Iva Pazderková je noční můrou všech kadeřníků: Jakým počínáním je dráždí?

Iva Pazderková je noční můrou všech kadeřníků: Jakým počínáním je dráždí?
Zdroj: Herminapress
Herečka Iva Pazderková letos přijela do Karlových Varů se svým filmem Velká premiéra.Na jeho velkou premiéru, která probíhala v dopoledních hodinách, Iva oblékla působivé metalické šaty od návrhářky Debbie Brown.Fotografy zaujala především její vypracovaná záda.Iva Pazderková ukázala, že dřina v posilovně pod vedením zkušeného trenéra přináší ovoce.+ 4 fotky+ 5 fotek

Herečka Iva Pazderková (42) se po letech vzdala zrzavé barvy vlasů a navrací se ke své blond. Mohlo by se tak zdát, že má péči o vlasy v malíčku, ve skutečnosti je ale podle svých slov noční můrou kadeřníků. Proč? To mimo jiné prozradila v obsáhlém rozhovoru pro Lifee.cz.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 09. 07. 2022 08:00

Herečku Ivu Pazderkovou přivedla do Karlových Varů premiéra jejího filmu, příznačně pojmenovaného Velká premiéra. A protože festival je také o módě, líčení a dokonalých vlasech, prozradila nám trik na objemný účes, který přečká i divoký karlovarský večírek.

„Už roky používám domácí suchý šampon. Je v něm kukuřičný škrob s esenciálním olejem. Hned, jak si umyjete a vysušíte vlasy - musejí být dokonale suché - si do nich tento šampon aplikujete. Vlasy potom mají větší objem a díky škrobu se tolik nemastí," prozrazuje Iva tajemství svého úspěchu. Na premiéře naštěstí žádnou krizi řešit nemusela, protože se jí o vlasy postarali v kadeřnickém salónu Franck Provost.

Jak jste se balila do Varů? Máte v kufru něčeho málo nebo moc?

Když jezdím na tracky nebo na třítýdenní poznávací dovolené, cestuji jen s příručním zavazadlem. Jsem minimalistka. Takže do Varů jsem si sbalila dva kufry, jeden v podstatě lodní. Jsou plné všeho možného - a stejně nemám co na sebe. Šaty na premiéru Velké premiéry jsou od návrhářky Debbie Brown. Většinu šatů, které jsem si přivezla, nosím už dlouho a jsou ze second handů. Nechci systém zatěžovat další spotřebou, i když občas zhřeším.

Jste sukňový typ?

Já vlastně sukně trochu nesnáším, ale tady mi to tolik nevadí. Jsem spíše kalhotový typ, ale dneska jsem si sukni vzala dobrovolně.

Dodržujete za všech okolností předepsaný dress code?

Na Unicredit party byl dress code koktejl, ale já měla spíše velkou večerní. Ty šaty se mi nicméně tak líbily, že jsem je vynesla. Někdy je lepší být over dressed, než naopak. Dress code se snažím dodržovat, protože to znamená, že vyjadřuji respekt vůči tomu, kdo akci pořádá a dal si s tím velkou práci. A zároveň je to zábava. Snažím se, ale netvrdím, že se mi to pokaždé povede.

Jak to máte s líčením? Předpokládám, že se líčíte sama, protože máte vlastní YouTube kanál s make-up tutorialy.

Na ten jsem už tři roky nesáhla! Já to zase obnovím. Ale líčím se vždy sama. Baví mě to a také už přesně vím, co chci a co mám s obličejem dělat, aby to trošku vypadalo. Občas si nechám od profesionálů pomoci s vlásky.

Hrajete divadlo a to dá pleti zabrat. Někoho trápí akné, jiného suchá pleť. Jak pokožku udržujete v dobré kondici?

Používám přírodní pečující kosmetiku a vyhýbám se silikonům. U dekorativní kosmetiky ale neuniknu ropě, protože potřebuji, aby to kvůli mé práci dobře drželo. U pečující kosmetiky miluji české značky a používám neohydrofilní oleje, na mytí i odličování. Hledám a zkouším nové věci.

Jaké používáte pleťové masky?

Masky si dělám jen párkrát do roka, kupované, protože nemám tolik času. Jediná rada, kterou mám, je ta, že když člověk nespí dobře, je to na pleti vidět. Důležitý je spánek a hydratace, to funguje naprosto přirozeně.

Po dlouhé době, co jste byla zrzavá, se vracíte k blond barvě vlasů. Proč?

Zrzavá už jsem byla dlouho, chtěla jsem změnu. Přišla jsem také na to, že se zrzavá mnohem hůř udržuje. Vymývá se a málokdy je opravdu zářivá a krásná. Chce to pravidelnou péči a to je někdy těžké pracovně skloubit. Používám přírodní šampony a občas i kondicionér. To kadeřnice nerady slyší, když řeknu občas. Také vlasy příliš tepelně neupravuji. Vlastně nemůžu nikomu moc radit, protože se o sebe starám hrozně málo.

Máte nějaký osvědčený recept, jak na mastné vlasy?

To mám! Už roky používám domácí suchý šampon. Je v něm kukuřičný škrob s esenciálním olejem. Hned, jak si umyjete a vysušíte vlasy - musejí být dokonale suché - si do nich tento šampon aplikujete. Vlasy potom mají větší objem a díky škrobu se tolik nemastí. Mám to ozkoušené. Zní to sice hrozně, ale funguje to.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články