Zpěvačka Elis Mraz se potýkala s emocionálním přejídám: Pomohl mi jídelníček nastavený podle krve

Zpěvačka Elis Mraz se potýkala s emocionálním přejídám: Pomohl mi jídelníček nastavený podle krve
Zdroj: Herminapress
Zpěvačka Elis Mraz dlouho bojovala s kilogramy navíc.Teď se jí podařilo váhu stabilizovat a je spokojená.Zpěvačka tvrdí, že za její váhu částečně mohlo emocionální přejídání.Zpěvačka Elis Mraz navštívila talk show Miluše Bittnerové Na kafeečko.+ 5 fotek+ 6 fotek

Dlouhé roky bojovala zpěvačka Elis Mraz (28) s nadváhou, a především s nepříjemným jojo efektem, kvůli němuž se jí shozená kila po čase vrátila. Působilo jí to takový stres, že se jednu dobu zdráhala chodit na společenské akce a děsily ji novinové titulky. Zkušenost má také s emocionálním přejídáním. Teď se cítí skvěle a v rozhovoru s Miluškou Bittnerovou prozradila, jaká dieta jí aktuálně vyhovuje.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 15. 01. 2023 08:00

Zpěvačka Elis Mraz před časem zavítala do pořadu Na kafeečko. Netají se tím, že váha jí v posledních letech dělala potíže, a to do té míry, že ji omezovala v soukromém i pracovním životě. „Od mých dvaceti let se řeší jenom moje postava. Byl to takový středobod vesmíru všech médií, až se z toho stal můj středobod vesmíru," vypráví mladá zpěvačka.

Elis Mraz dostaly články o přibírání na dno

Dlouho ji mrzelo, že média často zapomínala na její pěvecké úspěchy a veškeré otázky a titulky byly prvoplánově směrované na její přibraná nebo shozená kila. Když jsem přibrala, tak jsem ani nechodila na akce, aby se mě neptali, jestli jsem zase nepřibrala. Měla jsem chuť úplně zmizet ze společnosti, nechodit ani na premiéry," přiznává Elis, která do tvrdého světa showbyznysu vkročila v citlivém období dospívání. Dnes už nečte články ani diskuze pod nimi. „Ne proto, že by mě to zraňovalo, spíš se tomu chci vyhnout," vysvětluje. „Když něco udělám, tak tyhle články to vždycky zastíní."

Na emocionální přejídání ji upozornila máma

Zpětně vzpomíná, že za její přibrání částečně mohlo emocionální přejídání, o kterém se ve společnosti zatím tolik nemluví. „Emocionálně jsem se vyjedla. Měli jsme dědečka v domácí péči a bylo to těžké," říká Elis. Nedávno mě na to upozornila mamka, protože já bych si to ani neuvědomila," vysvětluje zpěvačka, pro kterou je jídlo určitou berličkou, díky níž lépe zapomíná na problémy. Vždycky zhubnu a potom se stane něco extrémně stresového a já se dožeru zpátky. Prostě zajídám emoce."

Elis Mraz v pořadu Na Kafeečko

Minulost už ale Elis hodila za hlavu a pozitivní přístup k tělu se snaží skrze sociální sítě předávat i svým fanouškům. Žádné retušované fotky ani stylizované pózy. Teď jsem nasdílela, jak mám dvojitou bradu a jsem tučná, taková teď prostě jsem," usmívá se zpěvačka, která si našla výživového poradce a svoji váhu začala řešit pod dohledem profesionála. Chtěla se totiž vyhnout dalšímu jojo efektu.

Rozhodla se jíst jako pračlověk

„Doporučil mi způsob jezení, který má zrychlit metabolismus. Měla jsem jídelníček nastavený podle krve. Bylo to výborné a teď jsem se k tomu vrátila, opravdu to funguje," pochvaluje si Elis Mraz. Myslí si také, že její tělo je z hlediska přírodních zákonů nastavené správně a štíhlost po ženách vyžaduje jen současná společnost.

„Kdybychom žily v pravěku, tak bychom byly strašný frajerky, protože naše tělo má tendenci přibírat více tuku. Kdybychom se jednou nažraly, tak nám to vydrží na dva nebo tři týdny. Zatímco ten, co nemá tendenci přibírat, by zemřel na podvýživu nebo zimou," zamýšlí se Elis.

Naše tělo podle ní funguje na stejném principu jako v pravěku. „Najíš se, teď jsme ulovili, a týden jíst zase nebudeš. Když naše tělo funguje takovým způsobem, tak tu dietu musíme držet celý život," uzavírá zpěvačka.

Související články

Další články