Bára Kodetová vzpomíná na dětství: Babičku jsem poprvé viděla až v sedmi letech

Bára Kodetová vzpomíná na dětství: Babičku jsem poprvé viděla až v sedmi letech
Zdroj: Herminapress
Herečka Barbora Kodetová je dcerou známého herce Jiřího Kodeta.Bára Kodetová vyrůstala do svých deseti let v přírodě a nejraději lezla po stromech.S manželem Pavlem Šporclem jeden čas bydleli ve starém mlýně v Netvořicích, kde Bára Kodetová vysadila spoustu stromků.S houslistou Pavlem Šporclem dnes žije ve vile v Říčanech.+ 2 fotky+ 3 fotky

Dětství herečky Báry Kodetové bylo bezpochyby ovlivněno osobností jejího otce, herce Jiřího Kodeta, a také tehdejší politickou situací. Kvůli ní se rodiče v roce 1968 přesunuli na chatu v Těptíně u Velkých Popovic, kde se Bára narodila a vyrůstala. Webu Lifee.cz se tmavooká herečka svěřila se svými vzpomínkami na dětství a prozradila také, proč se jí velmi osobně dotýká současná situace na Ukrajině.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 14. 03. 2022 12:00

Herečku jsme zastihli v pražské botanické zahradě, kde ve skleníku Fata Morgana zahajovala tradiční výstavu orchidejí. Ona sama květiny díky svému povolání často a ráda dostává, i když na ty řezané si příliš nepotrpí.

Bára Kodetová ráda sází stromy

Květiny ráda sázím na zahradě. Řezané mám sice také ráda, ale když rostou ze země, je to mnohem krásnější. Hodně pěstuji růže, ale tolik tomu nerozumím, takže se každý rok naučím něco nového. Ráda pracuju na zahradě a vůbec nejraději ze všeho sázím stromy," prozradila webu Lifee.cz Kodetová, která aktuálně žije s manželem, houslistou Pavlem Šporclem, ve vile v Říčanech nedaleko Prahy. Ta měla podle Aha! slavný pár vyjít na více než 24 milionů korun a pořídili si ji po krásných osmnácti letech manželství.

Bára Kodetová vyrůstala v lese

„V přírodě jsem se narodila a do deseti let jsem vyrůstala v lese, prakticky tam nebyli žádní lidé. Měli jsme chatu, kam se naši uchýlili v roce 1968. Měla krásnou zahradu a všude kolem les," vzpomíná Bára Kodetová, dcera herce Jiřího Kodeta, na dětství, které prožila v Těptíně u Velkých Popovic.

Starý mlýn nahradila vila v Říčanech

Láska k přírodě a touha zvelebovat zahradu v ní zůstala až do dospělosti. Nejvíc se podle svých slov realizovala v obci Netvořice, pouhých 40 kilometrů od Prahy, kde s manželem obývali starý mlýn. „To se bohužel nakonec ukázalo jako velmi nepraktické pro náš budoucí život. Takže jsme ho prodali a přestěhovali se do Říčan," vysvětluje Kodetová.

„Tam jsme museli začít od znova. Je mi to trošku líto, protože hodně stromů v Netvořicích už by bylo vzrostlých. Na druhé straně mám radost, že jsem je zasadila a předala dál. Nakonec není podstatné, jestli se jimi pokocháte zrovna vy. Stejně se člověk nedožije toho, až z nich budou velikáni. Už jen to, že zasadím strom, mi dělá radost," rozplývá se Bára.

Její maminka používala na pleť indulonu nebo niveu

Přírodní používá Bára Kodetová také kosmetiku a informace o kosmetických produktech se snaží poctivě vyhledávat. „Nejsem tolik zběhlá v maskách na pleť. Moje maminka měla jen indulonu nebo niveu a to mi muselo stačit," směje se sympatická herečka.

Babičku viděla Bára Kodetová poprvé v sedmi letech

Právě vzpomínky na maminku jsou pro ni teď, v souvislosti s válečným konfliktem na Ukrajině, velmi aktuálním tématem. „Moje babička, maminka mojí maminky, emigrovala v roce 1968. Ovlivnilo to celé mé dětství. Měla jsem nejen babičku ve Švýcarsku, ale také část rodiny po celém světě. V Americe, v Indii. Jezdili za námi velmi zřídka, byly to vzácné chvíle," vzpomíná Bára Kodetová.

Babičku kvůli tomu poprvé viděla až v sedmi letech. „To vás samozřejmě ovlivní. Proto velmi soucítím s uprchlíky z Ukrajiny. Nedokážu si představit, jak se cítí. Přijdou o všechno," trápí herečku.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články