Muži v sukních: Dámský kousek oblečení si zamiloval Brad Pitt i Vin Diesel. Odvázat se ale umí i naši pánové

Muži v sukních: Dámský kousek oblečení si zamiloval Brad Pitt i Vin Diesel. Odvázat se ale umí i naši pánové
Zdroj: Herminapress/Profimedia
Dlouhou károvanou sukni oblékl i velikán na poli módy, zesnulý návrhář Karl Lagerfeld. Zde například prochází molo se svými modelkami během prezentace kolekce Chanel jaro/léto 2005 v provizorním hledišti v parku Hibiya v centru Tokia.Příznivcem tradičních skotských sukní - kiltů - je britský král Charles III. Partner moderátorky a zpěvačky Emmy Smetana, muzikant Jordan Haj, se v sukni objevil v loňském roce na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech.Letošní Ceny Anděl byly skvělou příležitostí vynést sukni také pro rapera 7krát3. Ten sukni sladil do kompletu s červeným sakem a černými botami.+ 13 fotek+ 14 fotek

Pánské sukně se pomalu a jistě stávají trendy, své o tom ví například partner zpěvačky Emmy Smetana, Jordan Haj (34), nebo syn zesnulého Mekyho Žbirky, David (28). V minulosti už je oblékli Brad Pitt (59) nebo Vin Diesel (56). Zeptali jsme se Kateřiny Žbirkové, jak by zhodnotila styl svého syna, ale také glosátorky Zuzany Bubílkové nebo módního návrháře Lukáše Macháčka. Jsou podle nich muži v sukních trendy?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 23. 07. 2023 12:00

Oblíbená glosátorka Zuzana Bubílková (71) například proti mužům, kteří oblékají sukně, v zásadě nic nemá. Musejí ale splňovat pár podmínek. "Sukně mi na mužích třeba vážně nevadí - když má pěkné nohy, tak proč ne. Třeba Brad Pitt, tak ten se mi v sukni líbil. Musí na to být typ. Kdyby si vzal sukni ministr, bude to o něčem jiném, to by nešlo," zamýšlí se známá kritička Bubílková v našem rozhovoru. Představa premiéra Fialy nebo Andreje Babiše v sukni ji děsí. "Třeba král Karel III. se mi opravdu nepozdává, byť vím, že to nosí jako skotský symbol," vysvětluje Bubílková.

Syn Mekyho Žbirky, David, má osobitý styl

Letošní předávání Cen Anděl jsme například byli svědky hned dvou slavných mužů, kteří neváhali na slavnostní večer sukně obléknout. Byli to raper 7krát3, civilním jménem Štěpán Hebík a syn zesnulého Mekyho Žbirky, David. Ten v přímém přenosu přebíral společně s matkou ceny za otce.

Jak hodnotí Davidův styl jeho máma Kateřina? "Měl sukni. Má velmi osobitý styl, to je pravda. Já jej neoblékám. Určitě je speciální. Rád nakupuje v second handech a ty jsou v Londýně opravdu úžasné. Tam najdete neskutečné věci. Co se týká sukní, tak to je teď zřejmě v módě. I zde jsem je na pár klucích viděla," rozhlížela se Kateřina během našeho rozhovoru na filmovém festivalu v Karlových Varech.

Rozruch, jaký sukně jejího syna způsobí, podle všeho nečekala a zaskočil ji. "Problém samozřejmě byl, že to někteří nepochopili a mysleli si, že tím naznačuje svoji orientaci. Jemu se to líbí a občas to na pódium vytáhne. Speciálně na Anděly si to vyžádal pan režisér, protože ho viděl na vzpomínkovém koncertu v O2 areně, kam si David tu sukni také vzal," vysvětluje Kateřina historii toho, proč její syn přebíral Ceny Anděl v sukni.

Rozdíl mezi kiltem a sukní

Pro upřesnění bychom si měli vysvětlit rozdíl mezi sukní a skotským kiltem, který je mezi slavnými muži velice populární. Skotský kilt má na bocích a vzadu sklady, takže poskytuje velkou volnost pohybu, šije se z typicky pánských látek, velmi často bývá károvaný a má délku po kolena. Aktuálně už značky šijí takzvané "utility kilty" z odolných materiálů typu denim, které jsou pro pány vhodnější na běžné denní nošení.

Návrhář Lukáš Macháček: Chlapy v sukni neuznávám

Módní návrhář celebrit Lukáš Macháček se ale na celou věc dívá trochu jinak. "Já vám ženám sukně velmi závidím, protože nemáte šev mezi nohama. Ale já bych si sukni nevzal. V rámci nějakého focení ok, proč ne. Ale jinak zastávám krédo, že chlap má vypadat jako chlap," říká velmi razantně návrhář v rozhovoru pro Lifee.cz.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Dior Official (@dior)

Smírně dodává, že aktuálně už luxusní módní domy skutečně nabízejí alternativy kalhot pro muže, které nevypadají špatně a nejsou vůči mužů dehonestující. "Dior například udělal skládané plisované sukně, které jsou ke kalhotám a vypadají jako zástěra, jsou omotané kolem pasu a pořád jsou vidět kalhoty. Evokuje mi to prince z Persie nebo Egypt a viděl bych pánskou módu v tomto duchu," navrhuje Lukáš Macháček a myšlenkami už se stáčí k mužům v dámských róbách, jak je můžeme v poslední době čím dál častěji vídat na červeném koberci. To je podle něj už za hranou. "Chlapa, který by přišel ve večerní róbě, si nedokážu představit. Nerad bych, aby to do toho sklouzlo."

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články