Krasavec Robert Urban o své roli v barokním seriálu: Na punčochy a brokát jsem se těšil, s parukou jsem se nakonec sžil

Krasavec Robert Urban o své roli v barokním seriálu: Na punčochy a brokát jsem se těšil, s parukou jsem se nakonec sžil
Zdroj: Herminapress
Herec Robert Urban se od 2. září objeví na obrazovkách TV Prima v novém seriálu Eliška a Damián.Robert Urban bude v seriálu tvořit pár se zpěvačkou Emmou Smetana.Robert Urban nosí kvůli nové roli slušivou paruku z pravých lidských vlasů.Příprava trvá Robertu Urbanovi v maskérně přibližně hodinu.+ 8 fotek+ 9 fotek

Hvězda seriálu ZOO, herec Robert Urban (37), se od září objeví po boku Emmy Smetana (35) na televizní obrazovce coby barokní gentleman z historického seriálu Eliška a Damián. Oblékne brokátový oblek, punčochy a také dlouhou paruku. Jak nám v rozhovoru prozradil, v minulosti sám nosil dlouhé vlasy. Kolik času stráví kvůli paruce v maskérně? A jak pečuje o své vlasy, které pod parukou dlouhé hodiny trpí?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 13. 08. 2023 12:00

Herec Robert Urban (37) se nám představil v historickém kostýmu, který jeho Damián v seriálu nosí, a postěžoval si, že kvůli natáčení musí vstávat podstatně dříve než ostatní herci. Paruku z pravých vlasů mu v maskérně nasazují alespoň hodinu. "Je tam složité uchycení pinetek a zámečků, sponek. K tomu samozřejmě mastix a filmový tyl," ukazuje nám charismatický sympaťák.

Zda mu nová image přihraje další zástupy fanynek, to zatím neví a rozpačitě se při této otázce červená. Ne náhodou ho magazín Lifee.cz před rokem zařadil mezi 15 nejhezčích herců z Česka. Co na to říct? Je to moc milé. Už jsem o tom vyprávěl v Show Jana Krause - nevím, jestli to byla právě tahle vaše anketa. Vždycky mám pocit, že netuším, jak na to odpovědět, abych nevypadal jako úplný blbec - s prominutím,“ smál se herec už v našem předchozím rozhovoru. „Je to hrozně milé, ale na druhé straně - teď to myslím v tom nejlepším slova smyslu - lépe se mi díky tomu ráno nevstává,“ dodává Robert Urban upřímně.

Na dobový seriál jsem se moc těšil

Roberte, jak se v historickém kostýmu cítíte?

Myslím, že každý herec je rád za dobovky, protože kostým nám pomáhá dotvářet charakter postavy. Tohle už je můj druhý dobový projekt. První možná diváci budou znát, byl z období secese - První republika. Teď se vracíme ještě více do minulosti, do období baroka a rokoka. Přál jsem si, abych si tuhle dobu někdy střihnul, ať už v televizi nebo ve filmu. S Damiánem se mi to splnilo. Těšil jsem se, až nazuji podpatky a obléknu brokát, cingrlátka, fiží a punčochy. Dali jsme si na tom záležet a já si to snažím maximálně užít. My herci to máme rádi a doufám, že to diváci ocení.

Jak vám sedí paruka?

Hlavně jsme chtěli vytvořit jiný charakter a odlišit všechny mé role, protože práce mám v televizi i na divadle víc. Ve chvíli, kdy přišla naše umělecká maskérka Jana Radilová s tím, že vidí Damiána dlouhovlasého, bylo jasné, že budu nasazovat paruku. V té době muži dlouhé vlasy nosili. Ta moje je z pravých vlasů.

Jak dlouho vám proměna zabere v maskérně?

Trvá to pokaždé alespoň hodinu. Je tam složité uchycení pinetek a zámečků, sponek. K tomu samozřejmě mastix a filmový tyl. Je to náročné, aby paruka měla dostatečně dlouhou trvanlivost. Točili jsme první sérii i čtrnáct hodin denně, tři měsíce v kuse. Paruka opravdu dostávala zabrat. Ke konci natáčení už bylo těžší udržet ji v dobré kondici.

Nemáte paruk hned několik?

Měli jsme dvě, ale protože jsou z pravých vlasů, jsou velmi nákladné. Musely nám stačit dvě.

Letí ženy na mé vlasy? Nevím!

Co dělají pod parukou vaše vlastní vlasy? Netrpí?

Nestrádají. Je to celé přilepené lepidlem, které po natáčení umyju šamponem. Předpokládám, že vycházíte ze zkušeností modelek a hereček, ale mé mužské vlasy tak strašně opravdu netrpí. Snad bych jen řekl, že si pod parukou vlasy zvyknou na nějaký směr, do kterého se potom samy formují, a je těžké je dostat zpátky do formy, na kterou jsem zvyklý. Ale na všechno se dá zvyknout a já nejsem člověk, který by si moc stěžoval.

No a co si nechat narůst vlastní dlouhé vlasy?

Ty jsem kdysi měl. Míval jsem dlouhé vlasy na konzervatoři, od prváku do čtvrťáku. Dlouhé vlasy jsem nosil, znám je z dob studií, a mám pocit, že tyhle jsou více nepoddajné. Ve větru to hodně lítá, jsou jemné a člověk si musí dávat pozor, aby si na ně nesahal v záběru.

Nelitujete, že jste je tenkrát ostříhal?

Nelituji nikdy ničeho, pokud nejde o nějakou fatální chybu. A vlasů už vůbec ne.

Letí na vás teď více holky?

To vůbec nevím. Nevím, jestli na to mají vlasy vliv a vlastně netuším, co má na přízeň žen doopravdy vliv. To by mi mohlo říct spíše Lifee.cz, ne? Je to otázka k zamyšlení, ale myslím, že vlasy to nejsou.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články