Meghan Markle dostala od tchána Karla III. nepříliš lichotivou přezdívku. Naráží na její povahové rysy

Meghan Markle dostala od tchána Karla III. nepříliš lichotivou přezdívku. Naráží na její povahové rysy
Zdroj: Profimedia
Meghan Markle udělala v britské královské rodině pořádný průvan. Už když si ji princ Harry přivedl domů, byli všichni ve střehu, co jim jeho známost s americkou herečkou přinese.Hodně opatrný byl zejména Harryho otec, princ Charles. Dva roky po Harryho seznámení s Meghan vymyslel své nastávající snaše zvláštní přezdívku - wolfram.Wolfram, kov s atomovým číslem 74, je stejně jako vévodkyně ze Sussexu mimořádně houževnatý a odolný. Taje až při teplotě 3410 °C. V květnu 2018 měl pár svatbu, kterou sledovaly stovky milionů lidí po celém světě.+ 6 fotek+ 7 fotek

Velmi atypickou a ne zrovna lichotivou přezdívku získala před čtyřmi lety od krále Karla III. (73) jeho snacha Meghan Markle (41). Jak vyšlo najevo díky knížce The New Royals: Queen Elizabeth’s Legacy and the Future of the Crown, britský panovník manželku svého syna Harryho (38) tituluje wolfram.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 06. 10. 2022 11:55

"Karel si pro svoji nastávající snachu vymyslel tuto přezdívku v roce 2018, protože je houževnatá a odolná, přesně jako zmíněný wolfram," píše ve své knize Katie Nicholls, novinářka a expertka na britskou královskou rodinu.

Meghan jako mimořádně obtížně tavitelný prvek

Podle Oxfordského slovníku je wolfram chemický prvek s atomovým číslem 74. Jde o velmi těžký ocelově šedý až stříbřitě bílý kov, který je mimořádně obtížně tavitelný (jeho teplota tání 3410 stupňů Celsia je nejvyšší ze všech kovů a po uhlíku druhá nejvyšší ze všech chemických prvků). Používá se k výrobě různých slitin a žárovkových vláken.

Těžko říct, zda by se někdo takovou přezdívkou chlubil. Na druhé straně Meghan Markle v minulosti mnohokrát ukázala, jak houževnatá dokáže být. Například ve chvíli, kdy se s manželem rozhodli opustit britskou královskou rodinu a přestěhovat se do USA. Krále Karla III. nicméně zaujala už v únoru 2018, kdy se vévodkyně ze Sussexu společně s Harrym, vévodkyní Kate a princem Williamem představila na Royal Foundation Forum.

Meghan Markle má moc zastínit královskou rodinu

"Právě tehdy si podle poradců Kate a William uvědomili, že budou muset přidat. S princem Harrym a jeho nastávající Meghan se jim sice povedlo skvěle zpropagovat kampaň na podporu duševního zdraví, ale byla to právě bývalá americká herečka, kdo zbývající tři členy královské rodiny zcela zastínil. Využila všech svých zkušeností z let před kamerou a byla prostě neodolatelná - kultivovaná, zapálená a zábavná," poukazuje Nicholls.

"Pro vévodu a vévodkyni z Cambridge to byl dost nepříjemný budíček. Poznali, že Meghan umí být dokonale přesvědčivá, sebevědomá, a hlavně extrémně schopná," dodává.

Jak je Meghan Markle s tchánovou přezdívkou spokojená, se Katie Nicholls zjistit nepodařilo. Jejich vztahy ale zůstávají i po zářijové smrti britské královny Alžběty II. více než napjaté.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články