Modelka Pavlína Němcová radí ženám 50+: Nahota už je v našem věku nevhodná, myslete na své děti

Modelka Pavlína Němcová radí ženám 50+: Nahota už je v našem věku nevhodná, myslete na své děti
Zdroj: Se souhlasem Mattoni Life bar
Modelka Pavlína Němcová vynesla unikátní vodní šaty návrháře Lukáše Macháčka.Koncem měsíce budou šaty vydraženy a peníze půjdou na pomoc pacientům Klubu cystické fibrózy.Pavlína Němcová s návrhářem Lukášem Macháčkem.Lukáš Macháček je autorem celé kolekce vodních šatů, při jejichž tvorbě se nechal inspirovat umělou inteligencí, které se zeptal, jak budou šaty vypadat za 150 let.+ 6 fotek+ 7 fotek

Modelka Pavlína Němcová (51) letos v Karlových Varech vynesla unikátní vodní šaty od návrháře Lukáše Macháčka, které se budou koncem měsíce dražit pro dobrou věc. V rozhovoru pro Lifee.cz se modelka zamýšlí, jak by se ženy jejího věku měly správně oblékat, aby stále působily elegantně a půvabně, tak jako ona. Kolik nahoty si u večerních šatů dovolí? A jak v detailu vypadají luxusní diamantové šperky, které k róbě vynesla?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 05. 07. 2023 12:00

Modelka Pavlína Němcová (51) je sama mámou dospělého syna Alaina (32), proto v našem rozhovoru říká, že odhalené modely už si s ohledem na něj - a také na svůj věk - dovolit nechce. "Většina žen v mém věku už jsou matky dětí a já bych nebyla pyšná sama na sebe, kdyby můj syn měl vidět svoji maminku před celým národem odhalenou," vysvětluje Němcová v našem rozhovoru a pochvaluje si decentní třpytivou róbu, kterou pro ni návrhář Lukáš Macháček vytvořil.

Inspirací mu bylo 150 let známé minerální vody a také rada umělé inteligence. "Při svých návrzích jsem vycházel z představy, jak by asi mohly vypadat šaty za 150 let. V této souvislosti jsem se zeptal i AI, jakým směrem se bude móda v budoucnosti ubírat a její návrhy zkombinoval se svou představou," odhaluje návrhář v tiskové zprávě. Vyvolávací cena těchto šatů je 50 tisíc korun a koncem měsíce se budou slavnostně dražit ve prospěch pacientů Klubu cystické fibrózy.

Pavlína Němcová a vodní šaty

Pavlíno, jak se v těchto opuletních třpytivých šatech cítíte?

Žádné třenice ohledně šatů s návrhářem nebyly. Když jsem se dozvěděla, že bych měla vynést šaty navržené Lukášem Macháčkem, věděla jsem, že je to sázka na jistotu, protože Lukáš je pro mě designér s velkým D. Vím, že by nevytvořil nic, co by nebylo vhodné pro ženu mého věku. Neoblékl by mě do něčeho, co si může dovolit obléknout dvacetiletá dívka. V tom jsem mu naprosto důvěřovala a byla jsem v klidu. A také to tak dopadlo.

Co tedy musejí splňovat šaty, které by podle vás měly vynést právě ženy vašeho věku?

K ženám mého věku už se samozřejmě nehodí se úplně odhalovat a ukazovat svoji nahotu. Ať si to užijí mladé dívky. Byť můžeme vypadat skvěle a mít skvělá těla, tak si myslím, že v našem věku už jsou věci vhodné a nevhodné. Přílišná nahota mi do toho zrovna nezapadá. Většina žen v mém věku už jsou matky dětí a já bych nebyla pyšná sama na sebe, kdyby můj syn měl vidět svoji maminku před celým národem odhalenou.

Jaké šperky jste k těmto šatům zvolila?

Šperky jsou značky Messika a je to opravdu high jewellery, jejich vysoká linie. Jsou to zkrátka diamanty, které se prostě k té vodě a vřídlu hodí. Cenu netuším a ani nechci vědět. Já se těším, až je sundám a vrátím.

Dražbě šatů pro dobrou věc moc fandím

Uvidíme na vás tyto šaty také na nějakém večírku?

Ne, tyto šaty budou vystaveny a draženy pro pacienty s cystickou fibrózou. Výtěžek jde na dobrou věc a já doufám, že se vydraží za co nejvíce peněz, abychom díky tomu mohli pomoci potřebným.

Je vám tato nemoc už v něčem povědomá, nebo je to velká neznámá?

Samozřejmě, že jsem se musela podívat, co přesně to je. Ale udělala jsem to a znalosti jsem dohnala.

Máte krásné vlasy. Jakou úpravu k večerním šatům preferujete?

Jsem modelkou celý život, takže jsem na hlavě musela vynést vše, co mi bylo uděláno. Tak si to představoval klient nebo návrhář a já jako modelka jsem do toho nikdy nemluvila, protože to byla moje práce.

Byly za tu dobu v účesech nějaké extrémy nebo úlety?

Pro jednu televizní reklamu na barvu na vlasy jsem měla vlasy obarvené na temně červenou, ale hned po skončení natáčení mi klient nechal vlasy vrátit do původního stavu. Pochopitelně, že tím byly trochu zničené, ale když je člověk mladý, tak se všechno obnovuje lépe.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články