Proměny stylu Elišky Křenkové: Klukovskou éru v kalhotách mám za sebou, miluji ženskost a šperky

Eliška Křenková
Zdroj: Herminapress
Pro premiéru svého filmu Úsvit zvolila Eliška Křenková róbu od návrhářky Hany Zárubové, o šperky se postaral šperkař Zdeněk Vacek.Elišce Křenkové to na červeném koberci velmi slušelo. Eliška Křenková patří mezi naděje českého filmu.Eliška Křenková v černé flitrované róbě od Lukáše Macháčka.+ 6 fotek+ 7 fotek

Herečka Eliška Křenková (33) popisuje v rozhovoru pro Lifee.cz, jak hodnotí svůj módní styl a podle jakého klíče volila outfity na letošní filmový festival v Karlových Varech. Prozradila, že za jejím novým účesem stojí natáčení historického filmu, kvůli novému seriálu si zase nechala ostříhat ofinku. Proč si tolik oblíbila crop topy a zvonové kalhoty? A s jakými šperky letos září na červeném koberci?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 04. 07. 2023 08:00

Herečka Eliška Křenková (33) přišla v Karlových Varech podpořit módního návrháře Lukáše Macháčka, jehož černá flitrovaná róba patřila mezi nejkrásnější outfity, které jsme dosud mohli v Karlových Varech vidět. Spolupráci s návrhářem si Eliška pochvaluje, stejně jako zbrusu nový účes.

Pro návštěvu Macháčkovy kapsulové módní přehlídky zase Eliška oblékla delší černý top bez ramínek a populární zvonové kalhoty. Outfit doplnila masivními šperky Tiffany a na účesu si nechala vytvořit efektní mokrý vzhled. "Můj aktuální sestřih například vznikl kvůli natáčení. Mívala jsem dlouhé vlasy, ale zkrátili jsme je kvůli filmu Úsvit, který se odehrává v roce 1937," vysvětluje v našem rozhovoru Eliška, která byla nucena razantně změnit vzhled. "V té době byly módní pokládané vlny a kratší střih vlasů. Ofinka vznikla zase kvůli natáčení seriálu To se vysvětlí, soudruzi pro Českou televizi," dodává mladá herečka.

Jsem kalhotová, ale šperky a ženskost miluji

Eliško, nosíte raději šaty nebo kalhoty?

V běžném životě nosím určitě raději kalhoty, protože jsem člověk, který se hlavně potřebuje cítit pohodlně. Ale čím jsem starší, tím cítím, že mám klukovskou éru za sebou. Nicméně stále si myslím, že pohodlí pro mě hraje nejzásadnější roli. Letos jsem na opening zvolila návrháře Lukáše Macháčka.

Jak to vzniklo?

Ta spolupráce vznikla vlastně náhodou, když jsem si oblékla jeho šaty pro focení coveru. Oblékla jsem jeho šaty a shodli jsme se, že by byly skvělé právě na opening. Dnes mám na sobě také model z jeho kolekce a na premiéru filmu Úsvit jsem zvolila takovou svoji stálici a tou je Hana Zárubová. Šaty mi pro tuto příležitost šila na míru. Zvolila jsem modrou barvu, protože má filmová postava Helena nosí šaty modré barvy. Hezky jsme tak propojily premiéru s filmem. Letos budu na festivalu po celou dobu, takže jsem to zkombinovala. Mám zde také šaty od Zuzany Kubíčkové a košilové On The Boat modely na méně formální akce a pohyb po kolonádě.

Jak je to s doplňky?

Modely ráda doplňuji kabelkami .about leather. K modelům Lukáše Macháčka jsme zvolili spolupráci se šperkařskou firmou Tiffany. Jejich šperky mám aktuálně na sobě a celý set jsem měla také na slavnostním openingu. Pro premiéru filmu Úsvit jsem zase zvolila šperky od Zdeňka Vacka. Jeho šperky jsem doplnila také model od značky Dior.

Ofiny jsem se bála, ale jde mi to s ní pěkně

Existuje nějaký styl, který vám nesedí? Třeba crop topy nebo zvonáče?

Mám naopak hodně ráda zvonáče s vysokým pasem a crop topy. Mám pocit, že mi to sluší a vysoký pas mi prodlužuje postavu. Móda 70. let mi přijde super a i dnes mám na sobě zvonáče. Crop topy kombinuji výhradně s vysokým pasem.

Podle čeho volíte účesy? Dnes máte mokrý look.

To je o dohodě s kadeřníky a vizážisty, tak aby to sedělo k celku.

Máte nějaké závazky, které vám nedovolují vlasy obarvit nebo ostříhat?

Můj aktuální sestřih například vznikl právě kvůli natáčení. Mívala jsem dlouhé vlasy, ale zkrátili jsme je kvůli filmu Úsvit, který se odehrává v roce 1937. V té době byly módní pokládané vlny a kratší střih vlasů. Ofinka vznikla zase kvůli natáčení seriálu To se vysvětlí, soudruzi pro Českou televizi.

Jak se s ofinkou vyrovnáváte v běžném denním fungování? Nepadá do očí?

Když jsem doma, tak si ji připnu sponkou. Upřímně, máte pravdu - myslela jsem si, že to s ofinkou bude těžší, ale není to tak strašné a vlastně jsem s ní spokojená.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články