Moderátor Petr Říbal se svou krásnou Miss zrekonstruovali starý panelákový byt: Jsme hrdí na naši vinotéku

Moderátor Petr Říbal se svou krásnou Miss zrekonstruovali starý panelákový byt: Jsme hrdí na naši vinotéku
Zdroj: Herminapress
Manželé Petr Říbal a Michaela Hávová.Společnými silami zrekonstruovali panelákový byt. Celou rekonstrukci zachycovali i na sociální sítě. V panelákovém bytě si udělali nádhernou kuchyni. + 7 fotek+ 8 fotek

Moderátor Petr Říbal odhaluje v rozhovoru pro Lifee.cz svůj vztah k vínu a také plány na zbytek letošního léta. S manželkou, finalistkou České Miss 2016, Michaelou Hávovou, neminou Znojmo, protože víno je jejich velkou vášní. Nápoj si natolik oblíbili, že vinotéka nechybí ani v jejich nově zrekonstruovaném bytě.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 18. 08. 2022 12:00

Manželská dvojice před pár lety zakoupila panelákový byt v dezolátním stavu, který svépomocí zrekonstruovali podle svých představ. Připouštějí přitom, že se během toho několikrát málem rozešli. Co ovšem v jejich bytě nechybí, to je vinotéka.

„Jsme hrdí, že jsme ji do zařízení bytu dokázali stylově zapracovat. Možná si řeknete, k čemu? Vždyť víno můžu mít v lednici. Ale není to stejné," vysvětluje moderátor Petr Říbal v našem rozhovoru. Vinotéka je prosklená a přijde mi, že pohled na víno nás i během stresu uklidní - člověk si vzpomene, jaká je to pohoda, když jen sedíte a pijete víno."

Moderátor Petr Říbal se chystá na vinobraní

Petře, jak budete trávit léto?

Vesměs pracovně. Velkou dovolenou v Mexiku jsme si užili v únoru, takže teď o prázdninách chceme jen lehce provětrat kola v Itálii. Dolomity jsou vážně nádherné a Italové pohostinní. Ale v podstatě celé léto budu vysílat v rádiu Evropa 2 a moderovat po celé republice, což se dá skvěle kombinovat s výlety. Také se snažíme pomáhat rodičům na chalupě - samozřejmě za něco dobrého k jídlu. Takový meruňkový nebo borůvkový koláč je k nezaplacení.

Máte nějaké plány s vaší fenkou Missi? Přizpůsobujete letní plány jejím potřebám? Bude vás doprovázet?

Je to součást rodiny, většinou je všude s námi. Ale samozřejmě přemýšlíme i tak, aby byl výlet zábavou i pro ni. Třeba Itálie na kolech v horách byla náročná, takže Missi byla na hlídaní u „babičky". Podle fotek a videí, která nám posílala, jsme jí moc nechyběli.

Co je pro vás při výběru letní dovolené nejdůležitější?

Je to kombinace dobrého jídla, skvělého ubytování, činností, které člověk může na daném místě dělat, míst, která můžeme navštívit. Asi to tak má většina dovolenkářů.

Pokud vím, neminete Znojmo. Co vás zde čeká?

Sice až po prázdninách, ale jen těsně. Do Znojma na Vinobraní se strašně těším. Těší mě, že se na tam chystá i hromada kamarádů a známých. Aby ne, program je fantastický a atmosféra Znojemského vinobraní je nepopsatelná - tu musíte zažít, takže jestli to teď čtete - neváhejte a dorazte. Nebudete litovat! Návštěva to tedy bude vesměs pracovní, což mi v tomhle případě vůbec nevadí.

Jaký je váš vztah k vínu?

Kladný, i když ne tak kladný jako mojí manželky.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Petr Říbal (@petrribal)

Které víno chutná vám a které vaší paní? Preferujete sladší, nebo sušší vína?

Máme oba radši sladší vína, i když po nich asi víc bolí hlava.

Máte doma vinotéku?

Máme. A jsme hrdí, že jsme ji do zařízení bytu dokázali stylově zapracovat. Možná si řeknete, k čemu? Vždyť víno můžu mít v lednici. Ale není to stejné. Vinotéka je prosklená a přijde mi, že pohled na víno nás i během stresu uklidní - člověk si vzpomene, jaká je to pohoda, když jen sedíte a pijete víno.

Které pochutiny byste k vínu doporučil?

Skvělé sýry, na ty je odbornice sestra a zásobuje nás, a pak slané tyčinky - ono se navíc říká, že po slaném je žízeň, tak se to hezky propojí.

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Související články

Další články