Houslista Jaroslav Svěcený miluje módu: Hledám inspiraci u žen a rád jim kupuji šaty

Houslista Jaroslav Svěcený miluje módu: Hledám inspiraci u žen a rád jim kupuji šaty
Zdroj: Herminapress
Designérka a výtvarnice Markéta Meduna Kočková byla pozvaná do hudební talkshow houslisty Jaroslava Svěceného. Při té příležitosti zahájila v pražském hotelu Don Giovanni vernisáž svých pohádkových modelů a obrazů.Šaty jsou z dílny Hannellen návrhářky Hanky Mrázové. Vznikají tiskem na saténovou látku. Obrazy a design vznikají na míru pro zákazníka a následně mohou být přeneseny na textil.+ 6 fotek+ 7 fotek

Houslista Jaroslav Svěcený (61) si do své hudební talkshow o víkendu pozval malířku a designérku Markétu Medunu Kočkovou (40), která zde zároveň odprezentovala své pohádkově krásné večerní róby (jejich snímky najdete ve fotogalerii). Slavný umělec při té příležitosti webu Lifee.cz přiznal, že k módě má velmi vřelý vztah a nechává si v ní radit od těch nejpovolanějších.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 22. 05. 2022 12:00

Ba co víc, je to právě on, kdo své partnerce a nezřídka i kolegyním kupuje nové šaty"Šaty ženám kupuji moc rád, líbí se mi to. Mám k módě opravdu blízko. Přátelím se s módními návrhářkami a některé z nich, které běžně šijí pro ženy, mi šijí košile, ve kterých vystupuji," uvedl Svěcený pro Lifee.cz s tím, že si košile často nechává šít například u Jitky Klett.

Které další návrhářky máte v oblibě?

Před lety jsem začínal s Věrou Kocovou. Ta vymyslela módní přehlídku spojenou s koncertem ve Smetanově síni, kde se mnou zpíval tenorista Petr Dvorský. Ty šaty byly malované a byly určené pro návštěvu koncertů ve velkých síních. Dodnes na to vzpomínám, bude to už dvacet let. Hrál jsem a modelky chodily podle mé hudby. V prosinci se chystám do Bejrútu, kde se možná setkám s Blankou Matragi, s níž se také dobře znám.

Jaký je váš vkus, co se módy týká?

Líbí se mi zajímavé, ale nositelné kousky. Zkrátka to musí být v běžném životě použitelné. Sám pro sebe tedy hledám inspiraci právě u žen. A od svých šestadvaceti let nevystupuji ve fraku.

Z jakého důvodu?

Teď zemřel pan Josef Abrhám a já na něj pořád myslím. Frak ve mně evokuje film Vrchní, prchni. Přesně tak si v něm připadám a není mi to příjemné. Hrával jsem ve smokingu nebo v obleku. V poslední době mám rád obleky světlé barvy, jako třeba ten dnešní. Nepřipadám si v nich tak nudně, fádně a universálně, jako v černém. To už mě nebaví a v černé už vlastně téměř nevystupuji. Mám rád kreativitu.

Necháváte si od žen poradit s výběrem?

Samozřejmě. Díky tomu, že mám právě takové kamarádky, mám také dobré rady z první ruky. Dobrá rada nad zlato, říká se. Obzvlášť, pokud je to člověk z oboru. Víte, hra na housle je specifická a žádá si zvláštní střihy, kvůli pažím a ramenům, která mi nesmějí ujíždět nahoru. Sako houslisty musí držet tvar. Jinak se na sebe podíváte v televizi a nestačíte se divit.

Co vás čeká dnes večer?

Pořádáme s Monikou Trávníčkovou v hotelu Don Giovanni hudební večery, na které si zvu zajímavé hosty, s nimiž dělám rozhovory. Vlastně je to taková talkshow, ovšem ve spojení s klasickou hudbou. Tentokrát u sebe budu mít svého kolegu kytaristu Miloslava Klause a budu hrát skladby pro housle a kytaru, což se krásně hodí k módním věcem. Pracovně tomu říkáme koncert pro deset strun. Já mám čtyři, Míla šest. Má to smysl, protože si myslím, že v dnešní postcovidové době lidé potřebují kontakt.

Svěcenému se líbí modely českých návrhářek, ve fotogalerii se můžete podívat na kousky z dílny návrhářky Hanky Mrázové a designérky Markéty Meduny Kočkové, kterou si houslista nedávno pozval do své talkshow.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články