Jídlo, které si dává královna Alžběta II. každý den od svých pěti let: Základní ingrediencí je toastový chléb

Jídlo, které si dává královna Alžběta II. každý den od svých pěti let: Základní ingrediencí je toastový chléb
Zdroj: Showpix
Šéfkuchař Darren McGrady patnáct let vařil královské rodině. 11 let byl kuchařem samotné královny Alžběty II. Poté byl šéfkuchařem princezny Diany. V jednom ze svých videí na Youtube prozradil, jaké jídlo nesmí denně chybět na stole královny a je na něj zvyklá už od svých pěti let. + 7 fotek+ 8 fotek

Darren McGrady pracoval 15 let jako šéfkuchař britské královny a princezny Diany v Buckinghamském a Kensingtonském paláci. Nyní prozrazuje královské recepty ve videích na YouTube. Jedenáct let plnil gastronomická přání královny Alžběty II. a v jednom ze svých videí prozradil, bez jakého pokrmu se vládkyně denně neobejde.

Kristina Vodičková
Kristina Vodičková 27. 08. 2022 09:00

Ve svých videích Darren odhaluje přesné recepty, které připravoval pro královskou rodinu. Mezi jeho příspěvky najdete návod na čokoládový narozeninový dort Alžběty II. i její oblíbený banánový chlebíček. Vzhledem k tomu, že McGrady pracoval pro královskou rodinu 15 let, a to v době, kdy ještě fungovalo manželství prince Charlese a princezny Diany, najdete zde i tipy, které vařil pro ně a jejich syny.

My se dnes ale podíváme na jeden pokrm, který si královna žádá každý den ke svému tradičnímu odpolednímu čaji. Jídlo, které jí připravoval i McGrady, je jedním z nejobyčejnějších, ale Alžběta II. je na něj zvyklá už od svých pěti let.

Ke každému odpolednímu čaji se připravoval výběr sendvičů a jeden z nich byl obzvláště oblíbený. „Královně byly servírovány malé sendviče už jako malé holčičce a od té doby nesměly chybět na žádném z jejích odpoledních čajů,“ uvedl ve videu McGrady.

„Velmi jednoduše, jenom toastový chléb s džemem a trochou másla, povětšinou to byl jahodový džem,“ prozradil kuchař velmi obyčejný recept na svačinku ke kávě: „Džem jsme dělali na hradě Balmoral z úžasných skotských jahod z vlastních zahrad.“

„Z klasického sendviče se poté vykrajovaly malé kulaté jednohubky, kterým se říká pennies, vzhledem k tomu, že mají tvar jako mince pence,“ uvádí názorně ve videu slavný šéfkuchař. 

Ve variaci sendvičů poté byly i okurkové. Ty se dělaly také z toastového chleba pomazaného krémovým sýrem s trochou bylinek, na které se pokládaly na tenké plánky pokrájené kousky okurky. Tento sendvič se na rozdíl od jahodových krájel na čtyři obdélníčky, které mají odřezané okraje. „Okraje sendvičů se odkrojí, jde přeci o královnu,“ říká ve videu McGrady. 

Pokud by vás zajímaly i další recepty na opravdu velmi precizně připravené sendviče, podívejte se na video sami. Tipů je zde několik a jak uvádí McGrady, můžete si podle jeho vzoru udělat královskou hostinu na pikniku se stejnými recepty, jaké zrovna v tu chvíli může jíst i královna. „I když letos nebudete pozvaní na tradiční odpolední čaj v Buckinghamském paláci, s těmito královskými recepty si můžete piknik připravit i u sebe na zahradě. Nezapomeňte na koktejl s Pim’s a jahody se smetanou, které se také podávají tradičně na Wimbledonu,“ uzavírá své video kuchař. 

Darren McGrady byl šéfkuchařem královské rodiny 15 let. Jedenáct let pracoval pro královnu Alžbětu II. primárně v Buckinghamském paláci, ale s rodinou samozřejmě jezdil nejen po Velké Británii, ale i do zahraničí, kde připravoval honosné bankety pro desítky až stovky hostů. Čtyři roky poté pracoval pro princeznu Dianu až do její smrtelné nehody. Po této události se přesunul do Dallasu v USA, kde žije a vaří dodnes.

Zdroj informací: Youtube kanál Darrena McGradyho

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články