Ladislav Špaček o skandálním outfitu Radky Třeštíkové ve Varech: Přišla v něm proto, aby se o ní psalo

Ladislav Špaček o skandálním outfitu Radky Třeštíkové ve Varech: Přišla v něm proto, aby se o ní psalo
Zdroj: Herminapress/koláž Lifee.cz
Spisovatelka Radka Třeštíková je od přírody štíhlá a proto s oblibou nosí outfity, které odhalují její tělo.Avšak oblečení, které zvolila na letošní zahájení Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, se podle některých absolutně nepovedlo a nectilo dress code slavnostní události.Radka Třeštíková do společnosti ráda nosí spodní prádlo přímo pod sáčko.Také v televizní soutěži StarDance zaujala Radka Třeštíková především superštíhlou postavou a střihem šatů.+ 4 fotky+ 5 fotek

Spisovatelka Radka Třeštíková (41) oblékla na zahájení letošního filmového festivalu v Karlových Varech outfit, který ani náznakem nepřipomínal předepsaný dress code black tie. Ač se později za svůj módní přešlap omluvila, většina lidí ji za něj odsoudila. Také odborník na etiketu Ladislav Špaček ohodnotil v rozhovoru pro Lifee.cz její oblečení velice lakonicky.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 06. 07. 2022 09:30

Bývalý mluvčí prezidenta Václava Havla je pověstný svým vybraným chováním a dokonalou znalostí etikety. Proto podle očekávání neokomentoval volbu oděvu Radky Třeštíkové právě nadšeně. „Holky tam jdou proto, aby se o nich druhý den psalo ve všech médiích. Musejí něčím zaujmout," míní, „samozřejmě, že to, co paní Třeštíková oblékla, nepřipomínalo večerní šaty. Ale že se o ní bavíme ještě čtyři dny poté, svědčí o tom, že se jí zaujmout povedlo."

Co jste si vy, mistr přes etiketu, zabalil do kufru, když jste odjížděl do Karlových Varů?

Především smoking, protože úvodní ceremoniál má dress code black tie. Bylo to na pozvánce, proto by tam teoreticky muži bez smokingu neměli co dělat. Všichni jsou zváni, nikdo si to neplatí jako v Národním divadle, kam už dnes můžete přijít ve svetru a oni vás nevyhodí, protože máte koupený lístek. To je podle mého názoru skandál, ale co se dá dělat. Zde byla velká večerní podmínkou.

Splnili ji hosté festivalu?

Navzdory tomu jsem viděl hodně lidí, kteří nejenže neměli smoking, měli oblek, ale byli tam i lidé v košilích. Myslím, že to je naprostý nedostatek empatie a taktu ze strany těch, kteří nevnímají prostředí a hostitele, který chce vytvořit nádhernou, nezapomenutelnou a luxusní událost.

Jak byste ohodnotil outfit, který na zahajovací večer oblékla spisovatelka Radka Třeštíková?

Zahajovací večer je pro extravaganci a show. Holky tam jdou proto, aby se o nich druhý den psalo ve všech médiích. Musejí něčím zaujmout. Podívejte se na dnešní módní přehlídky, kde kluci chodí v sukních a mají ženské šaty, zatímco holky soutěží v tom, která ukáže více prsou. Tomu už se nelze divit. Trend je takový a bude hůř. Takže samozřejmě, že to, co paní Třeštíková oblékla, nepřipomínalo večerní šaty. Ale že se o ní bavíme ještě čtyři dny poté, svědčí o tom, že se jí povedlo zaujmout.

Dále jsou ve vašem kufru košile a obleky?

Dále jsem přibalil alespoň osm košil, protože točím minimálně dvě košile denně. Jednu přes den, druhou na večer. S sebou mám také dva nebo tři obleky. Tmavý na večer, světlý na den. Potom mám kalhoty na lítačku, ve kterých jsem přijel a teď jedu domů. K tomu lehké volnočasové nepodšité sako, které se do parného léta hodí. V kufru mám také alespoň patery boty, především mokasíny a společenskou obuv na večer. Asi 15 kapesníčků do saka, aby se outfit oživil a nebyl nudný, obzvlášť pokud je léto a jde o uměleckou záležitost.

Co když je mužům v těchto letních dnech na kolonádě horko? Mohou obléknout košili s krátkými rukávy?

Tak to vůbec! Vlastním 73 košil a ani jedna není s krátkým rukávem. To nosí důchodci. Pokud se tedy neprocházíme po zahradě nebo nejedeme na výlet do přírody.

Mohou mít polotrička?

Ano, polotričko je dobré, to můžeme obléknout i pod sako. V parném létě je daleko víc sexy lehce vyhrnutá košile s dlouhým rukávem a kárované sako přehozené přes rameno. To vypadá skvěle a dotváří lázeňskou atmosféru.

Co jste si do kufru naopak nezabalil?

Šortky. Protože je mi to žinantní. Nosím je na chalupě, když grilujeme, nebo na dovolené v Řecku. Přes den. Večer, do restaurace, jsou i na dovolené předepsané dlouhé kalhoty. Nejsem příznivec šortek, protože jen půl procenta mužů má pěkné nohy. Zbytek si jen myslí, že mezi ně patří.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články