Jak dnes žije "Anděl páně" Jiří Strach: Chystá třetí díl a stal se kmotrem krásného miminka

Jak dnes žije "Anděl páně" Jiří Strach: Chystá třetí díl a stal se kmotrem krásného miminka
Zdroj: Showpix
Jiří Strach patří mezi nejúspěšnější české režiséry současnosti. Natočil třeba seriál Labyrint nebo dvojici filmů Anděl páně.Mezi jeho nejúspěšnější filmy patří pohádka Anděl páně 2 s Ivanem Trojanem a Jiřím Dvořákem.Jiří Strach se nedávno stal jedním z kmotrů Terezy Aleny Skopečkové, dcery politika Jana Skopečka.Křest proběhl v kostele Svatého Františka z Assisi.+ 3 fotky+ 4 fotky

Jiří Strach se proslavil zejména sérií pohádek Anděl páně, na nichž spolupracoval se svým dvorním hercem Ivanem Trojanem. Vedle mnoha projektů pracuje Strach i na trojce andělských pohádek a nedávno se stal kmotrem rozkošné Terezy Aleny Skopečkové.

Jana Jánská
Jana Jánská 16. 09. 2021 11:11

Jiří Strach patří díky sérii Anděl páně mezi nejúspěšnější české tvůrce současnosti. Na pokračování zábavných příhod anděla Petronela a čerta Uriáše v podání Ivana Trojana a Jiřího Dvořáka přišlo před pěti lety 1 279 143 diváků. Momentálně se proto pomalu pracuje na třetí části.

Anděl páně 3

„Anděl Páně 3 bude a já v něm budu hrát,“ vtipkovala na festivalu v Karlových Varech herečka Tereza Ramba. A Jiří Strach k tomu tehdy dodal, že teď už to bude muset natočit.

„Terezka si tak dojemným způsobem řekla o roli v Andělu Páně 3, že tu Svatou Terezii z Avily jí v tom nebi určitě budu muset dát… Ano, takže tady je příslib Anděla trojky,“ potvrdil pro deník Blesk režisér, že s pokračováním úspěšného projektu počítá. Nebude to ale v dohledné době.

Nejenže je Tereza Ramba těhotná a chce si ještě užít mateřskou dovolenou, ale také trojku Anděla páně provázejí ohromná očekávání, která není radno zklamat a něco uspěchat. Strach to v rozhovoru pro Idnes.cz přirovnává ke zrání vína. „Takový ten rychloburčák, z toho bolí hlava. Když chcete opravdu kvalitu, musí to být v sudu uzrálá rezerva. Teď jsme tedy ve fázi, kdy jsme hodili nějaké ingredience do sudu a dejte nám čas, než to správně uzraje. Nechceme té jedničce a dvojce hodit klacek pod nohy nějakou případnou blbou trojkou.

Co dnes dělá Jiří Strach?

Vedle trojky Anděla páně má Jiří Strach rozpracovaných hned několik dalších projektů. Mezi nejzajímavější patří dokument o Jiřině Bohdalové, který je už nějakou dobu v přípravě, ale opozdil se kvůli epidemii Covid-19. A pak se svým dvorním hercem Ivanem Trojanem natočil kriminální minisérii Docent, kterou Česká televize uvede na jaře příštího roku.

Jiří Strach režíruje, píše a dokonce i hraje. Nedávno si k tomu přidal další roli, stal se kmotrem dcery politika Jana Skopečka. „Stal jsem se hrdým a dojatým kmotrem Terezky Aleny Skopečkové. Křest a víru v boha se nepovedlo zlikvidovat ani jakobínům, ani nacistům, ani bolševikům. A přežije i dnešní šílenou dobu plnou pyšného blouznění. In hoc signo vinces!" napsal k tomu Strach na svůj Facebook.

Křest proběhl v kostele Svatého Františka z Assisi a i když to Terezka trochu proplakala, všechno nakonec dobře dopadlo.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články