Maddox Jolie-Pitt slaví 21. narozeniny: Angelinu si získal na první pohled

Maddox Jolie-Pitt slaví 21. narozeniny: Angelinu si získal na první pohled
Zdroj: Showpix
Angelina Jolie dlouho netoužila po biologických potomcích. Bála se, že by zdědili její geny (vnímala, že její puberta nebyla zrovna jednoduchá), a navíc jí přišlo, že je ve světě spousta dětí, které potřebují pomoc. Proto se při návštěvě jednoho z kambodžských sirotčinců rozhodla adoptovat zdejšího chovance Maddoxe. I když proces osvojení nebyl vůbec snadný a ještě dlouhá léta byl zpochybňován (objevovala se hlavně podezření, že Angie syna ve skutečnosti koupila od jeho biologických rodičů), Maddox dnes neodmyslitelně patří do nejslavnější hollywoodské rodiny.Angelina Jolie adoptovala Maddoxe (na snímku nahoře) sama, tři měsíce po nabytí právní moci procesu totiž oznámila rozchod s manželem Billym Bobem Thorntonem. V roce 2006, rok po seznámení s Angelinou, pak Maddoxe spolu s hereččinou adoptivní dcerou Zaharou (druhá zleva) přijal za své nový partner Brad Pitt. Angelinu prý malý Maddox okouzlil tím, že se na ni už jako tříměsíční miminko krásně usmál. Zasáhl ji tak přímo do srdce a hollywodská star rozjela proces adopce, který úspěšně završila v březnu roku 2002. Tehdy bylo Maddoxovi sedm měsíců. Ač by Brad ani Angelina Maddoxovi nebránili v herecké kariéře, chlapec o ni nikdy zájem neměl. Raději se pohybuje ve filmovém zákulisí.+ 4 fotky+ 5 fotek

Nejstarší potomek Angeliny Jolie (47) a Brada Pitta (58) Maddox slaví v pátek 21. narozeniny. Cesta chlapce, kterého tmavovlasá sexbomba adoptovala v roce 2002 v Kambodži, do slavné rodiny přitom nebyla vůbec snadná. Nebýt navíc jednoho prostého gesta, které Maddox ve správnou chvíli udělal, Angelina by ho nejspíš přehlédla a odjela s někým úplně jiným...

Tereza Švandová
Tereza Švandová 05. 08. 2022 10:30

Maddox se ještě jako Rath Vibol narodil 5. srpna 2001 v chudé kambodžské vesnici a záhy se ocitl v místním sirotčinci. Nejspíš by ho čekal život na ulici jako jeho souputníky, kdyby se jednoho dne neobjevila ve dveřích zařízení nejvěhlasnější hollywoodská star Angelina Jolie.

Jediný úsměv rozhodl o Maddoxově adopci

Populární herečka, tehdy vdaná za hereckého kolegu Billyho Boba Thorntona (67), už nějaký čas uvažovala o tom, že by adoptovala dítě. Vlastní tehdy nechtěla, a tak se jí osvojení děťátka v nouzi zdálo jako ideální řešení. Do Kambodži se podle svých slov zamilovala roku 2000 při natáčení filmu Lara Croft - Tomb Raider, a tak když spolu s manželem zavítala v listopadu 2001 do místního sirotčince, v hlavě se jí zrodil nápad adoptovat dítě právě odsud.

"Maddox byl bystré a rozkošné miminko, na lidi se smál víc a častěji než ostatní obyvatelé sirotčince. Podle toho, co mi Angelina prozradila, si ho právě proto vybrala mezi desítkami dalších dětí. Když Maddoxe poprvé uviděla, usmál se místo toho, aby brečel jako ostatní. Usmál se přímo na ni, což se dotklo jejího srdce," prozradil listu Daily Mail hereččin kamarád a bývalý obchodní partner Sarath Mounh, který se oficiálně stal Maddoxovým prvním adoptivním otcem.

V Kambodži totiž platí zákon, že zdejší sirotky smějí adoptovat pouze občané této asijské země. A tak Sarath Angelině nabídl, že jí s Maddoxovou adopcí pomůže. Když mu úřady svěřily chlapce do péče, vzdal se veškerých rodičovských práv v hereččin prospěch. Maddoxova cesta do Hollywoodu se tak definitivně otevřela.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený retro (@retroscinema)

Maddoxe herectví nebere, k filmu má ale blízko

V roce 2006 ho adoptoval Angelinin tehdejší partner Brad Pitt a během let získal Maddox dalších pět sourozenců. Na své asijské kořeny ale nikdy nezapomněl. Hlavně díky mámě, která s celou rodinou do Kambodži pravidelně cestuje. Dokonce podle magazínu Vanity Fair přijala zdejší občanství, koupila zde dům a založila nadaci Maddoxe Jolie-Pitta, která pomáhá chránit kambodžskou přírodu, kulturu a právo na vzdělání. Maddox je tak prý ve své rodné zemi stejně populární jako Angelina Jolie.

V USA se Maddox z potomka slavných stal ucházejícím filmařem. I když odmítá jít v hereckých stopách svých adoptivních rodičů, natáčení mu není cizí. Jako výkonný producent se například roku 2017 podílel na snímku First They Killed My Father. "Zkoušela jsem je zapojit do herectví, ale žádné z mých dětí o to nestálo," prozradila Angelina před třemi lety magazínu People s tím, že jen dcera Vivienne (14) se nechala "ukecat" k roli ve filmu Zloba - královna černé magie, ale nadšená nebyla. "Zajímá je spíš podnikání, humanitární činnost a tak," poukázala. Tak třeba Maddoxe jednou uvidíme jako věhlasného producenta či humanitárního pracovníka. Kdo ví?

Zdroje informací:

Dailymail.co.uk

Vanityfair.com

People.com

Thelist.com

The-Sun.com

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články