Jak dnes žijí hvězdy 70. let: Voborníková leze s vnučkou po čtyřech, Havlová běhá jako myška v kolečku

Jak dnes žijí hvězdy 70. let: Voborníková leze s vnučkou po čtyřech, Havlová běhá jako myška v kolečku
Zdroj: Herminapress/koláž Lifee
Zpěvačka Miluška Voborníková na archivním snímku se svým mužem, muzikantem Petrem Spáleným.Miluška Voborníková dodnes koncertuje s kapelou Apollo a raduje se i z čtyřleté vnučky.Hvězdou 70. let byla také zpěvačka Petra Janů.Petra Janů loni oslavila 50 let na hudební scéně.+ 10 fotek+ 11 fotek

Petra Janů (70), Dagmar Havlová (70), Eva Hudečková (73) nebo Miluše Voborníková (73). Hvězdy, které se proslavily v 70. letech, se dodnes těší přízni fanoušků. Radost jim dělají vnoučata, ale také živé koncerty nebo společenské akce, kterých se účastní. Jak to našim dávným idolům sluší?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 31. 03. 2023 12:00

Posvítili jsme si na známé dámy, pro které byla přelomová 70. léta, kdy byly na vrcholu kariéry a davy fanoušků jim stály pod okny.

Petře Černocké dělá radost vnučka-dabérka

Zpěvačka Petra Černocká (73) je dodnes populární díky filmu Václava Vorlíčka Dívka na koštěti (1971), nicméně už v době natáčení měla davy příznivců a vystupovala v Divadle Semafor. Během působení ve své kapele poznala také současného manžela, kytaristu Jiřího Pracného (70). Dnes je Petra Černocká hrdou babičkou a vnučka Olivie Coco Rafajová jí dělá velkou radost - věnuje se totiž dabingu a mimo jiné už namluvila hlavní roli v muzikálovém hitu Matilda na Netflixu.

Miluše Voborníková s vnučkou leze po čtyřech

Hvězda Divadla Semafor, která proslula dlouhými hnědými vlasy a krátkými sukněmi, je dnes rovněž hrdou babičkou. Radost dělá Miluši Voborníkové čtyřletá vnučka, kterou přivedla na svět její dcera Barbora. Nedávno o ní promluvila v talk show Miluše Bittnerové Na kafeečko.

„Někdy má náladu zpívat, tak to jo, to zpíváme. Strašně se jí líbily koledy, to jsme zpívaly pořád. Teď, když začnu s nějakými lidovkami, tak křičí: 'Ne, babi, ne!' Teď nechce zpívat, teď chce zase tancovat," vypráví hvězda 70. let. „Já lezu po čtyřech, jezdím po schodech. Dělám s ní všechno, co chce," usmívá se Miluše, jejímž životním partnerem je už 43 let muzikant Petr Spálený (79).

Eva Hudečková žije ve spokojeném manželství

Také hvězda seriálu Sanitka zažila vrchol kariéry v 70. letech. Od podzimu 1984 pak začala z politických důvodů všechny role odmítat. Dnes se věnuje spisovatelské činnosti. Životní lásku našla v houslistovi Václavu Hudečkovi (70).

„On je nejlepší člověk mého života a je to nádherná lidská bytost. Vždycky, když ho poslouchám, jak hraje, tak si říkám, že snad vůbec nemá v žilách krev. On má v žilách čirou hudbu. A protože má skupinu nula, může ji darovat úplně každému," vyznala se Hudečková v talk show Na kafeečko.

Petra Janů neúnavně koncertuje

Zpěvačka Petra Janů vydala v roce 1977 své první album Motorest, což je také jedna z jejích nejslavnějších písní, a v roce 1978 skončila druhá v anketě Zlatý slavík. Petra dodnes aktivně koncertuje a celý loňský rok věnovala oslavě svých dvou velkých výročí - 70. narozeninám a 50 rokům na hudební scéně.

Jen si říkám, jak ten čas strašně letí, když si uvědomím, že slavím padesát let na scéně a další jubileum, kde mám na každé straně pětatřicet a jedna je hezčí než druhá," žertovala zpěvačka v tiskovém prohlášení. Pořídila si pejska a nejraději tráví čas na chalupě v jižních Čechách.

Dagmar Havlová běhá jako myška v kolečku

Bývalá první dáma Dagmar Havlová se do povědomí veřejnosti nejvíce zapsala filmem Holky z porcelánu, který natočila v roce 1975. „My jsme holky z porcelánu, život máme těžký,“ stěžují si děvčata z velkoskladu. Později našla herečka Dagmar, za svobodna Veškrnová, životní lásku v prezidentovi Václavu Havlovi.

Jeho odkaz také důstojně reprezentuje dodnes, 22. března letošního roku oslavila 70. narozeniny a vypadá to, že stále nemá čas ani trošku relaxovat - je velmi činorodá a aktivní. „Mám toho hodně a připadám si trochu jako myška, která běhá v kolečku," svěřila se Dagmar magazínu Lifee.cz.

Lenka Kořínková se stáhla ze společnosti

Také herečku Lenku Kořínkovou (67) proslavil film Holky z porcelánu. Už o pár let později, v roce 1981, ale emigrovala se svým manželem do Austrálie. Do České republiky se vrátila až po sametové revoluci a upozornila na sebe především knihami o hubnutí, jelikož vyvinula svoji vlastní metodu stravování. V posledních letech se ve společnosti často neobjevuje a vidět jsme ji naposledy mohli ve VIP verzi oblíbeného televizního pořadu Prostřeno.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články