v obličeji zakulatila.

Zastala se jí zpěvačka Elis Mraz (28), která o této formě šikany také promluvila v talk show Na kafeečko: „Markéta se tím trápí už delší čas a lidé jsou zlí. Ona trpěla také kvůli své nemoci. Jeden ze symptomů je, že otečeš. A ona za to nemůže. Jí zdravě a nedělá nic, v důsledku čeho by měla být oteklá," uvedla Elis, která svoji kamarádku za všech okolností podporuje. „Co mě úplně dožralo, že jí někdo napsal, jak s ní vůbec může být její přítel a že nevezme nohy na ramena, když má takovou babu."

Elis Mraz šikanoval bývalý přítel

Zpěvačka Eliška Mrázová přitom sama dobře ví, jak šikana bolí. Média například neustále řešila její váhu, stejně jako její expřítel. „Můj bývalý mě vyloženě ponižoval, že jsem přibrala a už ho nepřitahuju. Musím říct, že tohle už je smáznuto. Lpěl na tom, abych zhubla, abych ho zase přitahovala," vypráví Elis v talk show Na kafeečko.

Dobírali si ji ovšem také lidé na sociálních sítích. „Nějaký kluk mi napsal fakt strašně zlou zprávu. Vzala jsem tu zprávu i s jeho jménem a hodila to na svůj Facebook, kde mám docela dost lidí. Chlapeček dostal svoji medicínu," prozrazuje zpěvačka, jak se šikanátorem zatočila.

Filip Antonio byl šikanován v pubertě

Nepěknou zkušeností si na škole prošel také oblíbený dětský herec Filip Antonio (19), který byl hvězdou například ve filmech Líbáš jako Bůh, Špunti na vodě nebo Muži v naději. „Samozřejmě, že každý má v pubertě nějaké ty problémy, to je normální,“ vzpomíná herec v rozhovoru pro Lifee.cz na nedávné roky. „Hodně jsem slýchal od svých hereckých kolegů, že je v pubertě někdo šikanoval. Také mně se to přihodilo, ale nebylo to nijak drastické,“ svěřuje se Filip, ze kterého už vyrostl dospělý sebevědomý muž.

Žofie Dařbujánová dráždí veřejnost svým oblečením

Zpěvačka skupiny MYDY Žofie Dařbujánová je v davu k nepřehlédnutí, a to nejen díky oranžovým vlasům. Libuje si totiž v extravagantní módě plné barev a třpytek, do které obléká i chlapce ze své kapely. V rozhovoru pro Lifee.cz přiznala, že je kvůli své jinakosti od dětství terčem šikany.

„To je jediné, co mě trápí – že na mě lidé na ulici blbě koukají. Ale učím se to nevnímat, protože mi vlastně dělá dobře, že jsem takhle oblečená. A dělám to pro sebe,“ přiznává v našem rozhovoru. „Když na mě potom lidé hulákají, jestli nešlapu, je to občas nepříjemné.“

Žofie dále ostatním vzkazuje, že mnohdy je to právě kritika, co ji dokáže vyburcovat k další aktivitě. „Někdy to povzbudí a někdy se člověk naopak trošku uzavře do sebe. I takové období jsem měla.“

Natálie Halouzková terčem šikany kvůli vlasům

Hvězda seriálu Dobré zprávy herečka Natálie Halouzková (22) se stala terčem posměchu rovněž kvůli svému vzhledu. Konkrétně kvůli svým zrzavým vlasům„Člověk se od puberty setkává s nějakými pitomými poznámkami. Lidé si vždycky najdou, do čeho píchnout, takže i moje zrzavé vlasy byly předmětem posměchu. Ale co s tím, že?" ptá se lakonicky sympatická zrzka, která se prý dokonce dozvěděla, že zrzaví lidé nemají duši.

Pavel Dytrt navrhuje ochranu zrzavých lidí

Se zrzavými vlasy svého spolužáka prý měly problém také děti ve třídě herce a dabéra Pavla Dytrta (32), který je synem herce Pavla Trávníčka a sám se v dětství objevil například v reklamě na kečup. To mu někteří dodnes nemohou zapomenout.

„Slyšel jsem, že zrzaví lidé jsou bez duše, což je samozřejmě nesmysl. Také kolují pomluvy o tom, že zrzek je vždycky namočený v nějakém průšvihu. S tím také nesouhlasím. Já byl za své zrzavé vlasy naopak šikanovaný," postěžoval si Pavel v našem rozhovoru. „Ve světě se teď hrozně řeší rasismus a já si myslím, že i zrzaví lidé by měli být chránění," navrhuje řešení Dytrt, který si nyní na zájem děvčat stěžovat nemůže - prý si často myslí, že potkala zpěváka Adama Mišíka.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články