Rozporuplný Billy Bob Thornton: Na plátně tvrďák, doma bojuje s fobií ze starého nábytku

Ledová sklizeň
Zdroj: Prima Max
Ledová sklizeň: komedie plná nečekaných zvratů s hvězdným obsazením.Krást se nevyplácí. A už vůbec ne, když jde o mocného gangstera.Oba hrdiny čeká noc, která prověří jejich vzájemnou důvěru.Příjmení Cusackovy postavy "Arglist" znamená v němčině záludný či zákeřný.+ 2 fotky+ 3 fotky

Faktem je, že se dá na internetu najít cokoli, ale když zadáte do vyhledávače “strach z nábytku”, nečekejte, že vám vyskočí odborné články z psychologie. Na prvních místech ve výpisu výsledků hledání bude vždy Billy Bob Thornton. Nad jeho fobií kroutí hlavou i leckterý odborník. O co přesně jde? A jak to má nyní s Angelinou Jolie?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 25. 03. 2020 16:30

Herce můžete vidět dnes ve 22:15 na Prima Max ve filmu Ledová sklizeň, v napínavé a nepředvídatelné komedii se vskutku hvězdným obsazením. Právník Charlie (John Cusack) a jeho společník Vic (Billy Bob Thornton) okradou zločince, se kterým si není radno zahrávat. Nyní musí přežít noc plnou překvapení a zkoušek, přičemž ta největší z nich je vzájemná důvěra.

Těžké začátky

Než se dal Thornton na herectví, vyzkoušel si nejprve kariéru muzikanta. Hrál na bubny a zpíval. V roce 1981 chtěl ale spolu se svým kamarádem Tomem Eppersonem zkusit štěstí ve větším městě, a tak se oba přestěhovali do Los Angeles, kde se hodlali prosadit jako herci a scénáristé. Bohužel se jim to ale zpočátku moc nedařilo. Billy dokonce začal zanedbávat své zdraví a skončil v nemocnici se srdečními problémy, jež způsobila podvýživa.

Fobie

“Mám pocit, že se udusím. Celého mne ochromí panický strach. Navštívil jsem kartářku i vědmu, aby mi pomohly nalézt příčinu mého problému a obě se shodly na tom, že jsem v minulém životě zemřel násilnou smrtí. Někdo mne ubil starožitnou židlí,” vysvětlil herec pro web Tribute.

Těžké závěsy, ozdobné stolky, křesla či stylové vany na nožkách, nic z toho by Billy neměl raději vidět. Jakmile kolem takového typu nábytku projde, dostane panický záchvat. A to není vše. Billy Bob se rovněž bojí velmi výrazných barev. Vadí mu jak na oblečení, tak i na stěnách.

Stále přátelé

Od rozvodu Billyho a Angeliny uběhlo již bezmála sedmnáct let, přesto jsou stále v kontaktu. “Pořád jsme velmi dobrými přáteli,” uvedl Thornton v rozhovoru pro magazín Us Weekly. “Stále jeden druhému hlídáme záda. A když není Angelina zrovna v městě, což bývá často, voláme si.” Vzali se v roce 2000 a o tři roky později se rozvedli.

Thornton poté často tvrdil, že se necítil být pro svou ženu dost dobrý. Navíc její záliba v humanitární činnosti nekorespondovala s jeho potřebou žít poměrně bezstarostný a ničím nerušený život. Při jednom pokusu o opětovné sblížení to došlo až tak daleko, že si oba pořídili medailonky, ve kterých byly kapky jejich krve. “Angelina si myslela, že když je budeme nosit na krku, budeme si svým způsobem blíže, přestože ve skutečnosti jsme byli oba na úplně jiných místech kvůli práci. Mně se to ale nikdy nelíbilo.”

PODÍVEJTE SE DO GALERIE NA FOTKY Z FILMU LEDOVÁ SKLIZEŇ

Zdroje textu: lipstickalley.com, csfd.cz, tribute.ca

Zdroj fotografií: Prima Max

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články