Gabriela Lašková propadla pečení: Bábovka je u nás na denním pořádku, kynutá těsta jsem se naučila díky domácí pekárně

Moderátorka CNN Prima News Gabriela Lašková vyhrála v roce 2013 Českou Miss. Dnes je ale především mámou dvou kluků.Vincentovi a Benediktovi se snaží dopřát co nejakčnější dětství.Společně s manželem Filipem Gabriela nedávno zavítala na oslavu stých narozenin čokolády Kofila.Gabriela s manželem Filipem, za kterého se vdala v roce 2016.+ 8 fotek+ 9 fotek

Moderátorka hlavní zpravodajské relace CNN Prima News Gabriela Lašková (32) je mámou dvou kluků - Benedikta (4) a Vincenta (2). V rozhovoru pro Lifee.cz odhaluje, jestli jim dopřává sladké odměny v podobě čokolády a zda by se netoužila vrátit ke své původní profesi modelky. Uvidíme ještě někdy sympatickou Gabrielu na přehlídkovém mole?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 10. 02. 2023 12:00

Gabriela Lašková, za svobodna Kratochvílová, uhranula Českou republiku v roce 2013, kdy vyhrála Českou Miss. Dnes ji můžeme vídat v hlavní zpravodajské relaci CNN Prima News a mimo to je na plný úvazek maminkou. Jak říká v našem rozhovoru, synům nechává prostor užít si dětství naplno.

„Dávám jim volnost, ať si to šuple prohrabou. Když takhle rozhrabou tři šuplíky v kuchyni, stojí to za to. Kluci také milují, když jim v obýváku uděláme bunkr. Tak jim dopřáváme prostor pro fantazii. Nelpím na dokonale uklizeném domě, spíš jim ho otevírám a pobízím je ke hře," vylíčila nedávno v našem rozhovoru.

Synům Benediktovi a Vincentovi rodiče neodpírají ani sladké a ráda mlsá i Gabriela. Linii má ovšem stále ukázkovou. „Vždycky, když jsem chtěla, tak jsem si dopřála, co jsem potřebovala. Paradoxně jsou teď mé děti to největší fitness, takže si v uvozovkách mohu dopřát, na co jen pomyslím," tvrdí naše nejznámější krátkovlasá Miss.

Jsi fanouškem čokolády?

Myslím, že nemůže existovat máma, která by nebyla fanouškem čokolády a kávy, protože obojí je velmi klíčové pro přežití s dětmi. Jsem velký fanoušek, miluju čokoládu.

Kdy ji nejčastěji užíváš? Ráno, odpoledne, nebo dokonce ve večerních hodinách? Popravdě!

Člověk by řekl, že kdykoli, ale nejraději mám odpolední kávu, když malý spinká a já mám chvilku pro sebe. To potom čokoláda a káva jdou k sobě úplně nejlépe. Může to být také cestou do práce, to mlsám v autě.

Nemáš potom výčitky? Co kalorie?

Ne, že bych to nikdy nemusela řešit, ale prostě jsem to jednoduše neřešila. Vždycky, když jsem chtěla, tak jsem si dopřála, co jsem potřebovala. Paradoxně jsou teď mé děti to největší fitness, takže si v uvozovkách mohu dopřát, na co jen pomyslím.

Některé mámy řeší, jestli je vhodné dávat dětem čokoládu. Co si myslíš ty?

Mně to zkazila rodina, protože babičky a tetičky vždycky chtějí malým nejvíc dopřát. Od nich také kluci dostali svoji první čokoládu. Nemůžu říct, že bych dětem čokoládu zakazovala, ale je to o nějaké míře. Kluci milují všechna čokoládová vajíčka a různá překvapení, takže každá čokoláda je pro ně odměnou. Když se to drží v mezích, je to v pořádku.

Pečeš o víkendech?

Troufám si říct, že pořád! Vařím, peču, s dětmi to snad ani jinak nejde. Ale moji kluci jsou velmi vděční. Milují buchty, takže bábovky jsou u nás na denním pořádku. Díky domácí pekárně jsem se nedávno konečně naučila kynutá těsta. Teď tak můžu s čistým svědomím říct, že peču pořád a strašně ráda. Kluci to milují, mizí to ze stolu, takže spokojená máma a spokojená kuchařka.

Uvidíme tě ještě někdy na pódiu jako modelku?

Já už se neangažuji a dlouho jsem nikde nebyla. Kdyby se naskytla příležitost to celé oprášit, tak bych šla skutečně ráda.

Sleduješ novou generaci modelek? Aktuálně je to Miss Czech Republic?

Přiznám se, že si na to neumím najít čas. Často někoho zahlédnu, ale zdaleka už nemám přehled. Je pravda, že kdykoli vidím takovou přehlídku nebo soutěž, tak si hezky zavzpomínám s pocitem, že bych si to ráda ještě někdy zopakovala. Je to krásné a já to holkám přeji. Hlavně, ať si to naplno užívají.

Gábi, právě nám vrcholí plesová sezóna. Potkáme vás s manželem letos na nějakém plese?

Ples jako Brno nám nevyšel, byť jsme byli takové stálice a měli jsme to tam moc rádi. Bohužel nám do toho vlezla práce a nešlo s tím nic dělat. Ale Česko - Slovenský ples si snad po práci stihneme dopřát a budeme se na něj těšit.

Šaty už máš vymyšlené?

S Tatianou Kovaříkovou už plánujeme šaty a myslím, že budou krásné! Zatím jsou jen v návrhu a finální zkoušku máme před sebou, ale věřím, že budou krásné.

Související články

Další články