Kletba Harryho Pottera: Alan Rickman a dalších 18 herců zemřelo, kdo už není mezi námi?

Kletba Harryho Pottera: Alan Rickman a dalších 18 herců zemřelo, kdo už není mezi námi?
Zdroj: Showpix
Fenrir Šedohřbet v podání zápasníka Davea Legena pořádně zatopil nejen Harrymu Potterovi, ale také celému kouzelnickému světu.Dave Legeno byl britský herec a zápasník v MMA. Objevil se i ve filmech Batman začíná (2005) nebo Sněhurka a lovec (2012). Příčinou jeho smrti byla srdeční mrtvice, Legenovi bylo jen 50 let.Helen McCrory si v sérii filmů o Harrym Potterovi zahrála Narcisu Malfoyovou, matku Draca a manželku smrtijeda Luciuse.Britskou herečku Helen McCrory jsme kromě Harryho Pottera mohli vidět také ve filmech Interview s upírem (1994) nebo Skyfall (2012). V roce 2021 podlehla rakovině, byl jí 52 let.+ 12 fotek+ 13 fotek

Příběhy o Harrym Potterovi patří mezi nejúspěšnější filmové ságy historie. Do Bradavic se podívali i slavní herci jako Alan Rickman, John Hurt nebo Richard Harris. Nejen oni už bohužel nejsou mezi námi. Podle magazínu People zatím zemřelo 19 herců z Harryho Pottera.

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 29. 01. 2022 15:00

Série příběhů o Harrym Potterovi začíná jako pohádka pro malé děti, nevlastní rodinou utiskovaný hrdina zjistí, že je kouzelníkem a má před sebou velkou budoucnost. Navíc si konečně najde kamarády a místo, kde se cítí dobře. Jenže s přibývajícími díly se pohádka měnila v drama a začaly umírat i některé oblíbené postavy. Jinak tomu nebylo ani ve skutečném světě, řada herců z Harryho Pottera již není mezi námi. Magazín People je spočítal a došel k neuvěřitelném číslu 19.

Smrt v Harrym Potterovi

Už v průběhu natáčení filmů o Harrym Potterovi zemřel irský herec Richard Harris, který si zahrál profesora Brumbála. Spoustě diváků tato změna patrně ušla a to, že ve třetí části s názvem Harry Potter a vězeň z Azkabanu (2004) už se pod dlouhými šedými vousy ukrývá Michael Gambon, nijak neřešili. Harris totiž zemřel v roce 2002.

K podobné výměně došlo u skřeta Griphooka z kouzelnické banky Gringotových. V první části si jej zahrál trpasličí herec Verne Troyer, ten ale v roce 2018 spáchal sebevraždu. V Relikviích smrti jej musel zastoupit Warwick Davis, který už hrál i maličkého profesora Kratiknota.

Jednu z nejvýraznějších a rovněž herecky nejvděčnějších postav měl v sérii filmů Alan Rickman alias Severus Snape. Postupem času se ukázalo, že ve skutečnosti není tak špatný a nesl mimořádně těžké břímě. To mohl zahrát jenom někdo Rickmanova kalibru. Herec bohužel skonal v roce 2016 ve věku 69 let.

Buclatá dáma a ti další

Zbytek z 19 potterovských herců, kteří již nejsou mezi námi, měl menší role, nebo kvůli tragickému osudu nedostal příležitost je rozvinout. Možná si pamatujete Buclatou dámu z obrazu, který zakrýval vchod do Nebelvírské věže. Její představitelka, britská herečka Elizabeth Spriggs, zemřela v roce 2018 ve věku 78 let.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený @394Histoires (@394histoires)

Zesnul také Jimmy Gardner, který se poprvé objevil v díle Harry Potter a vězeň z Azkabanu. A byť neměl velkou roli, rozhodně je nepřehlédnutelný. Zahrál si totiž Ernieho Bouráka, ne zcela normálního řidiče záchranného autobusu, který vytáhne Harryho z potíží.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílel uživatel @_potterheadzz_

Smrt si ovšem nepřišla pouze pro starší herce. Robert Knox alias Marcus Belby z Havraspáru tragicky zemřel ve věku 18 let před barem v Londýně. Šel na pomoc bratrovi, kterého ohrožoval muž s nožem a pobodal skupinku pěti lidí. Robert za svou chrabrost zaplatil životem.

Zdroje informací:

People.com: Remembering the Harry Potter Actors We've Lost Through the Years

Harrypotter.fandom.com: Deceased actors (real-world)

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články