Gabriela Lašková nám ukázala velikonoční výzdobu: Perníčky peče podle Lucie Křížkové a zajíčky vyrábí z lichých ponožek

Gabriela Lašková nám ukázala velikonoční výzdobu: Perníčky peče podle Lucie Křížkové a zajíčky vyrábí z lichých ponožek
Zdroj: Herminapress
Gabriela Lašková je nadšená tím, že se jí letos poprvé povedl upéct velikonoční beránek.Na velikonočním stole nebude chybět ani mazanec, který Gabriela dělá s pomocí domácí pekárny.Dům Gabriely Laškové už je velikonočně nazdobený.Samozřejmostí jsou první zelené ratolesti ve váze. Jaro může přijít!+ 9 fotek+ 10 fotek

Moderátorka Gabriela Lašková (33) je mámou dvou kluků - Benedikta (5) a Vincenta (2). Se čtenáři Lifee.cz se teď podělila o velikonoční výzdobu svého domu, perfektního beránka a přidala také recept na perníčky, který má od své kamarádky, moderátorky Lucie Křížkové (38). Proč se Gabriela těší na pondělní šlehání pomlázkou?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 07. 04. 2023 09:00

Moderátorka Gabriela Lašková s rodinou ráda dodržuje tradice a svůj dům pochopitelně stylově zdobí, aby synové zažili ty pravé Velikonoce se vším, co k tomu patří. „Jsem velký nadšenec do tvoření, takže si to užívám se vší parádou. Kluci jsou už navíc velcí parťáci, a tak tvoří se mnou - od papírových vajíček po zajíčky z lichých ponožek. Já si pak neodpustím výrobu věnců a zdobení květináčů," popisuje moderátorka sváteční pohodu.

Perníčky peče Gabriela Lašková několikrát do roka

Co společně milujeme, je pečení perníčků, ty máme raz dva," říká naše nejznámější krátkovlasá Miss, která na ně má léty osvědčený recept na od své kamarádky, modelky a moderátorky Lucie Křížkové. Naleznete ho na konci článku. Jsou hned měkké a vždycky se povedou, takže je dělám několikrát do roka a zdobím podle příležitosti," prozrazuje Gabriela.

Letos se moderátorka pochlubila také tím, že se jí konečně povedl upéct krásný velikonoční beránek, který má obličej. Kromě toho ji čeká ještě mazanec. V tom mi pomáhá domácí pekárna, která za mě udělá vždy úžasné kynuté těsto. Jen odvážím ingredience a zbytek nechám na ní. Pak jen zatáhnu, potřu vajíčkem, posypu mandlemi a dám do trouby. Je vynikající!" libuje si.

Nejvíc se těším, až mě vyšlehají moji kluci, říká Lašková

Gabriela Lašková se o Velikonocích neobejde ani bez tradiční nádivky, kterou má nejraději s pečeným kuřetem. „Barvení vajíček je také samozřejmostí, každý rok zkoušíme něco jiného a vždycky máme barvu až za ušima. Čokoládová vajíčka to jistí. Minulý rok jsme dokonce pletli pomlázky, tak uvidíme, zda se do toho pustíme i letos," naznačuje sympatická moderátorka.

Odhaluje také rodinné plány na sváteční pondělí, kdy probíhá koleda. Chystáme se opět za rodinou, a tak si tradice užijeme společně. Kluci půjdou koledovat s pomlázkou a holky se budou chystat na koledníky. Nejvíc se samozřejmě těším, až mě vyšlehají moji milovaní kluci, jen ať si maminku pořádně omladí," směje se.

Recept na perníčky podle Lucie Křížkové

Budete potřebovat: 750 g hladké mouky, 300 g moučkového cukru, 200 g medu, 1,5 lžičky jedlé sody, 1 lžičku perníkového koření, 4 vejce, 1 citron

Příprava: Vypracované těsto nechám jeden den uležet. Válím ho přes igelitový pytlík, aby se tolik nelepilo. Pečeme na 180° asi 8 minut. Když perníčky uděláte trochu vyšší a nepečete je déle než 8 minut, budou hned měkké. Upečené perníčky hned po vyndání z trouby ještě na plechu potřu rozšlehaným žloutkem nebo bílkem.

Poleva: Rozšlehám bílky ze dvou vajíček a přiměřené množství moučkového cukru tak, aby hmota byla dostatečně hustá. Přidáme ještě citrónovou šťávu.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články