Bohatý kuřecí sendvič s římským salátem a slaninou: Kombinace chutí, která vám rozzáří pracovní den

Bohatý kuřecí sendvič s římským salátem a slaninou: Kombinace chutí, která vám rozzáří pracovní den
Zdroj: Albert

Hledáte ideální svačinu? Vsaďte na bohatý kuřecí sendvič s římským salátem a slaninou. Oceníte ho v práci, ve škole i na pikniku. Nejenže zasytí, ale skvěle si na něm pochutnáte.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 18. 06. 2022 11:30

Příprava bohatého kuřecího sendviče s římským salátem a slaninou vám zabere přibližně půl hodiny a je snadná.

Bohatý kuřecí sendvič s římským salátem a slaninou

Na 4 sendviče budete potřebovat: 600 g kuřecího prsního řízku, sůl, pepř, ½ lžičky mletého kmínu, 1 lžíci olivového oleje, 4 plátky slaniny, 1 avokádo, 1 citron, 8 cherry rajčat, 8 kaparů, 80 g majonézy, 1 lžíci hrubozrnné hořčice, 8 plátků toustového chleba, 30 g másla, 1 hrst klíčků hrášku, 15 g římského salátu

Příprava: 600 g omytého a osušeného kuřecího prsa osolte, opepřete a ochuťte ½ lžičky mletého kmínu. Rozehřejte pánev se lžící oleje a maso opečte z každé strany 3 minuty dozlatova. Rozehřejte druhou nepřilnavou pánev a bez přidání tuku pomalu opečte z obou stran 4 plátky slaniny dokřupava.

Avokádo zbavte pecky, pokrájejte na tenké plátky a zakapejte citronovou šťávou. Rozpulte 8 omytých cherry rajčat a smíchejte 80 g majonézy s lžící hrubozrnné hořčice.

Plátky toustového chleba opečte na 30 g másla a namažte hořčičnou majonézou. Začněte vrstvit pokrájené kuřecí maso, plátky slaniny, avokáda, cherry rajčata, kapary, klíčky hrášku a omytý římský salát. Přiklopte druhou stranou toustového chleba, rozpulte a zafixujte párátkem. Kombinace chutí vás zajisté mile překvapí a rozzáří vám pracovní den.

Zdroje receptu: Albert

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články