Jituš z Účastníků zájezdu měla být v plavkách macatá: Nakonec mi vycpávali prsa, jak jsem stresem zhubla, líčí Eva Leinweberová

Jituš z Účastníků zájezdu měla být v plavkách macatá: Nakonec mi vycpávali prsa, jak jsem stresem zhubla, líčí Eva Leinweberová
Zdroj: Herminapress
Herečka Eva Leinweberová byla hostem moderátorky Miluše Bittnerové v talk show Na kafeečko.Evu Leinweberovou proslavil film Účastníci zájezdu.Zahrála si v něm paštikářku Jituš, která na hotelovém pokoji připravuje večeři na propanbutanovém vařiči.Když Eva Leinweberová zjistila, že má v Účastnících zájezdu hrát macatou maminu, která bude běhat po pláži jen v plavkách, stresem z toho zhubla, takže jí museli vycpat prsa. Jinak má ale na natáčení dobré vzpomínky, se svou filmovou dcerou se nedávno po letech setkala.+ 7 fotek+ 8 fotek

Herečku Evu Leinweberovou (49) znají televizní diváci ze seriálu Osada nebo z dnes již legendárního snímku Účastníci zájezdu. V talk show Na kafeečko komediální herečka přiznává, že ve svém nejznámějším filmu sice měla mít coby lidová máma od rodiny pěkných pár kilo navíc, ale stresem z toho, že bude po pláži běhat jen v plavkách, nakonec neplánovaně zhubnula.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 01. 11. 2022 08:00

Se spolužačkou z DAMU Miluškou Bittnerovou zavzpomínala Eva na své nelehké začátky, kdy naivně toužila dělat umění.Nechtěla jsem dělat komerční věci, ale pak jsem viděla, že to nezvládám finančně. Ptala jsem se kolegů v divadle, jak to dělají, že mají peníze. Řekli: ,Chodíme na castingy!' Takže mě jednou vzali s sebou, protože já už jsem utratila veškeré úspory," vylíčila herečka, která nakonec právě díky komerčně úspěšné komedii v Česku prorazila a stala se filmovou hvězdou.

Eva Leinweberová měla být macatá, stresem ale zhubla

Natáčení filmu v roce 2006 Eva protrpěla. Strašně jsem se v těch plavkách styděla. Jako běhat v plavkách? To pro mě byl horor, já týden předtím nespala. Jakmile si něco přečtu ve scénáři, já nevím, postava je v podprsence nebo v plavkách, tak začínám hubnout," nastínila herečka, kterou si právě díky Účastníkům zájezdu zamilovala většina českých domácností.

Eva totiž měla ztělesňovat obtloustlou českou maminu, která s rodinou vyrazila na dovolenou. Původní zadání režiséra Jiřího Vejdělka ale herečka nesplnila. „Ono to asi není vidět, ale měla bych vypadat macatě, že by se to hodilo. Jenže zrovna takhle já v tom filmu nevypadám. A to mám dokonce i vycpaný prsa. Začalo toho být hodně a já když hodně pracuju, tak trošku hubnu - nejím, do toho nervy...," popsala svízelnou situaci.

Dojemné setkání Evy Leinweberové s filmovou dcerou

Eva Leinweberová, která je dnes maminkou třináctileté Dorotky, v té době navíc neměla s rodičovstvím žádné zkušenosti, a to měla hrát matku dvou dětí. Na natáčení se svými filmovými potomky ale vzpomíná jen v dobrém. „Mám krásnou fotku, protože nedávno jsem tu slečnu, která mi hrála pětiletou dcerku, potkala. Je umělecky založená, prodává ve výtvarných potřebách a je to krásná holka. Udělaly jsme si fotku i s mou dcerou a strašně mě to potěšilo," vylíčila Eva.

Maminka byla paštikářka, líčí Eva Leinweberová

Pro inspiraci, jak ztvárnit maminu Jituš, prý Eva nemusela chodit daleko. „Podobné paštikářské rodiny jsou k vidění na každém rohu, stačí se rozhlédnout. Já jezdila do zahraničí s mámou. A máma byla přesně tohle - propanbutanovej vařič, dvě plotýnky, zavařený masíčko. Už se jelo! No jasně, šetřilo se, byli jsme z toho východního bloku, že jo," vyprávěla herečka s humorem sobě vlastním.

Dnes se Eva Leinweberová spoléhá na komfort zajištěný cestovními kancelářemi a do zahraničí český guláš ani řízky nevozí. Asi by mi bylo trošičku trapně, polil by mě kýbl potu. Fakt ne, nedělám to, přísahám," směje se aktuální hvězda seriálu Osada.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články