Chřestová roláda z panenky s bramborovou kaší: Chutná jarní večeře pro celou rodinu

Chřestová roláda z panenky s bramborovou kaší: Chutná jarní večeře pro celou rodinu
Zdroj: Albert

Sezóna chřestu se nezadržitelně blíží. V našich podmínkách trvá zhruba od poloviny dubna do poloviny června. Využití této rostliny je vskutku pestré. Vyzkoušet ji můžete například v roládě z panenky s bramborovou kaší.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 23. 04. 2022 11:30

Příprava chřestové rolády z vepřové panenky s bramborovou kaší vám zabere půl hodiny a je snadná. Ve výsledku budete mít večeři, která zachutná celé rodině.

Chřestová roláda z panenky s bramborovou kaší

Na 4 porce budete potřebovat: 600 g panenské svíčkové Albert, sůl, pepř, 2 lžíce bazalkového pesta, 2 vejce, 50 g másla, 1 jarní cibulku, 1 hrst čerstvé pažitky, 1 hrst čerstvé petrželky, 100 g zeleného chřestu, 100 g anglické slaniny Česká chuť, 600 g brambor typu C, 250 ml plnotučného mléka, 1 hrst mikrobylinek hrášku

Příprava: Odblaňte 600 g vepřové panenky a podélně ji rozkrojte, abyste získali co největší rovnoměrný plát masa. Maso přes fólii rozklepejte, osolte, opepřete a potřete 2 lžícemi pesta v tenké vrstvě. Rozklepněte 2 vejce do misky a rozšlehejte. V rozpálené pánvi rozpusťte lžíci másla a vlijte vyšlehané vejce. Usmažte tenkou omeletu a položte ji na ochucené maso.

Očistěte jarní cibulku a spolu s bylinkami ji nasekejte najemno. Bylinkovou směsí posypte omeletu. Zbavte 100 g chřestu spodních dřevitých částí a v cedníku ho spařte vroucí vodou. Připravený chřest položte doprostřed masa a přes delší stranu maso zarolujte do rolády. Roládu zvenku osolte, opepřete a zabalte do 100 g plátků slaniny. Nakonec ji převažte potravinářským provázkem.

Na rozpálené pánvi roládu zprudka opečte ze všech stran. Pak ji přendejte do pekáčku a pečte ji v předehřáté troubě na 200 °C 15 minut.

Oloupejte 600 g brambor, omyjte je, nakrájejte na kousky a vařte v osolené vodě do změknutí. Vodu slijte, přidejte zbylých 35 g másla a vlijte vlažné mléko. Vše rozmixujte na hladkou kaši.

Panenku po upečení nechte pár minut odpočinout, zbavte ji provázku a nakrájejte na plátky. Na talíře dejte vždy porci kaše a několik plátků rolády. Vše přelijte výpekem a ozdobte chřestem a mikrobylinkami.

Zdroj receptu: Albert

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články